• DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Martin EWP. [188.33.184.*]
    O s t a t e c z n y przegląd administracyjny-czynnośc ta ma na celu finalne otwarcie dla k a ż d e g o z beneficjentów[stąd ta czasochłonność ],indywidualnego r-ku kredytowego,na którego zostaną przekazane środki kredytowe.Realizację tego punktu r o z p o c z ę t o dnia 24.marca 2014 roku-informacja Banku of Ameryka..I właśnie tego należy się trzymać-wiarygodnych żródeł i raportów Spółki.Pozdrawiam.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~bałwan śniegowy [89.67.245.*]
    Mówisz wiarygodnych komunikatów ze spółki? Dla przypomnienia:

Komunikat z 11.04.2013
    "Według wiedzy zarządu Spółki Depend SA procesy związane z kredytem strukturyzowanym są na finalnym etapie procedowania, czas od dziś do zamknięcia transakcji, co rozumiane być powinno, jako przelew środków, nie powinno potrwać dłużej niż dwa miesiące. "

Komunikat z 19.07.2013
    "(4) Rozpoczęto wdrażanie formalnych procedur związanych z uruchamianiem linii kredytowych, których pełne uruchomienie nastąpi po implementacji wszystkich CAA & CFA."

Komunikat z 21.10.2013
    "3. Wdrożenie zweryfikowanych umów (CAA i CFA - mój dopisek) planowane jest wstępnie na 5 listopada 2013 r. Warunkiem jest otrzymanie do tej daty zwrotnych potwierdzeń od banków korespondentów.
    4. Sporządzenie Harmonogramu Wypłat spodziewane jest w terminie 3 dni bankowych od realizacji punktu 3 powyżej".
    Z poprzedniego komunikatu wynikało, że ostatecznym warunkiem uruchomienia linii kredytowej jest implementacja umów CAA i CFA. Ten komunikat niby to potwierdził poprzez podanie informacji o sporządzeniu w ciągu trzech dni od implementacji harmonogramu wypłat. I co się stało?

Komunikat z 9.12.2013
    "Przesłany dokument jest oczekiwanym harmonogramem - listą czynności przedsiębranych w celu finalnego zamknięcia transakcji".
    Harmonogram wypłat okazuje się listą kolejnych czynności.

To są według Ciebie wiarygodne informacji w postaci raportów ze spółki? Nie rozśmieszaj mnie. Czy nie masz żadnych obaw, że następny komunikat będzie brzmiał n.p. tak:

W dniu wczorajszym otrzymaliśmy kopię pisma skierowanego przez Bank of America do Prometheus Capital Group.potwierdzającego pozytywne zakończenie przeglądu administracyjnego. W celu otwarcia rachunków dedykowanych do beneficjentów syndykatu rozesłano kalendarium - listę czynności przygotowujących finalne uruchomienie linii kredytowej. Oto tłumaczenie wspomnianej listy:
    1. ...........................
    2. ............................
    3. ............................
    4. .............................
    5. .............................
    O postępach w realizacji listy będziemy informować na bieżąco w kolejnych komunikatach.

Ja takiego scenariusza nie uważam za niemożliwy.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    Dnia 2014-04-11 o godz. 19:13 ~bałwan śniegowy napisał(a):
    > Mówisz wiarygodnych komunikatów ze spółki? Dla
    > przypomnienia:

Komunikat z 11.04.2013
    "Według
    > wiedzy zarządu Spółki Depend SA procesy związane z kredytem
    > strukturyzowanym są na finalnym etapie procedowania, czas
    > od dziś do zamknięcia transakcji, co rozumiane być powinno,
    > jako przelew środków, nie powinno potrwać dłużej niż dwa
    > miesiące. "

Komunikat z 19.07.2013
    "(4)
    > Rozpoczęto wdrażanie formalnych procedur związanych z
    > uruchamianiem linii kredytowych, których pełne uruchomienie
    > nastąpi po implementacji wszystkich CAA &
    > CFA."

