Dnia 2014-04-16 o godz. 07:55 ~obcy napisał(a):
> Co tak smutno też bym kupił po 1gr .
Nie martw się , ten nawis podażowy co przyczynił się do ostatniego posypania, powiększa się, do ludzi nie dotarło że jak będą dokładać znów może pęknąć 2gr a tym razem nie ma zbyt wiele. Nic nie zrobisz, musisz czekać.
Dnia 2014-04-16 o godz. 11:14 ~jpm napisał(a):
> zebrał kilkadziesiat tysi na wypłaty to teraz cisza na
> chwile. Jak ktos sie łudzi ze to działa inaczej to
> gratuluje.
Myślisz że słupy za niego działają bo jemu z pakietu nie ubywa, nieźle.
Co się tak podniecie, zrzucił ktoś bo go balast cisnął, nikt nie zbierał i nikt nie zbiera nadal, bynajmniej nie zauważyłem. Gdzie tu jakieś odpały i żeby jeszcze żeby było pod co, wachlarz groszowy trwa. Zachciało wam się 5 groszy albo i lepiej.
Dnia 2014-04-17 o godz. 09:22 ~sensei napisał(a):
> Szczupak udaje nonszalancję, ale tak naprawdę ma już
> miękkie nogi.
Popatrz co pisałem wcześniej, jak mieliście miękkie nogi przy pięknym zrzucie, wyraźnie pisałem że leszcz odda wszystko po 2 widząc co się dzieje. Co potem miałeś piękny zrzut, wolumen 5mln po2gr. Wytrzyj czoło jak poleci kolejna fala to popuścisz.
Obstawiamy mielimy 3 pod premiere i xbox czy pod hasło upadłość?
Dnia 2014-04-17 o godz. 10:54 ~dsadsadsa napisał(a):
> jaki xbox ogarnij sie, on juz wychodzi od 2 lat i pewnie
> itak nieprzejdzie certyfikacji ( czyt. niewyjdzie )
To ty się ogarnij i czytaj co pisze a nie zobaczysz jedno słowo - xbox - i gotuje ci się w głowie aż literki ci się przestawiają.
Jak nie xbox to upadłość zawita, chyba wyraźnie zdanie zakończyłem "?" a nie "." w poprzednim poście.
Dla mnie prosta sprawa, jak nie będzie gry i wersji na xbox to żegnam się a potem możecie sobie grać pod upadłość czy co tam chcecie.
Więc po co tą durną dyskusje prowadzicie, czy będzie czy nie będzie, niedługo się okaże.
A co potem kto zrobi z swoimi akcjami to już jego sprawa.
Przeciwnicy i ci co co potracili tutaj będą dalej pisać na "nie" a zwolennicy na "tak", nie dojdziecie do porozumienia.
Żaden z was nie wie i nie potrafi uzasadnić merytorycznie czy spełnią majowe i czerwcowe założenia. Po co tez piszecie o zdjęciu z notowań czy upadłości bez merytorycznego uzasadnienia.
Jest jedna wielka niewiadoma, za niedługo się dowiemy czy zrealizują to co założyli czy była to tylko zagrywka pod rozdanie reszty makulatury.
Wy tu gadu gadu a na FB nawet nie raczą odpowiedzieć kiedy gameplay, choćby jakiś termin w przybliżeniu.
Ciekawe to wszystko, maj niebawem a gameplaya dalej brak.
A coś ty się ty się tak uparł na ten Gameplay - Early access ma taką zasade że - dajesz alfe - i ją pokazujesz - to nie jest finalna wersja gry. Nie znam za bardzo zespołu który pokazuje ALFE GRY w formie gameplayu jako materiał promocyjny.
Ethan Carter od Astronautów robiony już prawie dwa lata a widzielismy zaledwie kilka obrazków.
Mnie tam nie zależy na gameplayu as long as ludziom sie spodoba i beda mieli fajny feedback z early access.
no to na pewno przed E3 zobaczysz ... jezeli Early access ma byc w maju
poprzednie pytanie, to Reconquest powstaje o ile pamietam i obserwuje od zakonczenia Dirty Arena czyli gdzies od marca 2013 z przerwą na Dirty Arena Second Strike - przez 8-10 osobowy team przez jakis czas powiekszony o Anshar Studios. Na pewno jest spory recycling niektorych graficznych materialow z poprzedniego Afterfalla wiec łatwiej troche ale z wywiadów z Izworskim wynika że mechanika gry walka animacje etc są nowe.
