Teraz plastek może swobodnie spadać do samego zera:) popyt szybko się nie pojawi bo i sytuacja na Ukrainie nie poprawi się tak jak zakłada prezes który uważa że nadrobi w przyszłości marżami:) Kto by pomyślał:(
Zastanów się , a może to właśnie jest szansa na przyszłość..
Paradoksalnie akcje są tanie , w przypadku poprawy sytuacji a prędzej cży pózniej , taka nastąpi , popyt będzie o wiele większy niż podaż , może właśnie teraz jest najlepszy czas na zakup i akumalacje :-)
Potrzebujesz teraz kasy cży za długi czas .....??
Plastbox nie bankrutuje , generuje zyski a oto chodzi no nie...:-)
Mam taką spółeczke w portfelu która jak feniks z popiołów się podniosła 2 lata z 10,20 na 48 zylkow a za 100 też jej nie oddam , dlatego nawet na ślepego konia warto postawić ....:-)
bzdura .... spółka nie jest warta nawet 0,20 PLN ! Będzie gigantyczny wzrost, ale z poziomu 0,20 na 0,25 PLN. Ukraina będzie jeszcze wiele lat w rozterce...
No toś chłopie dał do pieca , ale masz prawo po to jest takie forum żebyśmy mogli sobie swobodnie podyskutować - merytorycznie ma się rozumieć !
A teraz na poważnie 0,20 zeta mówisz wyjdzie zatem ok 2,5 mln dolców za dwa zakłady !!!!
he he he ..........
A gdzie warte miliony maszyny , a gdzie kasa obrotowa , a gdzie zysk tegoroczny 6,7 mln złotych no powiem szczerze lekki szok , lecz to nie ważne , ważne to że akcja ma kosztować 0,20 złotych Twoim zdaniem , i powiem tak niech leci ja osobiście nie mam nic przeciwko temu ....
Z kolei patrząc realnie na gigantyczne obroty po 2 sztuki dziennego obrotu widać cholerne zainteresowanie kupujących jak i sprzedających normalnie szok ......
kilkadziesiąt milionów akcji a tutaj ruch jakbyśmy mieli z 1000 sztuk akcji !!!
No to co uszy do góry i patrzymy sobie jak ten nasz plastek poradzi sobie w obecnej sytuacji .....pozdrawiam
Kolego jaka kasa obrotowa ?? Jakie maszyny (kilka wtryskarek i hala, nie bądź smieszny) ??? ---- Liczą się perspektywy a te dla tej firmy są fatalne ... zysku już nie zobaczysz ---- powrót do spadków na nowe minima bardzo uzasadniony, obrotami nie ma się co sugerować, powali będą zamierać na wszystkich spółkach. Oby do lipca, ostatnia szansa na ucieczkę z akcji. Jak OFErmy wyjdą z akcji a wyjdą na 100% to nie będzie spadek tylko Krach jakiego w tym kraju jeszcze nie było. W zasadzie budka z warzywami zwana GPW przejdzie do historii.
Na szczęście są jeszcze rynki zagraniczne - Daimler AG - polecam :-).
Plastbox Ukraina to już historia ---- Straty będą b. duże (co z resztą) już zostało zapowiedziane....
Bessa trwa (nie tylko na Plastku) .... :-) ale to oczywiście korekta --- akurat.
Ostatnie tchnienie GPW ... Lipiec 2014.
Miałem dość , to przeze mnie ten dzisiejszy spadek , sorki lecz patrząc na to co się dzieje na arkuszu zleceń po stronie popytowej to strach patrzeć i myśleć co to będzie dalej , a jak jeszcze wyniki złe będą to ho ho ho ho ........
Poszedłem na miedziaka odrabiać straty zobaczymy kiedy się zrekompensuje .......
Pozdrawiam .......hejek
ha ha ha ty jesteś większy leszcz niż przypuszczałem, najpierw naganiasz pisząc o przyszłości spółki a później sam uciekasz po cichu jak lis:) ależ się uśmiałem i jeszcze ten nick:) ha ha ha
Dnia 2014-05-05 o godz. 12:56 ~thepryciarz napisał(a):
> ha ha ha ty jesteś większy leszcz niż przypuszczałem,
> najpierw naganiasz pisząc o przyszłości spółki a później
> sam uciekasz po cichu jak lis:) ależ się uśmiałem i jeszcze
> ten nick:) ha ha ha
Widzisz kolego gdybym naganial na zakup i opchnał akcje w tym momencie to jak szmaciarz bym się zachował , lecz doszedłem do wnio sku ze to jednak na tym sie nie skończy i szczerze napisałem mogłem nie , to kto tu leszczem jest , brak ci odwagi....he he he
Zobaczymy wyniki jak katastrofa to chyba dobrze ze zrzut zrobiłem jak nie to tylko moja strata nie twoja , nieprawdaz.???
To ja realizowałem stratę nie ty , celowo z małej litery bo brak mi szacunku do ciebie.....