Komunikat z 21.10.2013
    "3.
    > Wdrożenie zweryfikowanych umów (CAA i CFA - mój dopisek)
    > planowane jest wstępnie na 5 listopada 2013 r. Warunkiem
    > jest otrzymanie do tej daty zwrotnych potwierdzeń od banków
    > korespondentów.
    4. Sporządzenie Harmonogramu Wypłat
    > spodziewane jest w terminie 3 dni bankowych od realizacji
    > punktu 3 powyżej".
    Z poprzedniego komunikatu
    > wynikało, że ostatecznym warunkiem uruchomienia linii
    > kredytowej jest implementacja umów CAA i CFA. Ten komunikat
    > niby to potwierdził poprzez podanie informacji o
    > sporządzeniu w ciągu trzech dni od implementacji
    > harmonogramu wypłat. I co się stało?

Komunikat z 9.12.2013
    > "Przesłany dokument jest oczekiwanym harmonogramem
    > - listą czynności przedsiębranych w celu finalnego
    > zamknięcia transakcji".
    Harmonogram wypłat okazuje
    > się listą kolejnych czynności.

To są według Ciebie
    > wiarygodne informacji w postaci raportów ze spółki? Nie
    > rozśmieszaj mnie. Czy nie masz żadnych obaw, że następny
    > komunikat będzie brzmiał n.p. tak:

W dniu wczorajszym
    > otrzymaliśmy kopię pisma skierowanego przez Bank of America
    > do Prometheus Capital Group.potwierdzającego pozytywne
    > zakończenie przeglądu administracyjnego. W celu otwarcia
    > rachunków dedykowanych do beneficjentów syndykatu rozesłano
    > kalendarium - listę czynności przygotowujących finalne
    > uruchomienie linii kredytowej. Oto tłumaczenie wspomnianej
    > listy:
    1. ...........................
    2.
    > ............................
    3.
    > ............................
    4.
    > .............................
    5.
    > .............................
    O postępach w realizacji
    > listy będziemy informować na bieżąco w kolejnych
    > komunikatach.

Ja takiego scenariusza nie uważam za
    > niemożliwy.

