• Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~waldek [79.186.88.*]
    j.w
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~WATCHER [83.10.184.*]
    ja bym zapytał:

ciekawe, kto tak podsypuje z ukrycia ? taka cena ? ktoś podsypuje z ewidentną stratą .

pytanie czy ma jakiś zamierzony cel, czy już stracił cierpliwość.

wyniki w tym roku powinny być coraz lepsze, po udanej emisji (jesli się uda) , ładnie wyczyści się bilans. Także kto tutaj sypie ???
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~GPW [37.209.143.*]
    Na tym polega ta gra.
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~waldek [79.186.88.*]
    może sypie ING bo musi wyjść z newconnect ? i może dogadali z Pzu obięcie Orphee ?
    dużo niewiadomych wyjaśni się do końca miesiąca .
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~becher [159.205.1.*]
    A ja widzę to w ten sposób:
    Sypie ktoś kto obejmował akcje w poprzednich prywatnych emisjach. Bo przy
    nikłych obrotach nie zdążył z tego wyjść. Ale teraz sypie, bo pewnie ma gwarancje
    od CINKCIARZA, że weżmie udział w kolejnej prywatnej emisji. I to po cenie niziutkiej
    - np. 5,20 zł ale musi w zamian spuścić kurs do np. 5 zł......... Jeżeli spuści, to
    cenę emisyjną ustawią np. na 5,50 czyli zgodnie z ustaleniami bo wyższą od
    rynkowej. Więc sypie od dawna po cenach absurdalnych ale i to tak mu się kalkuluje
    bo kupi znacznie taniej.

Zaznaczam, że przytaczam ceny zupełnie przypadkowe - po to, żeby tylko
    zilustrować moje rozumowanie. Zaznaczam również, że to tylko moja prywatna
    hipoteza, wcale tak nie musi być - ale może.

Więc ręce znowu opadają, spekulanctwo triumfuje - i to takie brutalne.
    Ale gdyby tak było jak myślę, to cena po nowej emisji i po jej objęciu pewnie
    błyskawicznie wróci - tylko jak wysoko, to diabli wiedzą......Bo wtedy 7 zł może już
    ceną atrakcyjna do sprzedaży dla tych z nowej emisji. Ot, badziewie.
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~Hehe [89.161.17.*]
    Masz racje , zagrywka identyczna jak przy drugiej emisji i tez masz racje ze rece opadaja
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~phoenix [83.26.143.*]
    Sypie pewno sam pan Tuora. Sra we własne gniazdo, żeby sprzedać emisje. Po tej cenie tylko Cormay i Pan Tuora moze sprzedawać setki tysięcy akcji.
    Kolesie muszą się obłowić po dobrej cenie.
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~phoenix [83.26.143.*]
    Poza tym, coś pan Tuora zamilkł, mieli się sądzić z Diese, a teraz będzie emisja na zakup pozostałych 50% Diese. To jak to w końcu jest... wyjaśnili sobie już zapisy w księgach Diese. Bo jak trzeba było zwalić kurs to szybko umieścili info o rzekomym konflikcie.
    A teraz chcą pieniądze i nie ma problemu????.... sztuka manipulacji informacją sięga zenitu na tej spółce....
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~WATCHER [83.21.245.*]
    phoenix, duże rozgoryczenie skrywa się za twoimi postami, które nie pozwala ci spojrzeć na temat racjonalnie. Podobnie jak ty jestem rozgoryczony zachowaniem kursu, ale pisanie o setkach tysięcy akcji sprzedawanych na tym papierze to chyba lekka przesada.
    Poza tym na spółce publicznej ciążą pewne obowiazki, dlatego zmuszona jest do publikacji tego typu komunikatów o skardze złożonej przez udziałowców Diesse, którzy własnie w tym celu złozyli taka skargę , wymuszając jej publikację na spółce.

Mimo tego co napisałem, nie podoba mi się również jak tobie, zachowanie tej spółki w ostatnim czasie, i ewidentne wykorzystywanie przez kogoś niskiej płynnosci do zaniżania kursu.

