• Nowa oferta Autor: ~Mati [31.175.166.*]
    http://www.gsmmaniak.pl/335754/myphone-c-smart-biedronka/
  • Re: Nowa oferta Autor: ~b-b [37.30.16.*]
    Biznes się kręci a matoły wywalają papier!!!
    Tak czy siak obstawiam jeszcze w tym roku 10 zeta!!
  • Re: Nowa oferta Autor: ~Mati [164.127.254.*]
    No cóż. Tu bardziej widać słaby popyt na papiery. Nikt nikogo nie zmusi do kupowania. Tyle, że potem kupią za każdą cenę żeby zarobić pare % zaledwie, zamiast teraz i 50% albo więcej zysku.
  • Re: Nowa oferta Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Tutaj sama spółka powinna wyciągnąć pomocną dłoń do inwestorów . Nie ma powodów aby spółki raportowały swoje półrocze finansowe faktycznie 2 miesiące od upłynięcia tego terminu . Uważam , że jest to skandal , że akcjonariusze dowiadują się o wynikach finansowych spółki aż 2 miesiące od upłynięcia tego terminu (!) jest to niezrozumiałe i krzywdzące akcjonariuszy mniejszościowych gdyż spółki nie są w stanie zachować informacji finansowych w tajemnicy aż przez 2 miesiące (!) . Ustawodawca widocznie jest wysokiego mniemania o profesjonalizmie zarządów spółek i najwyrażniej nie widzi niczego złego w tak dużej zwłoce czasowej raportowania najważniejszej informacji jaką spółka w ogóle może zaraportować na gpw a więc informacji finansowych . Nie chodzi mi tutaj o konkretną spółkę lecz o istotę rzeczy . Nie wiem czy zwróciliście uwagę , ale dużo większe spółki amerykańskie już są praktycznie po publikacji wyników półrocznych a my na publikację wyników spółek w przeważającej większości poczekamy jeszcze prawie miesiąc (!) . To co w/w jest tylko moim zdaniem i nie chodzi mi tutaj akurat o tfo lecz o istotę rzeczy . Jestem dość długo na rynku i uważam , że akcjonariusze mniejszościowi powinni takie informacje dostawać dużo szybciej zwłaszcza , że taki raport finansowy jest przygotowany zwykle w 2-3 tygodnie od upłynięcia terminu którego raport dotyczy . Pozdrawiam .
  • Re: Nowa oferta Autor: ~Kuba [94.251.217.*]
    masz racje kolego....dodatkowo spolka zobowiazala sie do czestszych informacji na rynek co sie dzieje w spolce....a jak widac nic sie nie zmienilo w tej kwestii..mysle ze warto napisac do Pana Pawla Płocienniczaka i powiedziec mu pare rzeczy ktore irytuja akcjonariuszy.
  • Re: Nowa oferta Autor: ~Mati [188.33.89.*]
    To napisz. Teraz Twoja kolej. Ja już raz napisałem.
    P.S. Pisząc , że spółka powinna wyciągnąć pomocną dłoń do inwestorów miałem na myśli , że powinna przyspieszyć termin publikacji raportu półrocznego , gdyż jak nietrudno zgadnąć inwestorzy oczekują dużo lepszego raportu niż w analogicznym okresie zeszłego roku .
    Bylem w 2 biedronkach dzisiaj . C-smart sprzedany zostały tylko metki z ceną w plastykowym pudle . :)))
  • Re: Nowa oferta Autor: ~gienio [94.254.202.*]
    nm
  • Re: Nowa oferta Autor: ~max [95.40.9.*]
    temat późnych publikacji wyników podnosiłem i ja na różnych formach, ale również w korespondencji z Panem Pawłem, bo nie mogłem pojąc dlaczego spółki o dużo bardziej skomplikowanej strukturze operacyjnej i znaczenie większej skali działania są w stanie podawac wyniki w ciągu miesiąca od zakończenia okresu sprawozdawczego. Spławiono mnie wówczas inf., że tfo robi co może, że czeka na podliczenie wyników spółek córek zagranicznych, a to trwa. Niemniej, spółka szczyciła się informacją, że poda wyniki z 1-2 tygodniowym wyprzedzeniem i tak było. Teraz takiego infa brak. Jakie z tego wnioski?
