A ja kupiłem po 2,30 i widzę w tym sens. Kupowanie drożej czegoś, co można kupić taniej, bo jakieś tam obrazki i kreski układają się tak, a nie inaczej, to znak, że nie wie się zupełnie, co się kupuje. Wyniki za ostatnich pięć (a lepiej więcej) lat, sprawozdania, obserwowanie poczynań spółki, kalkulator i trochę czasu, żeby to wszystko policzyć i założyć sobie margines bezpieczeństwa. Wadą IPX jest to, że nie kwapi się do wypłat dywidendy, a na samym kursie zarabianie nie jest łatwe, bo większościowemu nie zależy zbytnio na tym, by kurs był jakikolwiek. Zależy mu na tym, by spółka wypracowywała zyski i tak kombinuje, by to ona je zagospodarowywała w edle jego chęci i planów. Ma do tego prawo.
PR-owiec K. lepiej by nie napisał. Ja dzisiaj zakończyłem przygodę z IPX sprzedając bez żalu, pokaźny (dla mnie) pakiet zgromadzony 1 i 2 września. Nazbierało się tego prawie 80 tys.. Od dzisiaj (3.) już inni się mogą martwić. Zgodnie z Twoją opinią, ale poniewczasie zacząłem czytać, przyglądać się i analizować, choć bez pomocy kalkulatora. :). Zmroziło mnie, gdy przeczytałem komunikaty o zakupach akcji ALCHEMII od pewnych osób fizycznych, które nie wyraziły zgody na publikację nazwisk. To dopiero jest granda, ten handelek! To ci aktywa są nabywane przez IPX!
powiem krótko-RATOWAĆ KAPITAŁ I CZEKAĆ NA ROZWÓJ WYDARZEŃ-niebawem może być wielkie otwarcie-czytaj-ZWAŁA na całym rynku-to widać i czuć .WIELKA ROSJIA W AKCJI-U NICH ZWAŁA CZEMU MA NIE BYĆ U NAS-W EUROPIE.TAK CZUJĘ.A WY KOCHANI ZROBICIE JAK UWAŻACIE.Mnie zastanawia jak wykres-czyli zwykłe kreski mogą przewidzieć przyszłość-a z wykresu mi to wychodzi.OTO PYTANIE?? JAK WYKRES JEST W STANIE TO PRZEWIDZIEĆ??