tryt logicznie myslac wawel wychamowal kto te kilka procent zabral wawelowi gdyby to byl mieszko to zgadzam sie kurs sie podniesie ale co bedzie gdy mieszko pokaze slabe wyniki kurs zanurkuje ponizej 3 to moje zdanie
Dla mnie kluczowe sa dwie kwestie.Zadluzenie w firmie oraz udzialy w rynku.
Moje przemyslenia nie sa oparte na przypuszczeniach ,w duzych sklepach dyskontach udzial marki mieszko znacznie wzrosl,jest o wiele wiecej produktow w roznych kategoriach widac to nie tylko w tesco ,ostatnio sporym zaskoczeniem byly dla mnie bomboniery mieszko w społem.Czesto kupuje te produkty zeby porownac smak i wiem na pewno nie jest to mydlo".Znam produkt ,wiem jak smakuje widze ekspansje w sklepach i sadze ,że nie bedzie zle.Inna kwestia jets pergale, lider artur tez jest niewiadomą.
Zadluzenie.Jest duże ,tak jak konkurencja wtej branzy .Jego dalsze ograniczanie jest warunkiem niezbednym do wzrostu kursu.
Wskaznik C/Z 9,7 Czy to jets drogo? Kwestia do dyskusji pamietajmy ze okresach rozgrzania hossy często akcje wymieniane sa wprzy wspolczynniku C/Z 40.Oczywiscie duzo taniej byloby przy c/Z 3 ale ktore spolki maja obecnie takie wyceny?
Kwestia kupowania akcji jest indywidualna dla kazdego.Ja w tej chwili nie dobieram ,czekam na kolejne raporty i stopniowa redukcje dlugow.A co do raportu majowego,poczatek roku zawsze jest gorszy zniwa przychodza jesienią.
Moim zdaniem sa 4 niezbedne waunki zeby ceny akcji zyskaly na wartosci.Pierwszy to zakonczenie przepychanek na Ukrainie.Drugim zasadnicze zmniejszenie zadluzenia przez spolkę.Trzecim zdobycie znaczacych udzialow rynku i Czwartym znaczacy wzrost gospodarczy co jest dla mnie jednoznaczne z wieksza iloscia pieniedzy w naszych portfelach.
Miejmy nadzieje ,że dzisiejsza sesja byla zapalnikiem punktem wyjscia dla tych ktorzy byc moze po raz ostatni maja szanse kupic tak tanio spolkę,ktora po wielu perypetiach i przejeciach stanie sie potentatem rynkowym i znaczaco da zarobic wlasnym akcjonariuszom.Tego zycze Wam wszystkim i sobie.Tryt
dzisiaj pelne zaskoczenie u anali raportem otmuchowa.zarobil prawie 4 mln zl w 1q,jutro czas na mieszko.anale z dm pko bp przewiduja tez dobry wynik-ponad 3 mln zysku w 1q i ok .17 mln zl za br.wg mnie promocje sie koncza