Ja ostatnio w podrozach, wiec komentarzy na goraco brak. Balwanie! Juz raz pisalem,ze wszelkie infa zeszloroczne dotycza dzialnosci literackiej p.Kluby Jemu jak i nam sie wydawalo,ze pojdzie to niczym w Vivusie. Rzeczywistosc temu zaprzeczyla, ale w spolce poszli po rozum do glowy. Od tego roku po wyjasnieniach dla akcjonariuszy i GPW jedynymi przekazami sa te bezposrednio plynace od aranzera tj Prometheus Group. I po kolei, konsekwentnie oglaszaja pokonanie kolejnych etapow. Przypominam zostaly nam dwa.Natomiast odnosnie wczorajszej akcji z tego co przeczytalem, to niejaki g-prawda na roznych forach zaatakowal jednoczesnie, wiec mial w tym cel. Mimo wszystko trafil kula w plot, bo wprawdzie komus zawsze przy takiej okazji zwieracze puscily, ale byly to sladowe ilosci. Oczywiscie przy takiej okazji uaktywnilo sie kilku przyjaciol i opiekunow naszych pieniedzy, ludzi rozsadnych, dobrze nam zyczacych i zawsze z troska patrzacych na nasza inwestycje w akcje spolki Depend SA. Na czele tej grupy stal jak zawsze moj forumowy pupil nwa. Byl taki film "Na klopoty Bednarski". U nas na klopty nwa.
    Pozdrawiam i wytrwalosci zycze. Juz niedlugo.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Sonny Black [46.186.3.*]
    i to jest "prawda" !
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~dependziak [164.127.28.*]
    tak to ON !!!!!! ;) tez go zauwazylem...nawet styl pisania sie zgadza .
    MAMY CIĘ SYNCIU !!!!! łap go bo znów sie urwie ze smyczy !!!
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~4,5% [89.229.180.*]
    Cel można mieć i celu można chybić lub nie wystrzelić do celu patrząc w ten cel aż oko oślepnie :)
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Martin EWP. [188.33.184.*]
    bałwan śniegowy-jedno sprostowanie Twojej wypowiedzi-napisałem-wiarygodnych żródeł-dla mnie osoba o nicku-Prawda-nie jest wiarygodnym żródłem a jedynie dezinformatorem.
    Z analizy publikacji informacji zgodnej z uchwałą nr 1453/2013 ZARZĄDU GIEŁDYwynika ,że realizacja w/w projektu obejmuje 24 punkty;
    Obecnie jesteśmy przy realizacji 21 punktu-ale teraz spokojnie i po kolei'
    Pkt.1-złożenie w AITI Holding Ltd.aplikacji o finansowanie projektu przez PCG. i .Akceptacja projektu przez PCG i przesłanie kompletu umów dla zainicjowania transakcji
    I właśnie do tego punktu odniosła się osoba o nicku-Prawda-pisząc kilkanaście niewybrednych postów- są do wglądu na Forum- ,wymieniając z imienia i nazwiska osoby AITI Jeżeli to by polegało na faktach[ byłaby to prawda ] o których na Forum napisała osoba o nicku-Prawda- - to w tym miejscu byłby zatrzymany proces dalszego procedowania o uruchomienie linii kredytowej Zobaczmy więc dalszy jego przebieg.
    Pkt7-przeprowadzenie audytu
    Pkt.11-syndykalizacja transakcji kredytowej na łączną kwotę 500 mln. dolarów
    Pkt.12-Zsyndykalizowany pakiet przekazano do dalszego procedowania do BoA.
    Pkt.15-17-dot. polisy ubezpieczeniowej
    Pkt19-zarezerwowane wcześniej instrumenty zabezpieczające zostały mechanicznie lub elektronicznie zdeponowane na r-ku BoA
    Pkt. .20-BoA dokonuje przeglądu dokumentacji z punktu widzenia jej prawidłowości i zgodności z obowiązującym prawem
    Teraz dochodzimy do pkt.21=otwieranie dla k a ż d e g o uczestnika syndykatu indywidualnego ,kredytowego r-ku bankowego.Tym samym syndykat zostaje rozwiązany
    Pkt 22-24-przelew środków finansowych.
    Ten właśnie wywód -to wiarygodne żródło wiedzy i przedkładane raporty przez Spółkę.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Martin EWP. [188.33.184.*]
    bałwan śniegowy-osoba o nicku-Prawda na Google pod hasłem AITI Holding Ltd znalazła dwie negatywne opinie [ znam ich pełna treśc ] i w prawie całości brzmienia zamieściła na Forum Dependa wielce tym sugerując-wpisy tej osoby są do wglądu
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~as [89.228.19.*]
    prawda czeka na list polecony . dał dupy i trzeba zapłacić .
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: rkm [89.70.192.*]
    Szczekasz na wszystkich wątkach i niby zgłaszasz gdzieś. Uważaj, żeby do ciebie synku nie zapukali za twoje teksty.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~remek [208.91.177.*]
    as to jest prowokator, mysle że to on pisze te prowokacyjne teksty a następnie jak sie zrobiła mała afera wyskoczył z jakimś nikomu tu nie znanym ad-instalem z mirbudu. Sprawdziłem IP "prawdy". to IP publuczne zlokalizowane poza granicami Polski. ten kto z niego korzysta robi to napewno poprzez program do zmiany adresu IP a to znaczy że może z tego adresu IP korzystać każdy, w tym też as. tak więc "as" ty nie jesteś as tylko prowokator.
    celowo wulgaryzuje to forum rzucając mięsem aby zniechcęcić ludzi do spółki Depend.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~jus [46.186.2.*]
    prawda,remek > rkm za dywidende z PSW kup im po lizaku .
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: rkm [89.70.192.*]
    Dla mnie to mitoman. Gdyby zarabiał tak jak się chwali nie przesiadywał by na wątkach wątpliwych spółek. Najwięcej szczekają zawsze ci co najbardziej w dupę dostają - przynajmniej wypisując teksty na forach czują się dowartościowani ;-)
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~jus [89.228.20.*]
    Dnia 2014-04-13 o godz. 15:13 rkm napisał(a):
    > Dla mnie to mitoman. Gdyby zarabiał tak jak się chwali nie
    > przesiadywał by na wątkach wątpliwych spółek. Najwięcej
    > szczekają zawsze ci co najbardziej w dupę dostają -
    > przynajmniej wypisując teksty na forach czują się
    > dowartościowani ;-)
    ty masz emeryture z dywidendy na PSW !
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.174.99.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Sonny Black [46.186.7.*]
    bedzie skup akcji własnych czy dywidenda jak w PHN ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.172.248.*]
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Martin EWP. [46.112.113.*]
    Obecnie czekamy na zrealizowanie pkt 21-otwarcie r-ków dla wszystkich beneficjentów,wtym również dla Dependa.Potem nastąpi realizacja pkt 22-24.-przelewanie srodków finansowych.Czekamy cierpliwie na zakończenie powyższej procedury..Komunikat wkrótce-czekamy.Spółka dla twardych graczy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.186.7.*]
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~wawiak [79.191.60.*]
    Dnia 2014-04-11 o godz. 17:48 ~Martin EWP. napisał(a):
    > O s t a t e c z n y przegląd administracyjny-czynnośc ta
    > ma na celu finalne otwarcie dla k a ż d e g o z
    > beneficjentów[stąd ta czasochłonność ],indywidualnego r-ku
    > kredytowego,na którego zostaną przekazane środki
    > kredytowe.Realizację tego punktu r o z p o c z ę t o dnia
    > 24.marca 2014 roku-informacja Banku of Ameryka..I właśnie
    > tego należy się trzymać-wiarygodnych żródeł i raportów
    > Spółki.Pozdrawiam.

