Tutaj sama spółka powinna wyciągnąć pomocną dłoń do inwestorów . Nie ma powodów aby spółki raportowały swoje półrocze finansowe faktycznie 2 miesiące od upłynięcia tego terminu . Uważam , że jest to skandal , że akcjonariusze dowiadują się o wynikach finansowych spółki aż 2 miesiące od upłynięcia tego terminu (!) jest to niezrozumiałe i krzywdzące akcjonariuszy mniejszościowych gdyż spółki nie są w stanie zachować informacji finansowych w tajemnicy aż przez 2 miesiące (!) . Ustawodawca widocznie jest wysokiego mniemania o profesjonalizmie zarządów spółek i najwyrażniej nie widzi niczego złego w tak dużej zwłoce czasowej raportowania najważniejszej informacji jaką spółka w ogóle może zaraportować na gpw a więc informacji finansowych . Nie chodzi mi tutaj o konkretną spółkę lecz o istotę rzeczy . Nie wiem czy zwróciliście uwagę , ale dużo większe spółki amerykańskie już są praktycznie po publikacji wyników półrocznych a my na publikację wyników spółek w przeważającej większości poczekamy jeszcze prawie miesiąc (!) . To co w/w jest tylko moim zdaniem i nie chodzi mi tutaj akurat o tfo lecz o istotę rzeczy . Jestem dość długo na rynku i uważam , że akcjonariusze mniejszościowi powinni takie informacje dostawać dużo szybciej zwłaszcza , że taki raport finansowy jest przygotowany zwykle w 2-3 tygodnie od upłynięcia terminu którego raport dotyczy . Pozdrawiam .