Życzę sukcesów ......pozdrawiam
A następnym razem kolego zastanów się dwa razy , a może szczerze napiszesz jaka masz stratę i wierzysz , bo moja wiara się skończyła...:-)
Witam
Zobaczymy dzisiaj korelacje miedziaka , którego nabylem po 110.60 a kursem plastka , który już tak jest ugnojony przez inwestorów którzy stracili wiarę , między innymi , przeze mnie , za co przepraszam :-) i z czystej ciekawości zobaczymy na koniec dnia cży coś się odrobi....
Oglądając przekaz telewizyjny z Ukrainy człowiek zaczyna analizować co dalej.....
Firma już zapowiedziała korektę , byłem przekonany ze 2,40 to max w dół , a tu dino
Czas pokaże cży decyzja była decyzją słuszna , a dla kolegi frustrata mam radę , szkoda życia na nerwy , trzeba mieć dystans do wszystkiego choćby mój nick he he he
Wolalbys tak mądrze.....boss , max, spryciarz, itd.
I co lepiej byś się poczuł ...????
Bzdura to są tylko .....pieniądze......
aleś się naprodukował i po co? dostałeś po łapkach, życzę szczęścia na KGH... Informacja że ty wywaliłeś te pare kilo jest bardzo dobra bo widac ze papier przechodzi ze słabych rąk, oby więcej takich jak ty szybko się pojawiło bo przynajmniej coś będzie działo się na wykresie. zły nie jestem ino trochę podirytowany poziomem merytorycznym dyskusji na tym forum
Cały czas uważam ze plastek ma potencjał nie po to takie inwestycje były przeprowadzone , zaskoczyla sytuacja na Ukrainie stąd taka zwała , a zaglądać tutaj będę bo było nie było potencjał jest , a jak narazie niech kapitał pracuje w bezpiecznych aktywach ....
No i jak tam kolega nerwowy miedziak pięknie do góry straty prawie że odrobione , mówiąc krótko jest dobrze a jutro raporcik na plastku ........ chyba będzie do dupy
toś Amerykę odkrył że będzie do dupy. A miedziak niech rośnie zyczę mu jak najlepiej, chodź patrząc na to co zrobiles na plastku to pewnie i tutaj w dupę dostaniesz:) pozdrawiam
Żle na miedziaku nie było opchnięte po 117,50 dzisiaj rano i przemieliłem na PZU po 425.40
jutro raport , mieli trochę akwizycji po drodze no i D w planie muszę ten cholernie stracony czas odrobić .....
Specjalnie podaje wartości , byś wiedział czy w dupsko ja czy ktoś inny dostaje .....
Nie mam żalu , kierujemy się nie wpisem na bankierze lecz swoim rozumem ......
Najlepiej dla Plastka to zamknąć kwartał na 0 , lecz nie sądze że tak różowo będzie ........
wyniki od dawa są w cenie. Spółka nieprzewidywalna jeśli chodzi o zachowanie kursu... Wszytko zależy od głównych akcjonariuszy. Myślę że Ukraina najgorsze ma mimo wszytko już za sobą
Plast-Box: Wzrost zysku operacyjnego mimo konfliktu na Ukrainie
Z opublikowanego przez Plast-Box raportu kwartalnego wynika, iż kondycja spółki jest bardzo dobra, lecz sytuacja na Ukrainie rzuca cień na rezultaty finansowe przedsiębiorstwa. Spółka zwiększyła w pierwszym kwartale skonsolidowane przychody ze sprzedaży do poziomu 34,11 mln zł, czyli o 11 proc. w porównaniu do analogicznego okresu roku ubiegłego. Jednocześnie grupa odnotowała wzrost skonsolidowanego zysku ze sprzedaży brutto o 14 proc. do 7,7 mln zł oraz wzrost EBITDA o 26 proc. do 4,53 mln zł. Skonsolidowany zysk operacyjny Plast-Boxu zwiększył się w o 48 proc. rok do roku i osiągnął wartość 2,72 mln zł. Jednocześnie, w związku z koniecznością naliczenia ujemnych niezrealizowanych różnic kursowych będących efektem osłabienia hrywny, Plast-Box odnotował stratę na poziomie netto w wysokości 3,06 mln zł w I kw. br. wobec 1,37 mln zł skonsolidowanego zysku netto rok wcześniej.
- Bardzo dobre wyniki operacyjne, jakie osiągnęliśmy w pierwszym kwartale tego roku, to przede wszystkim efekt rozwoju mocy produkcyjnych w naszych fabrykach w Słupsku i w Czernihowie na Ukrainie - komentuje Grzegorz Pawlak, prezes zarządu Plast-Box SA. - W minionym kwartale rekordowe wzrosty produkcji i wskaźniki wykorzystania parku maszynowego notowała zwłaszcza nasza polska spółka, co w połączeniu z odpowiednią polityką cenowo-kosztową pozwoliło nam zwiększyć zysk operacyjny o 48 proc. Jest to tym bardziej znaczące osiągnięcie, że wzrost ten osiągnęliśmy mimo rosnących cen surowca. Niestety, duże osłabienie hrywny zaważyło na naszym wyniku netto. Musieliśmy bowiem dokonać przeszacowania należności wyrażonych w tej walucie zgodnie z aktualnym kursem.
