• kolejne pozytywne info Autor: ~Gruby [46.59.255.*]
    samych duzych umow mamy juz na 2.62 Mio. czekamy na dalsze infa...
  • Re: kolejne pozytywne info Autor: ~Mundo [193.19.125.*]
    Zaczynam na poważnie wierzyć, że MGM to perła New Connect. Obrotów na razie nie ma zbyt dużych, ale do 4 PLN i tak nie będzie.
    Jak słusznie napisałeś, należy przez ten rok przytrzymać akcje MGM SYS. Bo 2014 może się okazać przełomowy dla spółki i wynieść ja na znacznie wyższy pułap możliwości. Szczególnie że druga połowa roku to będą dotacje z UE na program B2B.

Interesujące są dla mnie dwa watki, na które nie znam odpowiedzi. Pierwszy to zagadka, czy na sprzedawanych serwerach, które sprzedają jest oprogramowanie od Pilab S.A. Dla mnie to bardzo wartościowa spółka, ale już dała zarobić od 5 zł, więc na razie jej nie posiadam. Ale używanie m.in. oprogramowania Pilab SA może to być istotną przewagą MGM nad konkurencją w szybkim wyszukiwaniu danych.

Drugi watek nie był nigdy opisywany, ale w sieci można znaleźć nagranie z pierwszej konferencji prasowej MGM po wejściu na New Connect. Jeden z Prezesów mówił wtedy o perspektywie ekspansji na Ukrainę. To bardzo intrygujące, bo wówczas interesy tam robiło się słabe. Ale dziś... tam skonsultować i naprawić trzeba prawie wszystko.

Pozdrawiam Akcjonariuszy
  • Re: kolejne pozytywne info Autor: ~Gruby [195.202.38.*]
    czesc Mundo, co stoi na przeszkodzie zeby wyslac te zapytania do spolki?:) Z dosiwadczenia wiem ze w miare szybko odpowiadaja na zapytania. Z ta Ukraina to mam troche inne zdanie, jeszcze troche czasu uplynie zanim bedzie tam spokojnie, poki co wszytskie spolki ktore robily na wschodzie interesy chyba sie narazie z ekspansji w tym kierunku wyleczyly. Narazie systuacja polityczna i co za tym idzie gospodarcza jest b. niestabilna. Ja jestem wielkim fanem MGM i jak do tej pory mnie nie zozczarowali, sam fak ze zarzad po uplywie lockup-ow nie wyprzedal akcji to bardzo dobry omen, bo pokusa byla na pewno bardzo duza:) Pozdr.
  • Re: kolejne pozytywne info Autor: ~wik [79.187.15.*]
    akcji coraz mniej
  • Re: kolejne pozytywne info Autor: ~Gruby [195.202.38.*]
    po 2,70 zl jest jeszcze troche:) tutaj nigdy nie bylo obrotow...
  • Re: kolejne pozytywne info Autor: ~swój [185.28.249.*]
    całkiem fajnie zaczyna to wyglądać ciekawe czy przebijemy ostatnie szczyty czy się odbijemy jak ostatnio
    kropla drąży skałę
  • Re: kolejne pozytywne info Autor: ~Mundo [195.60.64.*]
    Napisałem, a owszem i dostałem odpowiedź. Ale nie pytałem o Ukrainę. To moje dywagacje - na razie w Polsce jest co robić i nie ma powodu nadmiernie ryzykować za granicą.
    Rzecznik prasowy udzielił mi dwóch informacji:
    1. Wciąż ważna jest umowa z Pilab S.A. więc MGM Sys wykorzystuje ich oprogramowanie. To może rzeczywiście być kluczem do gwałtownego wzrostu przychodów w każdym kwartale. Fachowcy uważają że to bardzo dobry produkt.

2. Pytałem czy MGM nie widzi problemu z niskim free-float akcji. O dziwo informacja jest zaskakującą - mają tego świadomość i planują pewne działania, aby ten stan poprawić. Szczegółów nie mogą podawać, co jest oczywiste. Jeśli to uda się poprawić - może być bardzo dobrze.

Bardzo mi się podoba ich szybka reakcja i chęć informowania.
    Co do wartości akcji na dziś.....W mojej najprostszej wycenie wartości spółek P/E=10 oraz zakładanych przychodach w 2014 nie niższych niż 16 mln (przy rentowności 10%) mamy wycenę w okolicach 5,50 PLN/akcję. Czyli chyba jesteśmy dopiero w połowie drogi.

• Re: kolejne pozytywne info Autor: ~Gruby [46.59.255.*]
    dzieki Mundo za informacje, co do punktu 2 to zastanawia mnie jak mialoby to technicznie wygladac? Zarzad uplynnni czesc swoich akcji i zwiekszy przez to FF czy moze szykuja jakas emisje? Pozdr.
  • Re: kolejne pozytywne info Autor: ~Mundo [193.19.125.*]
    Ja zaproponowałem zwiększenie free-float poprzez połączenie dwóch działań:

1. Przeznaczenie zysku rocznego na dywidendę
    2. Przygotowanie emisji akcji z prawem poboru po bardzo niskiej cenie emisyjnej. Takiej, aby dywidenda pokrywała większą część ceny nowych akcji.

W takiej sytuacji pieniądze wrócą do Spółki, akcje nie powinny stracić na wartości, a ich liczba wzrośnie. Na dodatek wtedy cała nowa emisja mogłaby być dopuszczona do obrotu. Bo o ile wiem, na razie w obrocie jest jedynie 805 500 akcji.
    Pożyjemy, zobaczymy. Już jestem wkupiony, teraz czekam. Jak rolnik po zasiewach.
  • Re: kolejne pozytywne info Autor: ~Mundo [195.60.64.*]
    Czyżby Inwestorzy nie dostrzegli że Spółka otrzymała dotacje ? Pod koniec zeszłego roku Uczestnicy forum tym ekscytowali, a teraz cisza ?
    Jednak warto to odnotować z dwóch powodów. Po pierwsze wpływa dodatkowe 360 tys pomocy bezzwrotnej do spółki na promocję. Po drugie i ważniejsze - jest jakiś wartościowy produkt, który ma być eksportowany. Ciekawe jaki ?

Dla graczy krótkoterminowych nie ma tutaj miejsca ze względu na brak obrotów. Ale dla długoterminowych Inwestorów MGM SYS to nie lada gratka. Inwestycje w fundamenty zawsze niosą najmniejsze ryzyko w dłuższym terminie. A może ktoś położy na S trochę więcej akcji po 2-2,5 zł. I przetestuje rynek. Bo być może wtedy pojawi się płynność. Na razie nikt nie chce sprzedać cokolwiek więcej poniżej 3 PLN.

Pozdrawiam Akcjonariuszy
  • Re: kolejne pozytywne info Autor: ~two [109.231.24.*]
    Wkrótce na GPW

http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=IMS&id=64395&id_tr=1
[x]
MGMSYS -0,63% 1,59 2017-06-14 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.