• a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~dependziak [164.127.104.*]
    hmmm sie pytam ? który mi podskoczy ?
    przeciez to zaraz zdmuchną 40gr i znów powitamy 43gr
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~Aleks [89.65.175.*]
    Tu może być każda cena. Za 10 lat jak spłacą kredyt to wartość na jedną akcję będzie wynosiła 53 zł. A że giełda lubi dyskontować przyszłość to taka cena za akcję może będzie już za 5 lat, a to szybko zleci:) Trochę się rozmarzyłem, co:)
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~pesymista [208.185.48.*]
    no, rozmarzyłeś się bo żadnego kredytu nie będzie
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~0,29 gr [87.205.49.*]
    Chyba będzie wszystkie zrzuty wchłaniane jak w gąbkę
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~Sonny Black [46.186.1.*]
    j.w. na wczorajszej sesji było to widać . ludki nie rozumieją , 10 lat pewnego zatrudnienia i za pewne pieniądze i zrobimy skup akcji np. w 2-ugim roku ,nieruchomość wystarczy że jedną sprzedadją i będzie dywidenda ( mają czas i NAPEWNO zarobią PRAWDZIWE PIENIĄDZE) bo 4.5 z matką dalej na skup w radomiu z butelkami będzie chodził a menel stołował się w śmietniku przy biedronce.
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~jorgenn [83.5.200.*]
    Jest okazja brać papierek puki śmieciowy ! nie naganiam !
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~pesymista [208.185.48.*]
    ja jednak upieram się przy tym że kredytu nie będzie. bardzo wiele na to wskazuje. Niestety tak jest. według mnie spółka jest oszukiwana przez kilku cwaniaczków organizujących tanie i łatwo dostępne kredyty których nikt nigdy nie dostał.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.172.246.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    no bo coś tu nie pasuje. zazwyczaj inne spółki podają komunikaty o podpisanych już umowach kredytowych i uzyskanych środkach a tu od dwóch lat podaje się coraz to nowe terminy i nic z nich nie wynika. czy mozna procedować nad kredytem ponad dwa lata? przecież już chyba zdezaktualizowała się dokumentacja ta stworzona dwa lata temu dla potrzeb tego kredytu?
    czy spółka poda ile ją taka procedura kosztowała do tej pory? no bo chyba ci tam w ameryce nie wykonują tych procedur za darmo? kto do tej pory ponosi koszty wszystkich operacji na instrumentach bankowych i których informuje depend? wyleasingowanie gwarancji bankowych i innych instrumentów finansowych na tak olbrzymie kwoty kosztuje bardzo dużo. kto ponosi te koszty? myślę ze nikt bo moim zdaniem to zwykła sciema i takie operacje nigdy nie zostały wykonane bo nie wierzę że koszty te poniósł ktoś inny np. Prometheus Capital Grup. każdy kto miał do czynienia z tego typu operacjami przyzna mi rację.

Cytat z komunikatu depend z 14 stycznia 2014

".....Tak zreasekurowana polisa ubezpieczeniowa stała się pierwszym elementem zabezpieczającym będącym podstawą do dalszych kroków do wygenerowania środków dla uruchomienia linii kredytowej dla DEPEND S.A. Równocześnie Prometheus Capital Group poczynił kroki mające na celu aranżację drugiej grupy zabezpieczeń, opartych na aktywach obcych. Podstawą tych zabezpieczeń są wyleasingowane na rzecz DEPEND S.A. instrumenty bankowe. Instrumenty te zostały wyleasingowane w formule bezrestrykcyjnej, czyli umożliwiającej cesję praw i użycie ich dla celów sekurytyzacyjnych. Proces leasingu oparty został o umowę "Security Pledge Agreement" w myśl której Prometheus Capital Group zobowiązany został do dokonania czynności leasingowych na rzecz DEPEND S.A. Czynności te wykonane zostały przez Bank of New York Mellon Securities z oddziałem w Hong Kongu w oparciu o linię leasingowa Prometheus Capital Group otwartą przez Wing Lung Securities Ltd...."
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~ok [94.229.220.*]
    i co kolego sprzedałeś, czy pomagasz innym, odpowiedz szczerze jakim masz cel w swoich analizach ?
    mam uzasadnione podejrzenia że ktos robi sobie żarty z akcjonariuszy ze mnie też. niech ktos mnie przekona że się mylę.
    ty nie masz wątpliwości? wszystko jest dla ciebie jasne? bo informacje giełdowej spółki po których akcjonariat ma podejmować decyzje powinny i muszą być jasne. tak mówi prawo.
    odpowiedz, tylko szczerze.
    i jeszcze jedna watpliwość
    dlaczego a raczej od kiedy to amerykanskie instytucje finansowe dokonują miedzy soba oraz dalekowschodnimi instytucjami finansowymi rozliczeń w EURO?! przeciez kredyt dla depend też jest w dolarach.
    jak to jest możliwe? jak to wytłumaczyc?

