A tego to ja nie wiem, ale chciałem uporządkować fakty - Obserwuję tą produkcję jako gracz, i mnie podoba się to podejście - tzn nie uleganie presji na prezentacje przed zamknięciem etapu jakiegoś. Już przy poprzedniej grze narobiono nadzieji że będzie AAA, Fallout etc a wyszła debiutancka gra na 6-7/10 (moim zdaniem czyli d...y nie urywa ale wiochy też nie ma)
Reconquest szacuje będzie kosztował ok 1-1,5 mln za 1 epizod a następne gdzieś połowę tego bo systemy będą już gotowe. Moim zdaniem głupio to nie jest wymyślone, trzeba teraz zrobić niezłą grę (nie będzie to Wiedźmin) i rentowność się pojawi sama. Policzyć trzeba teraz tak jeżeli odcinek będzie kosztował 7 $ to Nicolas dostanie z tego 5$ to zwrot nastąpi po sprzedaży ok 80 tys kopii cyfrowo. Przy bazie ponad 300 tys jak podawał Majka to się powinno udać. Zatem już 1 odcinek powinein być rentowny. Kolejne tym bardziej skoro koszty będą niższe.
Tu nie trzeba kombinacji alpejskich i zaklinania węży, tylko żelaznej logiki i konsekwencji.
Tytuł niezależny fajne story, grafike widać umieją zrobić a za morde trzeba trzymać koszty i będzie pozytywne zakończenie.