Dnia 2014-04-17 o godz. 12:54 ~Wielkanocek napisał(a):
> no to na pewno przed E3 zobaczysz ... jezeli Early access
> ma byc w maju
poprzednie pytanie, to Reconquest powstaje o
> ile pamietam i obserwuje od zakonczenia Dirty Arena czyli
> gdzies od marca 2013 z przerwą na Dirty Arena Second Strike
> - przez 8-10 osobowy team przez jakis czas powiekszony o
> Anshar Studios. Na pewno jest spory recycling niektorych
> graficznych materialow z poprzedniego Afterfalla wiec
> łatwiej troche ale z wywiadów z Izworskim wynika że
> mechanika gry walka animacje etc są nowe.
Wszystko ładnie, pięknie tylko czy to się odzwierciedli w kursie.
A tego to ja nie wiem, ale chciałem uporządkować fakty - Obserwuję tą produkcję jako gracz, i mnie podoba się to podejście - tzn nie uleganie presji na prezentacje przed zamknięciem etapu jakiegoś. Już przy poprzedniej grze narobiono nadzieji że będzie AAA, Fallout etc a wyszła debiutancka gra na 6-7/10 (moim zdaniem czyli d...y nie urywa ale wiochy też nie ma)
Reconquest szacuje będzie kosztował ok 1-1,5 mln za 1 epizod a następne gdzieś połowę tego bo systemy będą już gotowe. Moim zdaniem głupio to nie jest wymyślone, trzeba teraz zrobić niezłą grę (nie będzie to Wiedźmin) i rentowność się pojawi sama. Policzyć trzeba teraz tak jeżeli odcinek będzie kosztował 7 $ to Nicolas dostanie z tego 5$ to zwrot nastąpi po sprzedaży ok 80 tys kopii cyfrowo. Przy bazie ponad 300 tys jak podawał Majka to się powinno udać. Zatem już 1 odcinek powinein być rentowny. Kolejne tym bardziej skoro koszty będą niższe.
Tu nie trzeba kombinacji alpejskich i zaklinania węży, tylko żelaznej logiki i konsekwencji.
Tytuł niezależny fajne story, grafike widać umieją zrobić a za morde trzeba trzymać koszty i będzie pozytywne zakończenie.
Dnia 2014-04-17 o godz. 13:21 ~Wielkanocek napisał(a):
> A tego to ja nie wiem, ale chciałem uporządkować fakty -
> Obserwuję tą produkcję jako gracz, i mnie podoba się to
> podejście - tzn nie uleganie presji na prezentacje przed
> zamknięciem etapu jakiegoś. Już przy poprzedniej grze
> narobiono nadzieji że będzie AAA, Fallout etc a wyszła
> debiutancka gra na 6-7/10 (moim zdaniem czyli d...y nie
> urywa ale wiochy też nie ma)
Reconquest szacuje będzie
> kosztował ok 1-1,5 mln za 1 epizod a następne gdzieś połowę
> tego bo systemy będą już gotowe. Moim zdaniem głupio to nie
> jest wymyślone, trzeba teraz zrobić niezłą grę (nie będzie
> to Wiedźmin) i rentowność się pojawi sama. Policzyć trzeba
> teraz tak jeżeli odcinek będzie kosztował 7 $ to Nicolas
> dostanie z tego 5$ to zwrot nastąpi po sprzedaży ok 80 tys
> kopii cyfrowo. Przy bazie ponad 300 tys jak podawał Majka
> to się powinno udać. Zatem już 1 odcinek powinein być
> rentowny. Kolejne tym bardziej skoro koszty będą niższe.
> Tu nie trzeba kombinacji alpejskich i zaklinania węży,
> tylko żelaznej logiki i konsekwencji.
Tytuł niezależny
> fajne story, grafike widać umieją zrobić a za morde trzeba
> trzymać koszty i będzie pozytywne zakończenie.