Cytat z komunikatu depend z 14 stycznia 2012 r.

"....Polisa ta ze względu na jej wartość i przewidywane wymagania ze strony późniejszych kredytodawców, została zreasekurowana przez Swiss Re - renomowane Towarzystwo Reasekuracyjne, w którym Prometheus Capital Group ma otwartą linię reasekuracyjną o wysokości do 10 mld. Euro. ...."

"...w oparciu o linię leasingowa Prometheus Capital Group otwartą przez Wing Lung Securities Ltd., będącą wyspecjalizowanym ramieniem leasingowym Banku Wing Lung z siedzibą w Hong Kong. Linia ta opiewa na kwotę do 3.000.000.000,oo Euro. ...."
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~ok [94.229.220.*]
    realizacja wszystkich punktów od 1-4 i komunikaty z tym związane to bajki,
    jeżeli okaże się że to kłamstwa, kto ma więcej do stracenia- ty czy ja stracimy 10 tys. a spółka i cały zarząd jaki ma w tym interes, kto z nimi będzie chciał rozmawiać ? , gdzie się znajdą ?
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~dependziak [46.112.138.*]
    jakbyś mi dał gwarancje ze za 10lat bedzie cena 54zl na DEPENDZIE to bylaby to inwestycja mojego zycia :) tylko trzymac i mozna spokojnie isc do pracy i tylko dokupywac ...

nawiasem mowiac nawet jakby mieliby tylko rozporzadzac tymi pieniedzmi i nie przynosiloby to zysków to i tak niezly bal by sie zrobil na dependzie...

Najwazniejsze zeby rynek uwierzyl w kredyt :) a reszta to pikuś :)
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~łajza meneli [5.172.246.*]
    ostatnie zdanie typowe dla naiwniaka
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~annasz [77.253.67.*]
    Dnia 2014-04-29 o godz. 09:43 ~dependziak napisał(a):
    > jakbyś mi dał gwarancje ze za 10lat bedzie cena 54zl na
    > DEPENDZIE to bylaby to inwestycja mojego zycia :) tylko
    > trzymac i mozna spokojnie isc do pracy i tylko dokupywac
    > ...

nawiasem mowiac nawet jakby mieliby tylko rozporzadzac
    > tymi pieniedzmi i nie przynosiloby to zysków to i tak
    > niezly bal by sie zrobil na dependzie...