Cisza jak makiem zasial. Spolka w stanie wegetatywnym...podobnie jak GPW. Mimo wszystko mysle,ze do końca miesiąca otworzą im rachunki. Zgadzam się z wpisem ze po obecnym cierpieniu nastapi duza premia za wytrwalosc.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Martin EWP. [31.175.150.*]
    No cóż-zarówno my-akcjonariusze,posiadajacy akcje ,jak i Zarząd spółki-Depend skazani jesteśmy na oczekiwanie zakończenia , procedowania pkt.4. i zmierzania do finalizacji.Zakładam,ze całość procedowania zamknie się w pierwszym półroczu tego roku-2014.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    Nie będzie ani dolara.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Tomek [91.212.223.*]
    Dnia 2014-04-15 o godz. 14:42 ~4,5% napisał(a):
    > Nie będzie ani dolara.

no dla ciebie napewno nie bedzie nic
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~jarek [89.67.89.*]
    wszyscy czekają - akcjonariusze posiadający akcje i zarząd który akcji nie posiada, trochę to dziwne
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.186.2.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.172.248.*]
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Aleks [89.65.175.*]
    Ile może trwać otwarcie rachunku i dokonanie przelewu? Czy na te czynności naprawdę potrzeba aż 3 miesięcy? Nawet przy 50 podmiotach można się wyrobić w ciągu dwóch tygodni!!!
    Widocznie Zarzad ma strategię działania skupioną na pozyskaniu kredytu i operowania nim na rynku nieruchomości.
    Martin, pewnie jest tak jak piszesz. zarząd zajmuje się przyszłością firmy i tym by akcjonariusze byli szczęśliwi a o siebie nie dba bo szczęście innych jest dla niego (zarządu)
    drogowskazem
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~lork [77.223.197.*]
    Skoro uwazasz, ze wazniejsze dla spolki jest czarowanie akcjami przez zarzad niz realne zajmowanie sie pozyskaniem kredytu to jestes totalnym ignorantem ...
    lork - pewnie jest tak jak piszesz jestem totalnym ignorantem - nie ufam w biznesy w które nie ufają zarządzający nimi
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.228.19.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.228.19.*]
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    Jarek czy to nie jakaś schiza , nie ufasz zarządowi w biznes nie wierzysz a siedzisz na forum i narzekasz ... po kiego więc grzyba tracisz swój cenny czas :)
    Przecież na tym etapie nikt Cie do niczego nie namawia , nie chcesz kup sobie inną spółkę w którą wierzysz zarząd ma 90% akcji.
    pewnie masz rację - nudzę się dziś. czy narzekam ? chyba nie, przypominam od czasu do czasu że prezes sprzedał akcje i na razie nie dokupił. od razu napiszę że nie dbam o Wasze pieniądze, spółkę mam w obserwacji i wskoczę na wysokim poziomie cenowym jeśli będę pewny że zarobię kilkanaście procent. to tyle
    pozdrawiam
    Jarek-czy uważasz,że prawnicy prowadzący tą procedurę pracują za darmo lub za kilka złotych ?Kto ma sfinansować ich ?Skąd można posiadać dodatkowe środki finansowe za zakupy pakietów akcji ?Oczywiście-wszyscy byśmy chcieli by byli krezusami.-ale widocznie taka jest proza życia.
    Martin, prawników finansuje spółka, z raportu wynika że kasę ma. ja piszę o prezesie ale wszyscy piszą że się czepiam
    pozdrawiam idę z dziećmi na rowery
