Zaczynam na poważnie wierzyć, że MGM to perła New Connect. Obrotów na razie nie ma zbyt dużych, ale do 4 PLN i tak nie będzie.
Jak słusznie napisałeś, należy przez ten rok przytrzymać akcje MGM SYS. Bo 2014 może się okazać przełomowy dla spółki i wynieść ja na znacznie wyższy pułap możliwości. Szczególnie że druga połowa roku to będą dotacje z UE na program B2B.
Interesujące są dla mnie dwa watki, na które nie znam odpowiedzi. Pierwszy to zagadka, czy na sprzedawanych serwerach, które sprzedają jest oprogramowanie od Pilab S.A. Dla mnie to bardzo wartościowa spółka, ale już dała zarobić od 5 zł, więc na razie jej nie posiadam. Ale używanie m.in. oprogramowania Pilab SA może to być istotną przewagą MGM nad konkurencją w szybkim wyszukiwaniu danych.
Drugi watek nie był nigdy opisywany, ale w sieci można znaleźć nagranie z pierwszej konferencji prasowej MGM po wejściu na New Connect. Jeden z Prezesów mówił wtedy o perspektywie ekspansji na Ukrainę. To bardzo intrygujące, bo wówczas interesy tam robiło się słabe. Ale dziś... tam skonsultować i naprawić trzeba prawie wszystko.
Pozdrawiam Akcjonariuszy