Najwazniejsze
    > zeby rynek uwierzyl w kredyt :) a reszta to pikuś :)
    -----------------SĄ TEŻ KREDYTOBIORCY , KTÓRZY CIESZYLI SIĘ Z KREDYTU A DZIŚ SĄ BARKRUTAMI tak to jest z kredytem-------------
    nie piszę że zarząd to wszystko ukartował świadomie ale jeżeli zarząd dał sie oszukać i kredytu nie będzie to taki bedzie jego los jak piszesz.
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~dependziak [46.112.138.*]
    a czy to byłaby tragedia dla nas i dla spolki gdyby dostali tylko 1-2% od 200mln usd ?
    udzielenie kredytu klientowi przez bank jest dla tego klienta bardzo ważne ponieważ potwierdza to jego dobra kondycje oraz dobre perspektywy na przyszłość. instytucja finansowa udzielając kredytu potwierdza w sposób dla innych czytelny że tej firmie mozna ufać. odmowa kredytu jest wyrażeniem dokładnie czegoś odwrotnego. z tego tez powodu spółki giełdowe nie informują o fakcie złożenia wniosku kredytowego bo boja się negatywnych skutków ewentualnej odmowy.
    dlaczego zarząd poinformował ponad dwa lata temu że ubiega sie o taki kredyt i że proces uzyskania środków z kredytu potrwa trzy miesiące? czy to nie był szokujący brak odpowiedzialności? tym bardziej że od tamtej pory podawano jeszcze kilka innych nie dotrzymanych terminów. czy taki zarząd jest godny zaufania? czy można jeszcze wierzyć w to co on pisze? ja nie wierzę. ten zarząd jest teraz zakładnikiem własnej nie odpowiedzialność. jest pod ścianą do której sam siebie docisnął i dlatego co jakiś czas będziemy czytać kolejne komunikaty o kolejnych czynnościach patetycznie nazwanych tu "harmonogramem wypłat" zamiast komunikatu o przelaniu srodków bo takiego komunikatu w mojej ocenie nigdy się nie doczekamy.
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~Tomek [91.212.223.*]
    prosze cie....teorii spiskowych byly tysiace tutaj. Kazdy akcjonariusz juz ma cierpliwosc na wyczerpaniu......wielu juz z nami nie ma...zostali twardziele;) ja tam czekam...
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    Ales sie pesymisto rozpisal. Jesli nie wierzysz i zle to wszystko widzisz to najlepsza forma jest opuszczenie pokladu tonacego okretu o nazwie MS Depend. Po co dalej sie meczyc i zyc iluzjami? Skoro tylko w czarnych barwach prognozujesz przyszlosc tej spolki to dziwie sie,ze jeszcze jestes jej akcjonariuszem. A moze nie jestes wlasnie tylko jak wielu bez akcji wolontariuszy czujnie ostrzegasz przed krachem i potencjalnymi stratami jakie nas czekaja? Jest wiele innych spolek na GPW, bardziej perspektywicznych, lepiej komunikujacych sie z akcjonariatem z lepszymi zarzadami, dojrzalszym akcjonariatem a jednak wiele osob kupilo akcje Depka i mimo tych ulomnosci widzi wlasnie tutaj swoja wielka szanse. Zapytaj ich dlaczego?
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~łajza meneli [5.172.246.*]
    dlatego że mama czytała wam dużo bajek w dzieciństwie a baśń o kredycie jest dla was jak "Akademia Pana Kleksa"
    odpowiedź może być prosta. może kupili bo licza na kredyt. co im powiesz jeżeli go nie będzie a akcje spadna diametralnie?
    to nie chodzi o to czy ja się męczę czy nie. chodzi o to że spółka giełdowa publikuje informacje które sa nie spójne i bardzo mało wiarygodne. ma prawo żądać o autorów tych informacji czyli zarządu wyjaśnień. inaczej zacznę ich posądzać o delikatnie mówiąc nie szczere intencje.
    informacje przekazywane przez giełdową spółką muszą być rzetelne i wiarygodne bo inaczej jest odpowiedzialność karna. ten zarząd jest śmieszny a zarząd giełdowej spółki nie może być śmieszny.
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~Fifarafa [89.70.15.*]
    Czesiu przestań bo zejdę ze śmiechu...cóż za troska...bijesz matkę teresę!!!
    skoro masz takie "wątpliwości" kolego prawda (raczej g. prawda) to czy zwróciłeś się o ich wyjaśnienie do zarządu , KNF-u, GPW .... a zapomniałem przyjeli wyjasnienia spółki - komunikat ze stycznia....

widzisz mój drogi mądrość nie polega na pakowaniu bezmyślnych głupot w okrągłe opakowania...więc krótko (i jeszcze kulturalnie) good by my love!!!!
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    pesymista,
    odpowiedzialność to ponosisz wówczas, gdy się nadziejesz na fotoradar, nigdy na giełdzie.

