Jestem od niedawna na giełdzie i wiele jeszcze nie rozumiem.
Może ktoś mi powiedzieć dlaczego dziś zniknęły mi akcje spółki i nagle o 90% pomniejszyła się ich wartość?
Jeszcze wczoraj miałem x akcji, a dziś mam 1/10 tego.
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie ma na moim koncie maklerskim reszty akcji ?
ilosc twoich akcji sie zmniejszyla ale ich wartosc nie, nastapilo scalenie kacji 10;1 ze 100 akcji jakie posiadales masz 10, ich wartosc przed scaleniem to 0,37 zł, po scaleniu 3,7zł, cala filozofia
Rozumiem kwestie scalenia i nie byłoby pytania gdyby się tak stało.
Problem polega na tym, że wartość mi spadła dla przykładu z 10 zł do 1 zł i tak samo ilość akcji.
Obecne w biurze maklerskim mam akcje wycenione po 0.37 i mam ich 10 razy mniej niż miałem.
Z kolei gdy otwieram zakładke rentowność inwestycji pokazuje mi tam właściwą ilość akcji i ich wartość.
Jednak przy wycenie mojego kapitały zamiast np. 10 zł jest 1 zł.
Czy scalenie już nastąpiło? Czy możliwe jest że biuro maklerskie zweryfikowało ilość akcji, ale nie zweryfikowało wartości właściwej? Czyli zamiast 3,70 nadal jest 0.37?
zaczekaj do momentu wznowienia notowań, myślę że to kwestia czasu i będzie jak trzeba, w razie czego masz historie transakcji i tam widać ile akcji zakupiłeś przed scaleniem, także nie masz się czym martwić, po prostu dom maklerski się ociąga ;-)
jak możesz mieć kurs 3,7zł jak to był kurs odniesienia tzn umowny będzie 1 dzien notowane po resplicie to twój portfel będzie adekwatny do zamknięcia tego dnia i tam koże to być 5zł a może być 2zł