O s t a t e c z n y przegląd administracyjny-czynnośc ta ma na celu finalne otwarcie dla k a ż d e g o z beneficjentów[stąd ta czasochłonność ],indywidualnego r-ku kredytowego,na którego zostaną przekazane środki kredytowe.Realizację tego punktu r o z p o c z ę t o dnia 24.marca 2014 roku-informacja Banku of Ameryka..I właśnie tego należy się trzymać-wiarygodnych żródeł i raportów Spółki.Pozdrawiam.
Mówisz wiarygodnych komunikatów ze spółki? Dla przypomnienia:
Komunikat z 11.04.2013
"Według wiedzy zarządu Spółki Depend SA procesy związane z kredytem strukturyzowanym są na finalnym etapie procedowania, czas od dziś do zamknięcia transakcji, co rozumiane być powinno, jako przelew środków, nie powinno potrwać dłużej niż dwa miesiące. "
Komunikat z 19.07.2013
"(4) Rozpoczęto wdrażanie formalnych procedur związanych z uruchamianiem linii kredytowych, których pełne uruchomienie nastąpi po implementacji wszystkich CAA & CFA."
Komunikat z 21.10.2013
"3. Wdrożenie zweryfikowanych umów (CAA i CFA - mój dopisek) planowane jest wstępnie na 5 listopada 2013 r. Warunkiem jest otrzymanie do tej daty zwrotnych potwierdzeń od banków korespondentów.
4. Sporządzenie Harmonogramu Wypłat spodziewane jest w terminie 3 dni bankowych od realizacji punktu 3 powyżej".
Z poprzedniego komunikatu wynikało, że ostatecznym warunkiem uruchomienia linii kredytowej jest implementacja umów CAA i CFA. Ten komunikat niby to potwierdził poprzez podanie informacji o sporządzeniu w ciągu trzech dni od implementacji harmonogramu wypłat. I co się stało?
Komunikat z 9.12.2013
"Przesłany dokument jest oczekiwanym harmonogramem - listą czynności przedsiębranych w celu finalnego zamknięcia transakcji".
Harmonogram wypłat okazuje się listą kolejnych czynności.
To są według Ciebie wiarygodne informacji w postaci raportów ze spółki? Nie rozśmieszaj mnie. Czy nie masz żadnych obaw, że następny komunikat będzie brzmiał n.p. tak:
W dniu wczorajszym otrzymaliśmy kopię pisma skierowanego przez Bank of America do Prometheus Capital Group.potwierdzającego pozytywne zakończenie przeglądu administracyjnego. W celu otwarcia rachunków dedykowanych do beneficjentów syndykatu rozesłano kalendarium - listę czynności przygotowujących finalne uruchomienie linii kredytowej. Oto tłumaczenie wspomnianej listy:
1. ...........................
2. ............................
3. ............................
4. .............................
5. .............................
O postępach w realizacji listy będziemy informować na bieżąco w kolejnych komunikatach.
Dnia 2014-04-11 o godz. 19:13 ~bałwan śniegowy napisał(a):
> Mówisz wiarygodnych komunikatów ze spółki? Dla
> przypomnienia:
Komunikat z 11.04.2013
"Według
> wiedzy zarządu Spółki Depend SA procesy związane z kredytem
> strukturyzowanym są na finalnym etapie procedowania, czas
> od dziś do zamknięcia transakcji, co rozumiane być powinno,
> jako przelew środków, nie powinno potrwać dłużej niż dwa
> miesiące. "
Komunikat z 19.07.2013
"(4)
> Rozpoczęto wdrażanie formalnych procedur związanych z
> uruchamianiem linii kredytowych, których pełne uruchomienie
> nastąpi po implementacji wszystkich CAA &
> CFA."
Komunikat z 21.10.2013
"3.
> Wdrożenie zweryfikowanych umów (CAA i CFA - mój dopisek)
> planowane jest wstępnie na 5 listopada 2013 r. Warunkiem
> jest otrzymanie do tej daty zwrotnych potwierdzeń od banków
> korespondentów.
4. Sporządzenie Harmonogramu Wypłat
> spodziewane jest w terminie 3 dni bankowych od realizacji
> punktu 3 powyżej".
