Dnia 2014-08-11 o godz. 19:00 ~JS napisał(a): > Komunikat podano i wszystko jasne. > Będzie dobrze. > Tylko zależy dla kogo? > Dla mnie śmierdzi na odległość. > JS
Czyli co akcji będzie tyle ile miało być łącznie 38 milionów z haczykiem ? Gdzie jest informacja kto objął transzę drobnych ? WATCHER możesz rozjaśnić temat ?
Dnia 2014-08-11 o godz. 19:07 ~GMBH napisał(a): > Czyli co akcji będzie tyle ile miało być łącznie 38 milionów z > haczykiem ? Gdzie jest informacja kto objął transzę drobnych ? WATCHER > możesz rozjaśnić temat ?
Ja nie wiem ja się już pogubiłem . Miało być chyba tyle akcji bo cormay przecież ma mieć powyżej 50 % a teraz nie ma . Co się dzieje z transzą drobnych kiedy podsumowanie tej emisji ?
...masz racje to dodatkowe akcje, nie zostały jeszcze zarejestrowane a wynikają ze zmiany statuty upoważniający do powiększenia kapitału o 700.000 franków ...
Emisja 7 mln nowych akcyjek zarejestrowana. Nie ma ani słowa o tym ile z tego wzięli drobni. Za kilka dni Cormay musi przekazać komunikat o zwiększeniu udziału w ORP (jeśli rzeczywiście chce mieć powyżej 50%, a raczej tak jest). Czekamy na inne komunikaty - o zejściu ING poniżej 5% no i może od kogoś nowego o przekroczeniu 5%. Teraz przeliczcie sobie na nowo wskaźniki - Orphee wcale nie jest tania!
Nie mógł, bo zobowiązał się do nie zwiększania zaangażowania w Orphee przez rok. Teraz czakamy na komunikat o lock-upie Tuory. No i zejście Quercusa poniżej 10%.
Zorro pamiętaj że spółka dopiero może stać się duża . W sumie rynek nie bierze pod uwagę wartości dodanej tego przedsiębiorstwa . Może warto może nie warto . Ja akcje mam i ich nie sprzedaję . Kapitalizacja spółki może już nie jest mała ale połowa tej kapitalizacji to gotówka w kasie czy się mylę ?
Gotówkę zamienią na aktywa . Przecież o to chodziło . Teraz faktycznie jakieś komunikaty powinny się pojawić . Wyniki finansowe za pierwsze półrocze w czwartek ?
Gdyby nie Rosja wyniki byłyby naprawdę niezłe, tak to widzę. Ale i tak nie powinno być źle. Emisja dopięta pewnie kolanem, jak na tyle ryzyk pewnie nie było łatwo namówić kogoś na akcje w tak ciężkich czasach, gdy bessa powoli staje się faktem. Ale udało się. Aktywa Cormaya pewnie przejdą do ORP, potem wypłynie jeszcze trochę gotówki za zapasy (po inwentaryzacji). No i Diesse - od tego zależy cena akcji Orphee. Jak coś pójdzie nie tak to możemy zobaczyć 2,50zł.
Dnia 2014-08-11 o godz. 22:12 ~GMBH napisał(a): > W 50% diesse należy do akcjonariuszy orphee tak czy siak . To fakt czasy > marne zwłaszcza za wschodnią granicą .
....ale w czasie działań regularnych jak i nieregularnych medycyna jest niezbędna....czy pies putin zrobi harakiri swoim spółkom hm
Z tego co ja zrozumiałem to spółka dostała jakieś akcje i udziały czyli aporty wycenione na duże pieniądze , a nie gotówkę. Nie chce mi się tego komunikatu czytać po raz 10 bo i tak nie zrozumiem i ch7yba właśnie o to chodzi? JS
Dnia 2014-08-11 o godz. 22:45 ~JS napisał(a): > Z tego co ja zrozumiałem to spółka dostała jakieś akcje i udziały > czyli aporty wycenione na duże pieniądze , a nie gotówkę. > Nie chce mi się tego komunikatu czytać po raz 10 bo i tak nie zrozumiem i > ch7yba właśnie o to chodzi? > JS
źle czytasz, to jest tłumaczenie statutu i są tam zapisy o poprzednich emisjach.
A tak wogóle, to mamy 38 mln. akcji.
Ostatnią pulę objął zapewne Cormay, z zaliczki którą z otrzymał z Orphee na poczet transakcji odkupu aktywów produkcyjnych. Także maja około 80 mln. gotówki a kapitalizacja 140 mln. Ktoś tu pisze ,że spółka jest droga (zorro). Chyba raczej nie.
Było: akcje pokryte w części poprzez konwersję długu na akcje, a jest: akcje pokryte w całości gotówką (przelewem). Nie wiem czy ktoś panuje nad tymi komunikatami w spółce.
"Jednocześnie, Orphée zobowiązała się do zapłaty zaliczek na poczet przyszłych zobowiązań finansowych w łącznej wysokości 15.494.000 złotych, które w przypadku niedojścia do zawarcia umów zostaną jej zwrócone."
Czytaliście wyjaśnienie? "Omyłkowe niezastosowanie" - to nawet lepsze niż pomroczność jasna... Omyłkowo panie prezesie to można zastosować inny przepis, a niezastosowanie żadnego nazywa się "dałem d.. i zapomniałem powiadomić" albo "nie powiadomiłem na czas, bo miałem w tym interes". Koń by się uśmiał. No i jeszcze te koszty - ponad 1mln - za co?!!!
dokładnie 1,5 mln zł za przeprowadzenie prywatnej emisji skierowanej do 9 inwestorów, to istne przegięcie. Widać że przes daje zarabiać kolesiom wokół pływającym, a akcjonariat dalej ma w d...pie.
...chodzi nie o ilość inwestorów i w jakim są stanie posiadania akcji a o płynność kursu.....zwiększone ruchy notowań były przy sprzedaży TT, obecnie zamarło mimo, że prawie wszystko jest jasne...
emisja była w Polsce i przy współpracy polskich spółek, także nic do tego nie mają szwajcarskie warunki . No chyba jesli chodzi o koszty rejestracji w sądzie, ale nie jestem pewien że to zalicza się do tych kosztów.