    Jarek-zakładam,że jak przyjdziesz ze spaceru z dziećmi-ponownie wejdziesz na Forum Dependa Zauwaz wtedy jedno-najbardziej sceptycznie o Dependzie wypowiadają się osoby ,które aktualnie nie posiadają akcji.N I E P O S I A D A J Ą akcji,a aktywnie wchodzą na forum z pesymistycznym przesłaniem,z nadwrażliwa troską o stan naszych finansów,wnikliwie wyszukując coś,co może wywołać zniechęcenie z czasookresu wyczekiwania na finalizacje procedowania,pouczają,zniechęcają i sugerują,że wszystko to farsa i kredytu nie będzie.Ja póki co-nadal trzymam akcje-czekam.
    jestem - jedno stłuczone kolano wystarczy.
    pisałem na tym wątku że nie dbam o Wasze pieniądze - nie moja sprawa.
    najczęściej tak jest że jeśli podejmujesz decyzję o zakupie akcji to wierzysz że jest to dobra decyzja. na pewno czytałeś wpis Śniegowego na początku wątku - tego wariantu który opisał ja wykluczyć nie mogę. nie ukrywam że akcje DEPa miałem (nawet zarobiłem) dziś nie mam. nie naganiam bo jak pisałem obserwuję i wskoczę gdy moim zdaniem będzie czas. jeszcze nie teraz.
    na temat mojej schizy jak to napisał Dark7 - zakup akcji przez osoby zarządzające (nawet w niewielkiej ilości) zawsze dobrze wpływa na PR spółki. myślę że prezes kupi w odpowiednim momencie ale na razie tego nie zrobił.
    Martin, nie wyśmiewam się z ludzi którzy zainwestowali w DEPa (Znachor pisał kiedyś że ma tego b.dużo) piszę tylko że moim zdaniem nic nie jest jeszcze przesądzone.
    pozdrawiam
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Martin EWP [31.175.150.*]
    Jarek-podoba mi ton Twoich wypowiedzi,zrównoważony,dystyngowany,z nutką niewiary w całe to przedsięwzięcie i zajecie asekuracyjnej pozycji-tzw.czarno na białym.Ja przyjąłem,że Spółka-po pierwsze-jest wiarygodna.Po drugie-rzetelnie obecnie przedstawia raportowanie o przebiegu procedowania.Po trzecie-nie ma wpływu na czasookres realizacji poszczególnych punktów.Po czwarte-zakończenie i finalizacja do końca pierwszego półrocza 2014 rokuI To są moje drogowskazy-aktualne dzisiaj.-15 kwietnia 2014 roku.Natomiast co przyniosą kolejne tygodnie ???????????Gdzie będzie kurs akcji????????Jakie wypowiedzi znajdą się na Forum ???????
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Martin EWP [31.175.150.*]
    Jarek-użyłem Twojego słowotwórstwa- Twojego słownictwa - drogowskaz-ADEKWATNY do naszej wymiany zdań
    Martin
    ja widzę sytuację tak:

A) wszystko się kończy ok
    Ty mocno zarobiony
    ja trochę (kilkanaście %)

B) długi boczniak miesiące bez finału zmęczenie
    Ty prawdopodobnie strata (nie znam Twojej średniej)
    ja bez strat

C) kończy się daleko od ok
    Ty strata
    ja bez strat

oczywiście wariant A jest dla mnie ok zarabiam trochę ale warianty B i C są prawdopodobne chociaż dla mnie neutralne
    pozdrawiam i wariantu A życzę
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.186.2.*]
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Martin EWP. [164.127.118.*]
    Wszyscy są już max. umęczeni-nawet bajkopisarze.Jak daleko-blisko do finału ?????
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~pasza1 [89.67.245.*]
    Już nawet nikt nie ma ochoty komentować tych pojawiających się i znikających zleceń na kupnie.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Martin EWP. [109.243.36.*]
    Życze Wszystkim-zdrowych-pogodnych-rodzinnych i radosnych Świąt Wielkanocnych.
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~jorgenn [83.7.183.*]
    Dzięki ! i wzajemnie !
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~Sonny Black [46.186.4.*]
    mokrego jajka !
  • Re: DEPEND-dla wątpiących. Autor: ~qw [93.105.68.*]
    Taki cwaniak? to pokaz jak umiesz merytorycznie komentowac posty na www.poznajspolke.blogspot.com
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.