• Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~Henio [79.141.160.*]
    Jak w tym dowcipie.
    Ktoś już kiedyś dokładnie w ten sam sposób zobrazował to ale zostało to nie rozumiem dlaczego usunięte.

Pewnego dnia jamnik przychodzi do swego Pana i mówi:
    -Słuchaj weź mnie wystaw na wyścigi chartów.
    -Zdziwiony patrzy na jamnika... nie dasz rady, za wolny jesteś!
    -No, stary, weź mnie wystaw, wygram, dam radę!
    -No zaufaj mi, mówię ci, wygram na bank. No uwierz we mnie.
    W końcu po paru przemyśleniach postawił na niego wszystkie oszczędności i hipotekę. Przyszedł dzień wyścigu.
    Charty popędziły do przodu, zostawiając skundlonego jamnika w tyle
    -nie martw się ja się dopiero rozpędzam, dam radę, będzie ok.
    Charty dobiegły do mety, jamnik oczywiście zasapany dobiega długo po nich.
    Facet wkurzony na maksa podbiega do niego
    -Jamnik z rozbrajającą szczerością mówi:
    - No nie wiem co się stało!
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~Karol [94.251.135.*]
    Henio= prawda=pesymista...ta sama osoba.
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~Martin EWP. [5.173.56.*]
    Henio-Ty jeszcze wiele rzeczy nie rozumiesz.Nawet tej najprostrzej,że usunięto ten wpis.
    Ale za to w kwestii kredytu -to ohoho....POTĘGA UMYSŁOWA..
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~Henio [79.141.160.*]
    poziom intelektualny twoich wypocin urąga intelektowi człowieka. Pajac nabrany na kredyt :)
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~XXL [213.199.192.*]
    Polska branża gier mimo dużego szumu w pierwszym kwartale raportuje raczej poniżej oczekiwań.
    Postanowiłem bliżej przyjrzeć się raportom spółek giełdowych. Pod uwagę wziąłem 2 spółki z głównego parkietu (CD Projekt i CIG) oraz 4 z NC (11 bit Studios, Bloober Team, The Farm 51 i Vivid Games). Co prawda jest na nich jeszcze kilka mniejszych podmiotów, ale są one raczej przedmiotem spekulacji niż realnych działań rynkowych.

CD Projekt, największa polska spółka będąca prawdziwym kołem pociągowym całej branży opublikowała 1,5 miliona złotych zysku. Z jednej strony to mało biorąc pod uwagę aktualną kapitalizację (1,35 miliarda), ale należy pamiętać, że spółka nie miała w tym okresie żadnej premiery. Co najważniejsze CDR realizuje obecnie kilka projektów i wszystkie z nich realizuje z własnych środków. Twórcy Wiedźmina są zdecydowanie najbardziej stabilną spółką branży na GPW i kredyt zaufania u akcjonariuszy jest raczej duży. Moim zdaniem teraz kilka dni wahań w obie strony, a potem w górę po kolejnych informacjach na temat nowych projektów.

CIG - autorzy Snipera raczej zawiedli. 1,5 miliona na minusie plus dodatkowo zaciągnięcie nowego długu (faktoring), sprawiają, że jedynie duży sukces Enemy Front lub LOFa mogą spowodować powrót CIG do stanów podobnych do najlepszego okresu spółki. Zapowiedzi obu gier nie powodują jednak tak wielu emocji jak produkcje CDR więc wydaje się, że fundamentalnie nie ma przesłanek do zwyżki kursu. Mój typ to kapitalizacja na poziomie 120 - 130 milionów. Ale akcjonariat CIG nie raz zachowywał się inaczej niż wskazywałyby wyniki więc wszystko jest tutaj możliwe.

11 bit Studios - prawdziwy zawód, ponad 500 000 strat. Tego raczej nikt się nie spodziewał. Martwi bardzo mały przychód ze sprzedaży. Wydaje się, że spółka za mocno dywersyfikuje działania. Do czasu premiery TWOM zostało trochę czasu, same dofinansowania i 2 transfery z CDR mogą okazać się nie wystarczające na obronę aktualnego kursu. Prognozuję spadek do poziomu 10 zł w perspektywie 2-3 miesięcy.

Bloober Team - całkowite zaskoczenie tego kwartału. Po premierze gry na Playstation 4 wszyscy spodziewali się raczej straty. Bloober zaliczył najlepszy po CDR wynik kwartalny i pod kątem zysku tylko 3 razy gorszy od największej polskiej spółki z branży gier. Bloober Team niestety nie miał ostatnio dobrego PRu, ale komentarzem do raportu i ostatnimi działaniami spółka całkowicie zmienia swoje oblicze, a wynik sprzedażowy gry to przecież ledwo ponad miesiąc. Problemem Bloobera jest bardzo pasywny akcjonariat, ale i tak spodziewam się wzrostu kapitalizacji do poziomu 20 - 25 milionów. Kolejny kwartał na plus może pozwolić na wybicie porównywalne do Vividu z zeszłego roku. Zdecydowanie największy wygrany tego kwartału.