    1. Nie mogą się doliczyc kasy jaka wpływa im na konta ponieważ nigdy nie mieli do czynienia z taką ilością gotówki/materiału w obrocie? I w związku z tym ci co powinni kupic nie zrobili jeszcze tego w takiej ilości jakiej chcą?
    2. Pomimo dużego obrotu coś nie poszło i kombinują jak tu wyjśc z twarzą? I w związku z powyższym ci co powinni opchnąc towar jeszcze tego nie zrobili?

Pewne natomiast jest jedno. Średnio i długo terminowo na wykresie mamy trend wzrostowy, a jak wiadomo z trendem się nie walczy. I tu jak na razie nie widac żadnych niebezpieczeństw dla kursu. Obstawiam - jeżeli nie będzie jakiś dużych zawirowań w polityce między narodowej - cenę ok 20zł w okolicach I/II kw. przyszłego roku.
  • Re: Nowa oferta Autor: ~Mati [188.33.89.*]
    To nie jest spółka prowadzona przez amatorów. Każdy produkt jest starannie analizowany pod względem opłacalności. Nie dają wyników szybciej bo nie mają takiej potrzeby. Jakby potrzeba była to wystarczyłoby im nawet 2 tygodnie.
    Jeśli dziennie obroty po 30tys zł to wyprzedaż to raczej bardzo skromny tu główny akcjonariat :)))
    Będzie narazie spadać bo cały rynek spada. Dzięki polityce warchockiej warszawy. Machają szabelkami na lewo i prawo. Nawet Holendrzy nie oskarżają Rosjan o zestrzelenie samolotu a nasi już twierdzą że to byli Ruscy nie mając dowodów, które i tak chyba nigdy nie zostaną ujawnione.
  • Re: Nowa oferta Autor: ~b-b [46.204.97.*]
    NA ŚLASKU WOGÓLE NIE SPOTKAŁEM TELEFONÓW W BIEDRONKACH - WYPRZEDANE!!!
  • Re: Nowa oferta Autor: ~max [5.174.113.*]
    nieśmiało chciałem zauważyc, że parę lat temu tfo leciał z 7 na 1 i obroty wówczas nie powalały. Oczywiście teraz jesteśmy w zupełnie innej sytuacji.
    Niemniej nadal będę upierał się przy swoim, że spółka z obrotem rzędu 150 mln rocznie i niezbyt skomplikowanej strukturze operacyjnej raport powinna opublikowac już o ile nie wcześniej.
    No w tym roku to chyba przychody powinny oscylować wokół 200 , ale to nie zmienia faktu , że wyniki finansowe powinny być podane do połowy sierpnia . Początek września to przegięcie bo oto prawie będzie się kończył 3 kwartał , gdy akcjonariusze dopiero dowiedzą się jak spółka radziła sobie w pierwszym półroczu .
  • Re: Nowa oferta Autor: ~Mati [5.173.15.*]
    Raport mieliby podać jak oni nawet nie chcą podać ile telefonów sprzedali? Tego też im trudno sie doliczyć?
  • Re: Nowa oferta Autor: ~tukan [37.248.254.*]
    Czytać na Onet.pl:
    "Polska firma wypuściła genialny tani smartfon" !!!!!!!!!!!!!!!!!! Super
    Czekamy na wyniki.
    Telefon funky jest na stronie tfone jako dostępny .
  • Re: Nowa oferta Autor: ~ludek [178.42.198.*]
    my Phone ma już 10 smartfonów a Samsung tylko 3 razy więcej w tym stare modele, będzie bardzo ok.
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.