Z poprzedniego komunikatu
> wynikało, że ostatecznym warunkiem uruchomienia linii
> kredytowej jest implementacja umów CAA i CFA. Ten komunikat
> niby to potwierdził poprzez podanie informacji o
> sporządzeniu w ciągu trzech dni od implementacji
> harmonogramu wypłat. I co się stało?
Komunikat z 9.12.2013
> "Przesłany dokument jest oczekiwanym harmonogramem
> - listą czynności przedsiębranych w celu finalnego
> zamknięcia transakcji".
Harmonogram wypłat okazuje
> się listą kolejnych czynności.
To są według Ciebie
> wiarygodne informacji w postaci raportów ze spółki? Nie
> rozśmieszaj mnie. Czy nie masz żadnych obaw, że następny
> komunikat będzie brzmiał n.p. tak:
W dniu wczorajszym
> otrzymaliśmy kopię pisma skierowanego przez Bank of America
> do Prometheus Capital Group.potwierdzającego pozytywne
> zakończenie przeglądu administracyjnego. W celu otwarcia
> rachunków dedykowanych do beneficjentów syndykatu rozesłano
> kalendarium - listę czynności przygotowujących finalne
> uruchomienie linii kredytowej. Oto tłumaczenie wspomnianej
> listy:
1. ...........................
2.
> ............................
3.
> ............................
4.
> .............................
5.
> .............................
O postępach w realizacji
> listy będziemy informować na bieżąco w kolejnych
> komunikatach.
Ja takiego scenariusza nie uważam za
> niemożliwy.
Ja ostatnio w podrozach, wiec komentarzy na goraco brak. Balwanie! Juz raz pisalem,ze wszelkie infa zeszloroczne dotycza dzialnosci literackiej p.Kluby Jemu jak i nam sie wydawalo,ze pojdzie to niczym w Vivusie. Rzeczywistosc temu zaprzeczyla, ale w spolce poszli po rozum do glowy. Od tego roku po wyjasnieniach dla akcjonariuszy i GPW jedynymi przekazami sa te bezposrednio plynace od aranzera tj Prometheus Group. I po kolei, konsekwentnie oglaszaja pokonanie kolejnych etapow. Przypominam zostaly nam dwa.Natomiast odnosnie wczorajszej akcji z tego co przeczytalem, to niejaki g-prawda na roznych forach zaatakowal jednoczesnie, wiec mial w tym cel. Mimo wszystko trafil kula w plot, bo wprawdzie komus zawsze przy takiej okazji zwieracze puscily, ale byly to sladowe ilosci. Oczywiscie przy takiej okazji uaktywnilo sie kilku przyjaciol i opiekunow naszych pieniedzy, ludzi rozsadnych, dobrze nam zyczacych i zawsze z troska patrzacych na nasza inwestycje w akcje spolki Depend SA. Na czele tej grupy stal jak zawsze moj forumowy pupil nwa. Byl taki film "Na klopoty Bednarski". U nas na klopty nwa.
Pozdrawiam i wytrwalosci zycze. Juz niedlugo.
bałwan śniegowy-jedno sprostowanie Twojej wypowiedzi-napisałem-wiarygodnych żródeł-dla mnie osoba o nicku-Prawda-nie jest wiarygodnym żródłem a jedynie dezinformatorem.
Z analizy publikacji informacji zgodnej z uchwałą nr 1453/2013 ZARZĄDU GIEŁDYwynika ,że realizacja w/w projektu obejmuje 24 punkty;
Obecnie jesteśmy przy realizacji 21 punktu-ale teraz spokojnie i po kolei'
Pkt.1-złożenie w AITI Holding Ltd.aplikacji o finansowanie projektu przez PCG. i .Akceptacja projektu przez PCG i przesłanie kompletu umów dla zainicjowania transakcji
I właśnie do tego punktu odniosła się osoba o nicku-Prawda-pisząc kilkanaście niewybrednych postów- są do wglądu na Forum- ,wymieniając z imienia i nazwiska osoby AITI Jeżeli to by polegało na faktach[ byłaby to prawda ] o których na Forum napisała osoba o nicku-Prawda- - to w tym miejscu byłby zatrzymany proces dalszego procedowania o uruchomienie linii kredytowej Zobaczmy więc dalszy jego przebieg.
Pkt7-przeprowadzenie audytu
Pkt.11-syndykalizacja transakcji kredytowej na łączną kwotę 500 mln. dolarów
Pkt.12-Zsyndykalizowany pakiet przekazano do dalszego procedowania do BoA.