Działania sprzedażowe i marketingowe Plast-Boxu przełożyły się na wzrost skonsolidowanej sprzedaży w Polsce o blisko 40 proc. rok do roku, przy utrzymaniu eksportu na poziomie zbliżonym do pierwszego kwartału roku ubiegłego. Sprzedaż na rynki unijne w pierwszym kwartale przekroczyła 10 mln zł, co stanowiło wzrost o 15 proc. rok do roku. Jednocześnie, na skutek sytuacji na Ukrainie, Plast-Box odnotował zmniejszenie sprzedaży do krajów Europy Wschodniej o 16 proc. Na koniec pierwszego kwartału osiągnęła ona wartość 9,79 mln zł. Udział sprzedaży na Ukrainie w skonsolidowanych przychodach Plast-Boxu w minionym kwartale wyniósł 18 proc.
- Mimo iż cały czas nasza ukraińska fabryka utrzymuje wysoki poziom produkcji i nieprzerwanie realizuje dostawy na rzecz klientów, wprowadziliśmy nowe warunki handlowe, które mają na celu zminimalizowanie wpływu różnic kursowych na naszą działalność na tym rynku - mówi Grzegorz Pawlak. - Oznacza to sprzedaż wyłącznie do partnerów, którzy zaakceptowali dostosowanie wzrostu cen do aktualnej wartości hrywny oraz skrócenie terminów płatności. Uważamy, że taka polityka pozwoli nam na utrzymanie dotychczasowej pozycji na tym rynku. Działania te spotkały się bowiem z akceptacją zdecydowanej większości naszych kontrahentów.
W pierwszym kwartale tego roku głównymi klientami Plast-Boxu były firmy z branży spożywczej i chemicznej. Plast-Box zwiększył w tym okresie sprzedaż plastikowych pojemników typu wiaderko z pokrywką, stanowiących główną kategorię produktową, o 6 proc. rok do roku do poziomu 24,34 mln zł. Sprzedaż skrzyń wzrosła w I kw. 2014 r. do 3,29 mln zł, czyli o 68 proc. rok do roku, zaś sprzedaż innych wyrobów plastikowych o 14 proc. i osiągnęła wartość 4,27 mln zł.
no ciekawe czy i po ile zrobią wezwanie,
Wydaje się że o 3 zł możemy zapomnieć ...
lerg dostał dofinansowanie na budowę zakładu
więc nie wiadomo czy w tej chwili będą chcieli wywalac kasę na przejęcie, no chyba że to na tyle bogata firma że starczy i na przejęcie i na nowy zakład ...
Witam
Zajrzałem informacyjnie i co ?????
Ano nic szeroki poplynął a tutaj marazm , tak na marginesie kolego dla przypomnienia PZU zakup 425,40 kurs aktualny 461,70 a paliwa ma pod 500 ,00 .......
Leszcz jesteś a nie były leszcz jakby było inaczej to nie wracałbyś tutaj i chwalił się czymś czego nie można sprawdzic, życzę szczęścia i zysków jak już uzbierasz żeby zagrać za prawdziwą kasę... Pozdrawiam i nie zaśmiecaj tego forum więcej
HE HE HE HE ......
Kolego nie dość że jesteś udupiony na plastku na amen , nie dość że nie potrafisz nic innego jak obrażać ludzi to w dodatku jesteś , przepraszam za wyrażenie tępy ....... nie po to informowałem po ile i za ile kupiłem i sprzedałem żeby nikt takiego pokroju jak ty nie pisał bzdur .......
Re: perspektywa
Autor: ~były leszcz [89.66.148.*], 2014-05-13 15:45
Żle na miedziaku nie było opchnięte po 117,50 dzisiaj rano i przemieliłem na PZU po 425.40
jutro raport , mieli trochę akwizycji po drodze no i D w planie muszę ten cholernie stracony czas odrobić .....
Specjalnie podaje wartości , byś wiedział czy w dupsko ja czy ktoś inny dostaje .....
Nie mam żalu , kierujemy się nie wpisem na bankierze lecz swoim rozumem ......
Najlepiej dla Plastka to zamknąć kwartał na 0 , lecz nie sądze że tak różowo będzie ........
Zobacz datę kolego .......
Widzisz nie potrafisz ocenić , skrócić lub zamknąć pozycji .........
he he he ........
Powiem lepiej zobacz jak jutro zachowywać się będzie kurs plastka , miedziaka i pzu ......
miedziak - 2 % to będzie najmniejsza kara , pzu 1 do 1,5 % w górę a plastek opadnie delikatnie w dół .......
Za tępaka sorki , nie obrażaj nie będziesz obrażany , pamiętaj ......