Depend mógł pisać o linii kredytowej, lecz błędem było podanie kwoty. Magia kredytu zadziałała by wówczas, gdyby w przypadku przyznania środków ( mniejsza o większość czy będą czy nie ) finalne info zawierało kwotę 200 mln$. Wówczas miałbyś windę o jakiej się Patrowiczowi nie śniło. A tak, wszystko w cenie z ryzykiem na rynnę w 19 groli.
    dlaczego nikt sie odniesie merytorycznie do wątpliwości które tu przedstawiłem. czy dla was jest to taki oczywiste ze amerykanie robią miedzy sobą transakcje w euro., że wykładaja dziesiatki milionów dolarów na leasingi produktów bankowych dla jakieś depend? to ja wam mówię że to jest nie możliwe. wiele z tych informacji sprawdziłem i mam bardzo poważne watpliwości. tym bardziej że nikt do tej pory nie dostał z tego źródła zadnych pieniędzy. nie znalazłem takich firm. znalazłem takie które zapłaciły dużo pieniedzy i nic nie dostały pomimo zapewnień że to potrwa tylko trzy miesiące.
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~Fiafarafa [89.70.15.*]
    Czesiek sprawdź w SJP różnicę między merytoryczny a popeliniarski i napisz który z tych terminów lepiej odnosi się do Twojego bełkotu....
    dowodem na to że ja mam racje jest to że spółka dwa lata temu ogłosiła że pieniądze dostanie za trzy miesiące i minęło dwa lata i ich nie ma. odpowiedź dlaczego ich nie ma jest prosta. bo to jest jest nie realne. to mogą kupić tacy jak ty ale opinia finansistów których poprosiłem o komentarz jest jednoznaczna i krótka. ściema która każdego aplikanta kosztuje najmniej 70 - 80 tysięcy euro za otwarcie aplikacji a potem dwa lata ściemy. taka bajka dla takich jak ty.
    Czesiu drogi podstawówka się kłania nie z przymiotnikami pisze się razem...
    po wtóre daj namiary do tych Twoich finansistów...chętnie sam z nimi pogadam:)
    nie stać cie
    Czesiu pozwól że sam o tym zdecyduję...to co podasz te namiary?
    ach zapomniałem dodać są pewne wyjątki od tej reguły...ale to Pani od polskiego powinna Ci wytłumaczyć (a może wytłumoczyć;)
    Komunikaty produkowane przez zarzady spolek PSW i PMI byly podawane hurtowo, niezwykle przekonywujaco. Pierwszych juz nie ma, drugich niedlugo nie bedzie. Tam to dopiero ci co stracili maja do smiechu. Co do Depka to ile razy maja podawac, ze nie klamia? Chyba wynajeli kancelarie prawna aby przygotowac wyjasnienia pod grozba zawieszenia i kar. Dostali upomnienie i tyle w temacie. Do niczego sie GPW nie przyczepila, wiec nie odgrzewaj falszywego watku o jakims spisku. Powtarzam, ze w ten interes zainwestowal porzadny biznesmen. Nie nadrukowal g...wartych akcji puszczanych w rynek tylko wzial na siebie caly ciezar przedsiewziecia. Trwa to extremalnie dlugo ale jest coraz blizej finalu a pieniadze sa niebagatelne. Pytam, wiec skoro nie wierzysz w zaden kredyt to po co jeszcze trzymasz ten papier? Ratuj swoje pieniadze.
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~jarek [89.67.89.*]
    cześć Znachor,
    wszyscy znamy argumenty tych którzy trzymają papier i tych co w kredyt nie wierzą.
    napisz mi bardzo proszę co by się musiało wydarzyć żebyś Ty zmienił zdanie - pytam z czystej ciekawości
    pozdrawiam
    Dnia 2014-04-29 o godz. 11:29 ~jarek napisał(a):
    > cześć Znachor,
    wszyscy znamy argumenty tych którzy trzymają
    > papier i tych co w kredyt nie wierzą.
    napisz mi bardzo
    > proszę co by się musiało wydarzyć żebyś Ty zmienił zdanie -
    > pytam z czystej ciekawości
    pozdrawiam