Pkt.15-17-dot. polisy ubezpieczeniowej
Pkt19-zarezerwowane wcześniej instrumenty zabezpieczające zostały mechanicznie lub elektronicznie zdeponowane na r-ku BoA
Pkt. .20-BoA dokonuje przeglądu dokumentacji z punktu widzenia jej prawidłowości i zgodności z obowiązującym prawem
Teraz dochodzimy do pkt.21=otwieranie dla k a ż d e g o uczestnika syndykatu indywidualnego ,kredytowego r-ku bankowego.Tym samym syndykat zostaje rozwiązany
Pkt 22-24-przelew środków finansowych.
Ten właśnie wywód -to wiarygodne żródło wiedzy i przedkładane raporty przez Spółkę.
bałwan śniegowy-osoba o nicku-Prawda na Google pod hasłem AITI Holding Ltd znalazła dwie negatywne opinie [ znam ich pełna treśc ] i w prawie całości brzmienia zamieściła na Forum Dependa wielce tym sugerując-wpisy tej osoby są do wglądu
as to jest prowokator, mysle że to on pisze te prowokacyjne teksty a następnie jak sie zrobiła mała afera wyskoczył z jakimś nikomu tu nie znanym ad-instalem z mirbudu. Sprawdziłem IP "prawdy". to IP publuczne zlokalizowane poza granicami Polski. ten kto z niego korzysta robi to napewno poprzez program do zmiany adresu IP a to znaczy że może z tego adresu IP korzystać każdy, w tym też as. tak więc "as" ty nie jesteś as tylko prowokator.
celowo wulgaryzuje to forum rzucając mięsem aby zniechcęcić ludzi do spółki Depend.
Dla mnie to mitoman. Gdyby zarabiał tak jak się chwali nie przesiadywał by na wątkach wątpliwych spółek. Najwięcej szczekają zawsze ci co najbardziej w dupę dostają - przynajmniej wypisując teksty na forach czują się dowartościowani ;-)
Dnia 2014-04-13 o godz. 15:13 rkm napisał(a):
> Dla mnie to mitoman. Gdyby zarabiał tak jak się chwali nie
> przesiadywał by na wątkach wątpliwych spółek. Najwięcej
> szczekają zawsze ci co najbardziej w dupę dostają -
> przynajmniej wypisując teksty na forach czują się
> dowartościowani ;-)
ty masz emeryture z dywidendy na PSW !
Obecnie czekamy na zrealizowanie pkt 21-otwarcie r-ków dla wszystkich beneficjentów,wtym również dla Dependa.Potem nastąpi realizacja pkt 22-24.-przelewanie srodków finansowych.Czekamy cierpliwie na zakończenie powyższej procedury..Komunikat wkrótce-czekamy.Spółka dla twardych graczy.
Dnia 2014-04-11 o godz. 17:48 ~Martin EWP. napisał(a):
> O s t a t e c z n y przegląd administracyjny-czynnośc ta
> ma na celu finalne otwarcie dla k a ż d e g o z
> beneficjentów[stąd ta czasochłonność ],indywidualnego r-ku
> kredytowego,na którego zostaną przekazane środki
> kredytowe.Realizację tego punktu r o z p o c z ę t o dnia
> 24.marca 2014 roku-informacja Banku of Ameryka..I właśnie
> tego należy się trzymać-wiarygodnych żródeł i raportów
> Spółki.Pozdrawiam.
Cisza jak makiem zasial. Spolka w stanie wegetatywnym...podobnie jak GPW. Mimo wszystko mysle,ze do końca miesiąca otworzą im rachunki. Zgadzam się z wpisem ze po obecnym cierpieniu nastapi duza premia za wytrwalosc.
No cóż-zarówno my-akcjonariusze,posiadajacy akcje ,jak i Zarząd spółki-Depend skazani jesteśmy na oczekiwanie zakończenia , procedowania pkt.4. i zmierzania do finalizacji.Zakładam,ze całość procedowania zamknie się w pierwszym półroczu tego roku-2014.
Ile może trwać otwarcie rachunku i dokonanie przelewu? Czy na te czynności naprawdę potrzeba aż 3 miesięcy? Nawet przy 50 podmiotach można się wyrobić w ciągu dwóch tygodni!!!
