• wyniki Autor: ~kingpong [83.29.95.*]
    takie jakie sie spodziewalem ale zadluzenie mnie zaskoczylo bylo 367 jest 326 to jest 41 mniej to jest mile pozytywne zaskoczenie widze teraz szanse na 4
  • Re: wyniki Autor: ~Tryt [195.47.201.*]
    Zalozmy ze przez zmniejszenie zadluzenia zysk wyjdzie na plus 3 miliony,do tego doliczmy 2 miliony wiecej zysku neto ze sprzedazy.Daje nam to kwote 20 mln zlotych za 2014 przy 15 mln w tym roku.

zaqlozmy cene 4 zl , 20 mln zl 41 mln akcji 20/41-Eps wychodzi na poziomie 0,49

przy cenie 4 zl 4/0,49=8,16 C/Z przy cenie 5zl 5/0,49=10,20 C/Z

przy cenie 6 zl 6/0,49=12,24 C/Z

Uwazam ,ze przy tym scenariuszu cena 4 zl to bardzo skromne zalozenie.
  • Re: wyniki Autor: ~ra [62.152.151.*]
    ale i tak mam racje,ze ktos wychodzi z mieszka!!!!!!!!!!!
  • Re: wyniki Autor: ~kingpong [83.5.114.*]
    raczej wyleszczanie
  • Re: wyniki Autor: ~tryt [178.36.180.*]
    Nie wiem czy ktos wychodzi czy nie ,nie mam takiej wiedzy.Wydaje mi sie ze rynek od dluzszego czasu oczekuje od tej spolki zdecydowanie lepszych wynikow i tak bylo i tym razem.Nie jest prosta sprawa zejsc z 300 mln zadluzenia,niestety to sie nie stanie z dnia na dzien i ta kwestia bedzie ciazyc na wynikach a odpowiedzialnosc za taki stan ponosi prezes.Wazne ,że w pore zostalo odczytane zagrozenie i miejmy nadzieje ze dlug bedzie malal,pozostaje sledzic wyniki nastepnych kwartalow i mam nadzieje ze beda one coraz lepsze.
  • Re: wyniki Autor: ~TRyt [178.36.7.*]
    http://wiadomosci.stockwatch.pl/maklerzy-rozsmakowali-sie-w-przecenionych-akcjach-mieszka,akcje,111786
  • Re: wyniki Autor: ~krisb [193.239.124.*]
    w tym roku ma byc juz ponad pol mld obrotu.wiekszy zysk i mniejszy ciezar dlugu po sprzedazy nieruchomosci w wilnie,wycena pko bp kilka dni temu to 4,6 zl a akcje kompletnie spia co wpisuje siee w ogolny marazm bezobrotowy na bananie,niestety mieszko wciaz nie jest spolka dywidendowa,znowu caly zysk poszedl na kapital zapasowy mimo ze przejecia zakonczone i trwa poprawa plus niskie surowce,wawel tez ostro zjechal razem z otmuchowem
  • Re: wyniki Autor: ~Tryt [195.47.201.*]
    analiza podobna do mojej,chodz sadze ze zysk moze byc delikatnie wyzszy niz przewiduja analitycy.W galeriach bardzo dobrze sprzedaja sie praliny mieszko nie sadze zeby ludzie z Pko to widzieli,oczywiscie teraz zacznie sie kupno bo biuro zarekomendowalo . ..
    Trudno zeby ztakim zadluzeniem spolka placila dywidende,jest to niemozliwe.Kolejny raport 09.2014
  • Re: wyniki Autor: ~tryt [195.47.201.*]
    pozostaje jeszcze kwestia plynnosci,funduszy i wplywu tej calej pozal sie reformy na gielde i obroty jakie one bveda przekonamy sie w ciagu kolejnych 3 lat.Na razie te lato jest wybitnie ogorkowe" co daje do myslenia
[x]
MIESZKO 1,31% 3,95 2014-11-25 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.