Ja czekam na finalne info o dostepie do linii kredytowej. Nie musze zmieniac zdania, bo uwazam, ze sprawy ida w dobrym kierunku. Jedyne co mnie zaskoczylo to ogromnie dlugi czas na te wszystkie procedury zwiazane z tym projektem. Moje cierpliwosc tez ma granice ale mysle,ze w koncu zostaniemy wynagrodzeni za ten zmudny czas.
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~jarek [89.67.89.*]
    dzięki za odpowiedz, ale o co innego Cię pytałem
    dołek mielismy na 36gr srednia fala wzrostowa na DEPEND wynosi 30gr .dodajac mamy zasieg wybicia 66gr pięknie byłoby jakby tak dali w góre niebawem....nawet falstart by mi taki pasował hehe :)
    Dnia 2014-04-29 o godz. 11:46 ~jarek napisał(a):
    > dzięki za odpowiedz, ale o co innego Cię pytałem

Jesli ruskie wojsko stanie zbrojnie u naszych granic to wtedy bede spieprzal nie tylko z akcji. Tak, wtedy zmienie zdanie.
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~Tomek [91.212.223.*]
    hahah dajcie sobie spokoj z tym ruskim wojskiem...Wtracaja sie na Ukrainie bo nie chca dopuscic do tego zeby Ukraina byla w UE....chca miec rzad tam ktory bedzie spiewal jak im kaze Putin jak to jest na Białorusi. I tyle.
    > byla w UE....chca miec rzad tam ktory bedzie spiewal jak im
    > kaze Putin jak to jest na Białorusi. I tyle.

potwierdzam.
    a dodatkowo a propo rosji ...jak to sami chinczycy okreslaja rosje w rozmowach nieoficjalnych..."panstwo bez perspektyw"
    a chinczycy predzej czy pozniej wchloną syberie...powoli systematycznie...im sie nie spieszy.
    Choc nie lubie azjatów i nie chce ich ekspansji na swiecie i tak jest ich duzo.
    Szkoda ze nasz naród nie posluguje sie takimi metodami jak azjaci bylibysmy w calkiem innej sytuacji jak panstwo i naród...a tak dostajemy po tylku i okazuje sie ze mamy mesjanistyczną misje dla swiata ...az sie plakac chce z takiego tlumaczenia naszych porazek.
    My po prostu nie wiemy dokad podazamy jako naród...i krecimy sie w kółko
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.186.1.*]
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~bez nazwy [80.54.42.*]
    proszę uważnie wsłuchać się w wypowiedź BK zawartą w przywołanym na forum filmiku, - czy ona dotyczyła tylko tego hotelu?
    [łajza] pamieta Akademie Pana Kleksa ...leciwy gosc musi byc z niego ... ;]
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~wawiak [95.49.103.*]
    Dnia 2014-04-29 o godz. 13:11 ~bez nazwy napisał(a):
    > proszę uważnie wsłuchać się w wypowiedź BK zawartą w
    > przywołanym na forum filmiku, - czy ona dotyczyła tylko
    > tego hotelu?

Wypowiedz BK bardzo spojna i konkretna:
    ,,...nie udalo sie nam zrealizowac wszystkich marzen i ambicji, niemniej mysle jest to kwestia czasu. Zwykle jest tak w biznesie, ze zamierzenia realizuja sie dluzej niz by sie wydawalo w poczatkowym okresie natomiast waznym jest aby je z uporem realizowac"
    Nic dodac nic ujac.
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~mart [82.115.80.*]
    Powiem tak .Kredyt jest w 100% przyznany i nic się tu nie zmieni jedynie trochę się przedłuża termin przelewu ponieważ musi być podpisana umowa kupna nieruchomości.
  • Re: a ja tu widze 3.00zl i co mi zrobicie hmmmm Autor: ~zadowolony [31.11.231.*]
    Sprint w końcówce sesji zrobilibyście dependziaki.Ach może to jakaś nowa taktyka małych schodków i tak ładna sesja.
    niech rośnie 0.01zl DZIENNIE do końca roku :) i jestem w niebie ! :)
[x]
DEPEND -4,00% 0,25 2015-03-02 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.