Trafne spostrzeżenia, stanie się tak pod warunkiem że nie będzie dalszych osunięć. Chyba zależy im żeby zdążyć przed E3.
W czerwcu też planowany jest xbox ale czy przejdzie certyfikacje tym razem, jak do tego podeszli nie wiemy.
Wszystko ok, ale dalej brakuje inwestora a bez niego kursu leszcz nie pociągnie.
Takie dobre perspektywy a na 3gr ponad 9mln akcji, dlaczego jest taka olbrzymia podaż skoro tak dobrze jest?
Dnia 2014-04-17 o godz. 14:42 ~dobre napisał(a):
> Wszystko ok, ale dalej brakuje inwestora a bez niego kursu
> leszcz nie pociągnie.
Takie dobre perspektywy a na 3gr
> ponad 9mln akcji, dlaczego jest taka olbrzymia podaż skoro
> tak dobrze jest?
Nikt nie powiedział, że jest dobrze - ale powinno być o ile sie nie mylę z kosztami.
Wiedzmin 1 nie zarobił na siebie, Wiedzmin 2 pozwolił na zarobek niewielki, Wiedzmin 3 da firmie kokosy. Tutaj po porstu bez sensu rozbujano oczekiwania przy pierwszej grze i teraz ludzie sie martwią i boją czy to w ogóle powstanie. Że powstanie ja jestem spokojny - przynajmniej tak oceniają to znajomi, ale jakie to będzie tego nie bardzo wiadomo. Spokojny jestem o scenariusz (uznani autorzy), o grafikę (widać po materiałach ciekawy pomysł i konsekwencje) - niewiadomą będzie mechanika gry i muzyka. Pojawi się ten Early access to będzie wiadomo czy crap czy coś fajnego. W tym systemie fajne jest też to że gra jest testowana przez graczy co pozwala twórcom na poprawki przed finalną wersją pod upodobania graczy.
Reasumując - inwestor (zainteresowanie i popyt) na pewno będą zależeć od efektu pracy zespołu.
Cikawe jest jeszcze tutaj odwrócenie trendu bo zazwyczaj u innych spółek z branży przed wydaniem gry kursy rosły a po wydaniu spadały na łeb (CI, F51). Tutaj nie ma z czego spadać :)
Dnia 2014-04-17 o godz. 15:38 ~Wielkanocek napisał(a):
...
Cikawe jest jeszcze
> tutaj odwrócenie trendu bo zazwyczaj u innych spółek z
> branży przed wydaniem gry kursy rosły a po wydaniu spadały
> na łeb (CI, F51). Tutaj nie ma z czego spadać :)
Zazwyczaj tak jest jak piszesz ale czy tutaj niema z czego spadać?
Jest jeszcze 1gr a potem coś takiego jak resplit i wówczas będzie miało z czego spadać. Przynajmniej na większości spółek tak to się odbywa na rynku new wałek.
Tu wszystkie chwyty dozwolone, niestety.
Resplit raczej nie wchodzi w gre - to kupa roboty, jakieś koszty - a ich nie stać na razie.
Moim zdaniem 1 gr czy 2 gr to w sumie jeden czort, niby 50% ale grosik jest grosik.
Jak im się uda i nie zgłupieją znowu z biurami w szklanych biurowcach i innymi głupimi kosztami tylko spokojnie będą sobie robić kolejne epizody to wyjdą z doła. Bo na robieniu gier się troche znają. Tu nie ma globalnej firmy (CI) czy nie wiadomo co jeszcze. Małe jest piękne :) i rentowne.
Ciekawe swoją drogą jak wygląda teraz tam zarządzanie
Grosik to może i grosik ale nie zanosi się żeby ten grosik zmienił się w większy grosik przy takiej podaży jaka jest.
Popyt całkowicie zamarł od wielu tygodni, nikt nie rusza 3gr widząc taką olbrzymią podaż, omijają ten walor z daleka, tym bardziej że 2gr ledwo się trzyma.
cytuję cie panie wielkanocny " o grafikę (widać po materiałach ciekawy pomysł i konsekwencje)"
Widzę że wiesz coś czego my nie wiemy. Jakim sposobem uważasz grafike za ok skoro pokazali tylko szklice i zadnych screenów z gry ? :|
Jak zwykle bajki niepoparte niczym.