Martin, pewnie jest tak jak piszesz. zarząd zajmuje się przyszłością firmy i tym by akcjonariusze byli szczęśliwi a o siebie nie dba bo szczęście innych jest dla niego (zarządu)
drogowskazem
Skoro uwazasz, ze wazniejsze dla spolki jest czarowanie akcjami przez zarzad niz realne zajmowanie sie pozyskaniem kredytu to jestes totalnym ignorantem ...
Jarek czy to nie jakaś schiza , nie ufasz zarządowi w biznes nie wierzysz a siedzisz na forum i narzekasz ... po kiego więc grzyba tracisz swój cenny czas :)
Przecież na tym etapie nikt Cie do niczego nie namawia , nie chcesz kup sobie inną spółkę w którą wierzysz zarząd ma 90% akcji.
pewnie masz rację - nudzę się dziś. czy narzekam ? chyba nie, przypominam od czasu do czasu że prezes sprzedał akcje i na razie nie dokupił. od razu napiszę że nie dbam o Wasze pieniądze, spółkę mam w obserwacji i wskoczę na wysokim poziomie cenowym jeśli będę pewny że zarobię kilkanaście procent. to tyle
pozdrawiam
Jarek-czy uważasz,że prawnicy prowadzący tą procedurę pracują za darmo lub za kilka złotych ?Kto ma sfinansować ich ?Skąd można posiadać dodatkowe środki finansowe za zakupy pakietów akcji ?Oczywiście-wszyscy byśmy chcieli by byli krezusami.-ale widocznie taka jest proza życia.
Martin, prawników finansuje spółka, z raportu wynika że kasę ma. ja piszę o prezesie ale wszyscy piszą że się czepiam
pozdrawiam idę z dziećmi na rowery
Jarek-zakładam,że jak przyjdziesz ze spaceru z dziećmi-ponownie wejdziesz na Forum Dependa Zauwaz wtedy jedno-najbardziej sceptycznie o Dependzie wypowiadają się osoby ,które aktualnie nie posiadają akcji.N I E P O S I A D A J Ą akcji,a aktywnie wchodzą na forum z pesymistycznym przesłaniem,z nadwrażliwa troską o stan naszych finansów,wnikliwie wyszukując coś,co może wywołać zniechęcenie z czasookresu wyczekiwania na finalizacje procedowania,pouczają,zniechęcają i sugerują,że wszystko to farsa i kredytu nie będzie.Ja póki co-nadal trzymam akcje-czekam.
jestem - jedno stłuczone kolano wystarczy.
pisałem na tym wątku że nie dbam o Wasze pieniądze - nie moja sprawa.
najczęściej tak jest że jeśli podejmujesz decyzję o zakupie akcji to wierzysz że jest to dobra decyzja. na pewno czytałeś wpis Śniegowego na początku wątku - tego wariantu który opisał ja wykluczyć nie mogę. nie ukrywam że akcje DEPa miałem (nawet zarobiłem) dziś nie mam. nie naganiam bo jak pisałem obserwuję i wskoczę gdy moim zdaniem będzie czas. jeszcze nie teraz.
na temat mojej schizy jak to napisał Dark7 - zakup akcji przez osoby zarządzające (nawet w niewielkiej ilości) zawsze dobrze wpływa na PR spółki. myślę że prezes kupi w odpowiednim momencie ale na razie tego nie zrobił.
Martin, nie wyśmiewam się z ludzi którzy zainwestowali w DEPa (Znachor pisał kiedyś że ma tego b.dużo) piszę tylko że moim zdaniem nic nie jest jeszcze przesądzone.
pozdrawiam
Jarek-podoba mi ton Twoich wypowiedzi,zrównoważony,dystyngowany,z nutką niewiary w całe to przedsięwzięcie i zajecie asekuracyjnej pozycji-tzw.czarno na białym.Ja przyjąłem,że Spółka-po pierwsze-jest wiarygodna.Po drugie-rzetelnie obecnie przedstawia raportowanie o przebiegu procedowania.Po trzecie-nie ma wpływu na czasookres realizacji poszczególnych punktów.Po czwarte-zakończenie i finalizacja do końca pierwszego półrocza 2014 rokuI To są moje drogowskazy-aktualne dzisiaj.-15 kwietnia 2014 roku.Natomiast co przyniosą kolejne tygodnie ???????????Gdzie będzie kurs akcji????????Jakie wypowiedzi znajdą się na Forum ???????