The Farm 51 - niestety wynik zły, a komentarz do raportu pokazuje, że spółka nie do końca potrafi spojrzeć akcjonariatowi prosto w oczy, tłumacząc się z wyników. Oczywiście Get Even jako ciekawostka zainteresowała media, ale czy gra nie podzieli losu DA ciężko stwierdzić. Do jej premiery też jeszcze trochę czasu i spółka nie do końca ma co pokazać w zamian. Problemem w najbliższym czasie może stać się CF - jeśli spółka nie zapewni sobie prac nad nowym zleceniem płynność może zostać zachwiana i mogą pojawić się opóźnienia w realizacji Get Even. Jeśli zarząd nie wyciągnie asa z rękawa można spodziewać się sporych spadków w najbliższych tygodniach.

Vivid Games - przy kapitalizacji ponad 100 milionów większość akcjonariuszy spodziewała się zdecydowanie lepszych przychodów i znacznie większego zysku? Czy słusznie? Vivid nie miał żadnej większej premiery, a spływy z gier wciąż są na bardzo przyzwoitym poziomie. Spółka nie generuje strat i jest jedną z najbardziej stabilnych na rynku. Można mówić o zbyt wysokiej (w stosunku do rezultatów) kapitalizacji, ale z pewnością nie o rozczarowaniu wynikami. Vivid ma przychody i potencjalne hity sprzedażowe, więc nic dziwnego, że spółka posiada tak wysoką kapitalizację. Sukces sprzedażowy to jedno, ale powtarzalność spółki z Bydgoszczy pozwala na duży kredyt zaufania. Spodziewam się utrzymania kapitalizacji.

Podsumowując - poza Bloober Team, który zaliczył bardzo duży skok jakościowy zarówno pod kątem zysków jak i komunikacji, stabilnymi ruchami ze strony CDR i Vivid reszta raczej zawiodła. Kolejny kwartał pokaże czy to trwałe przetasowanie na rynku czy jednak ktoś zaskoczy czymś niespodziewanym. Najbliższy okres będzie pod tym kątem korzystny - już za kilka tygodni rozpoczynają się targi Electronic Entertainment Expo - czyli miejsce gdzie zapowiada się najważniejsze projekty. Będzie ciekawie.
    Henio-przy swoim poziomie inteligencji [ wg Ciebie -mniej niż zero ]-nie mogę zrozumieć Twojej troski o mój kapitał zaangażowany w akcje Dependa
    .O co Tobie chodzi ? Masz jakies urojenia ?Czy stracę ,czy zarobię-to nie Twoja sprawa!
    Chyba, że......
    Kapitał, nie rozśmieszaj ludzi. 15 złotych z wonga.com
    Daj spokój mule. Daj ludziom odpocząć bo ze śmiechu się wykończą.
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~mARTIN ewp. [5.173.56.*]
    Henio-nawet nie przypuszczałem,że tak wysoko wyceniłeś mój kapitał-no,teraz poprawiłeś mi humor.W poniedziałek z całej puli,ile tylko mam-kupie jeszcze 2 ,może 3 akcje,Jak szalec -to szalec na całego.Bedzie już tego razem z 5 akcji.A CO-NIECH SIĘ TERAZ HENIO MARTWI DNIAMI I NOCAMI O MÓJ KAPITAŁ !!!!!
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~Martin EWP [5.173.56.*]
    Henio-dla Ciebie nawet zmieniłem zapis nicku,abys miał czas się odstresowac
    Ja się nie stresuję. ja się bawię świetnie. nawet nie czujesz, że robisz za pajaca wierzącego w amerykański kredyt. Pajacuj dalej bo bez takich jak ty ci z AITI nie zarobili by lekką ręką 80 tysięcy euro. Baw ludzi dalej komiotku od amerykańskiego kredytu.
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~Karol [94.251.135.*]
    Dnia 2014-05-16 o godz. 19:20 ~Henio napisał(a):
    > Ja się nie stresuję. ja się bawię świetnie. nawet nie
    > czujesz, że robisz za pajaca wierzącego w amerykański
    > kredyt. Pajacuj dalej bo bez takich jak ty ci z AITI nie
    > zarobili by lekką ręką 80 tysięcy euro. Baw ludzi dalej
    > komiotku od amerykańskiego kredytu.