Druga sprawa. Episode kosztowal 2-3mln :D Serio myślisz że on będzie rentowny ? Gratuluje w takim razie znajomości tego biznesu :)
Ja ci powiem jak będzie, braknie hajsu na kolejny episode i znowu bedą zrzucać bo jeszcze maja pełno amunicji z ostatnich emisji które objoł niewiadomo kto niewiadomo za co. Miał prezes podać dokumenty, sam tak pisał na forum. Oczywiscie niepokazał.
no moge tak powiedzieć bo grafika w pierwszym Afterfallu była ok a ta nie będzie gorsza, a podoba mi się ten teaser, kreska i taki komiksowy wygląd materiałów - to jest moje zdanie.
nie pisałem 2-3 tylko 1- 1,5 a to różnica -i tak dokładnie uważam że będzie rentowmy
co będzie dalej nie chcę prorokować dopóki nie zobaczę gry -
cyfry to cyfry czy w budce z kebabem czy w grach i one sie zgrywają więc mogę powiedzieć, że się znam jeżeli moje założenia się sprawdzą.
Dnia 2014-04-17 o godz. 15:38 ~Wielkanocek napisał(a):
Cikawe jest jeszcze
> tutaj odwrócenie trendu bo zazwyczaj u innych spółek z
> branży przed wydaniem gry kursy rosły a po wydaniu spadały
> na łeb (CI, F51). Tutaj nie ma z czego spadać :)
do dobre Gościu ty chyba jesteś przydupasem od pana Majki bo ciągle naparzasz na tym forum jak cię obserwuję od dłuższego czasu ,powiesz mi jeszcze ,że tak bez interesownie tutaj się udzielasz i dajesz nam wykłady porządnej lekcji jak inwestować na giełdzie śmieszny ludziku ,napisz jeszcze że to już jest totalny trup i tylko go do trumny wsadzić i zakopać na wieki :) bo wszystko stracicie inwestory.Małolacie jeden za stary ze mnie wyga ,żeby się na takie triki na brał jak opisujesz ,idż sobiee dobrze spuść z krzyża bo chyba dawno baby nie rucha,eś ,albo masz małego i wylewasz całą flustrację na tym forum.Na moje oko lekarz wskazany od zaraz na nogi bo leczenie na głowę to już jest za póżno niestety :(.
Dnia 2014-04-17 o godz. 19:06 ~mega zarobek napisał(a):
> do dobre Gościu ty chyba jesteś przydupasem od pana Majki
> bo ciągle naparzasz na tym forum jak cię obserwuję od
> dłuższego czasu ,powiesz mi jeszcze ,że tak bez
> interesownie tutaj się udzielasz i dajesz nam wykłady
> porządnej lekcji jak inwestować na giełdzie śmieszny
> ludziku ,napisz jeszcze że to już jest totalny trup i tylko
> go do trumny wsadzić i zakopać na wieki :) bo wszystko
> stracicie inwestory.Małolacie jeden za stary ze mnie wyga
> ,żeby się na takie triki na brał jak opisujesz ,idż sobiee
> dobrze spuść z krzyża bo chyba dawno baby nie rucha,eś
> ,albo masz małego i wylewasz całą flustrację na tym
> forum.Na moje oko lekarz wskazany od zaraz na nogi bo
> leczenie na głowę to już jest za póżno niestety :(.
Właśnie wróciłem z długiej trasy ale odpowiem ci.
Jakie wykłady, po co do mnie pijesz , oceniam sytuacje na bieżąco a ty się tym nie sugeruj jak masz problem z ciśnieniem. Tak spytam co cie boli?
Po co robisz personalne wycieczki do mnie?
Za stary z ciebie wyga tak piszesz, to może jako weteran obeznany w temacie merytorycznie się wypowiesz.
"Stary wygo" powinieneś wiedzieć że wypowiedzi na form nie stanowią podstaw inwestycji.
"Stary wygo" fajnie dopiekłeś mi , czujesz się zapewne lepiej, cieszę się, a teraz zamiast wycieczek personalnych rozpisz się w ten sam sposób na temat tegoż waloru "NGS" (czy pozytywnie czy negatywnie to już sam zdecydujesz).
Pozdrawiam