pajacem to jestes ty...piszesz pod wieloma nickami te same glupoty....piszesz jako henio....jako prawda...jako pesymista....i pewnie niebawem pojawisz sie z innym nickiem
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~wawiak [83.6.58.*]
    Dziwie się Tobie Martin, ze z takim naganiaczem jak prawda-henio itd. w polemiki się wdajesz. On twierdzi,ze nic z tego nie będzie, ja twierdze inaczej ale nie zachęcam calymi dniami do inwestowania w akcje Dependa tak jak on analogicznie zniecheca. Henio- kup sobie trąbe i do Armii Zbawienia się zglos.
    Ty masz jakąś obsesje koleś. Ja nic nie piszę o akcjach. Nie pisze nic o kupowaniu lub sprzedawaniu. Ja pisze tylko o tym, że daliście nabrać się na kredyt a wsze obsesyjne trzymanie się tej bzdury tzn kredytu sprawia, że jesteście śmieszni.
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~Martin EWP [5.173.56.*]
    Henio-i znowu muszę Tobie zwrócić uwagę-nie pisze się komiotku,tylko kmiotku.Ciągłe problemy z literówką,załóż w końcu okulary albo się spinaj
    Henio-miło mi było poznać Ciebie bliżej-życzę przyjemnego wypoczynku.
    wawiak- to jest na zasadzie-nie chcę a muszę-nie chcę -bo jeżeli ktoś ,mając inne spojrzenie na Spółkę niż moje,nie przedstawiając żadnych merytorycznych argumentów a jedynie posiłkuje się domysłami spekulacyjnymi zaczyna mnie obrażać -to powinienem przerwac tą tzw, dyskusję.Jaki osiągam efekt-W jego pojęciu będzie funkcjonowało to ,że to właśnie ON ma rację,bo JA nie znalazłem kontrargumentów.I druga część zasady-muszę.Muszę umieć tak przedstawić swoje merytoryczne argumenty ,by były w stanie dalej polemizować z nim.Przy czym jego kołderka jest krótka-kredyt to ściema,kredytu nie będzie i kilka na okrase epitetów-muł,pajac itp.Jeżeli już ON używa epitetów lub zaczyna obrażać -to znaczy jest już wyzerowny,nazwijmy to merytoryczny brak argumentu Wtedy zaczyna przeważać moja argumentacja-przy czym-tutaj nikt nikogo nie przekona-tutaj jedynie chodzi o przekaz medialny.Stąd ta zasada-nie chcę a muszę.-warunek-polaryzacja poglądów.
    tak jest Martin, twoja argumentacja jest na poziomie muła i tym przerasta moja argumentację. Kadzisz sobie jaki to jesteś mądry i jak dobrze rozumiesz ten kredyt a tak na prawdę to jesteś nabranym na kredyt pajacem i to musisz przełknąć bo kredytu nie będzie a jak go nie będzie to te twoje wszystkie wywody o rzetelności przedstawianych procedur biorą w łeb.
    To nie są epitety pod twoim adresem tylko szczera prawda bez względu na to jak to odbierasz. tak cię oceniam w świetle tego co piszesz o tym kredycie. Powtarzasz bzdury podawane w raportach robiąc z siebie pajaca. Sam jesteś sobie winien. Zmądrzej. Każdy to zadał sobie choć odrobinę trudu i sam na własną rękę poszukał informacji o tym kredycie już dawno nie ma złudzeń, że go nie będzie. Ci ludzie są tu na tym forum tylko ty ich wyśmiewasz bo ty z raportów wiesz więcej. Nie dziw się więc, że z ciebie kpią i będą kpić coraz bardziej bo kredytu jak nie ma tak nie będzie.
    wawiak-jeszcze jedno-co to jest przekaz medialny ,o którym wspomniałem w ostatnich zadaniach-otóż nikt z nas nie działa w próżni-jesteśmy odbierani poza tym monitorem przez osoby nie wypowiadające się na tym Forum.Kazdy wazy argumentację każdego z nas-głosy jak zawsze =podzielone. Biorąc udział w tej polemice-stwarzam możliwość dokonywania wyboru.Nie podejmując próby polemiki -oddajesz pole właśnie takim racją .Dzisiaj trzeba obiektywnie powiedzieć-klucz do kredytu jest w BoA.- I ani ON -ani JA-nie mamy żadnych nt. informacji.ON-to pesymiści ,nie uznający wiarygodnosci Spółki i,JA-to optymiści,wsparty Raportami SpółkiTo jest właśnie ta cała filozofia tej zasady
    wawiak-życzę miłego wypoczynku-do zobaczenia.
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~jorgenn [83.4.185.*]
    Henjo i Pesymista to chyba ta sama osoba ,wk......ia mnie to pajacowanie to tylko czło0wieczek bez kwita którego nie stać na papier z prawej ,to przedszkolak który dostał od mamy 500 zeta .Proponuje unikać polemiki z takimi producentami Co2 hehe !
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~dependziak [31.175.174.*]
    jorgenn unikaj z nimi dialogów to frustraci ktorzy nie maja chyba co robic tylko wkurzac ludzi na forach ...
  • Re: Finał tego kredytu będzie taki :) Autor: ~Inwestorka II [37.30.72.*]
    zastanawia mnie czy ta spółka do drugie PSW Capital, u nich też wszystko grało a dzisiaj?
[x]
DEPEND -4,00% 0,25 2015-03-02 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.