Nic tylko nalezy sie uzbroić w cierpliwość i mieć przyszykowane dodatkowe srodki do dokupienia akcji przy absurdalnie niskim kursie.
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~darekbabkier [164.126.136.*]
    Teoria o ciągłym zaniżaniu kursu dla ustalenia bardzo niskiej ceny emisyjnej nowych akcji jest dość prawdopodobna ale tylko do pewnej wartości akcji na GPW.

Nie do końca zniżenie kursu do 5 zł daje możliwość przeprowadzenia emisji np. po 5,20. Teoretycznie jest to cena wyższa od wartości rynkowej czyli zgodnie z zapisem na Walnym ale znowu niezgodnie z innymi zapisami na Walnym.
    Spółka chce wyemitować do 7 mln akcji i pozyskać 45 mln zł. Wychodzi po około 6,5 zł na akcję. Niższa cena nie da tej kasy.

I dlatego trzeba obserwować ustalenie ceny emisyjnej.Jeżeli zrobią niższa cenę emisyjną to nie uzyskają 45 mln, a tyle potrzebują na przedstawiony plan inwestycyjny. Oznaczać to będzie, że kupujący nowe akcje mają w nosie jakiś plan inwestycyjny i rozwój spółki, a biorą akcje jak najtaniej licząc na szybki zysk to znaczy równie szybko je sprzedadzą.

Przy takim scenariuszu trzeba będzie się zastanowić nad dalszym inwestowaniem w spółkę, gdzie duzi robią regularnie małych w trąbę.

W przypadku gdy ktoś łyknie akcje po 6,5 i da spółce planowane 45 mln to można liczyć, iż kupującemu zależy na czymś więcej niż tylko szybkim oskubaniu małych. Pozdr.
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~phoenix [83.5.57.*]
    niestety, od 12 zł to już setki tysięcy akcji i chyba się tu nie mylę.... nie wiem czy to dobra praktyka zwalić akcje i sprzedać tak tanio nową emisję, jak tak dalej pójdzie to zjadą do takiej ceny, że wyemitują nie 7mln akcji a 20mln i jeszcze będzie mało, żeby zebrać te 45mln....
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~becher [159.205.1.*]
    Prezes się wypowiadał, że chcą uzbierać 45 baniek ale nie koniecznie tylko
    przez nową emisję. Sugerował, że może to być połączenie wpływów i z nowej
    emisji, i z obligacji..........Wniosek więc taki, że nowa emisja moze być po cenach
    nawet śmiesznie niskich! To będzie pieprzona PRYWATNA EMISJA i zainteresowani
    zrobią co zechcą.

Aż prosi sie o skrzyknięcie tutaj grupy odważnych i zdetereminowanych akcjonariuszy,
    którzy mogliby zaryzykować drogę sądową poprzez pozew zbiorowy. Albo przynajmniej
    wciągnąć SII do obrony tych mniejszych.
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~waldek [79.186.84.*]
    Tylko po co Tuora wziął 50000 papierów po 7 ? to nie logiczne może to ludzie z diesse walą w rynek ?
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~phoenix [79.191.23.*]
    po to, żeby teraz walić je w rynek.... nieważne, że ze stratą.... ważne, aby kolesie tanio się obkupili w NE.
    sprzedać 50 tys papiera ze stratą i kupić parę milionów za dobrą cenę ...ot co.
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~GPW [78.30.101.*]
    zostawic dziadostwo i gra jest na Braster juz 5 razy wartosc akcji orphee bedzie wyzej Braster tylko Braster
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~WATCHER [83.5.82.*]
    uważaj byś lada moment nie spadł z wodospadem
    C/WK 12,5 !!!!!!!!
    C/Z brak danych

może przybliżysz wszytskim ile ta spólka zamierza osiągnąć sprzedaży i zysku na swoim wynalazkowym urzadzeniu ??? BRAK DANYCH
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~GPW [78.30.101.*]
    A jakie to ma znaczenie spojrz na gielde to gra czy inwestowanie
    zgadzam się z tobą, ale ja pozostane przy swoim, w tą Brastoeropulacje duzych pieniędzy nie zainwestuje
  • Re: Ciekawe kto obejmie w Orphee ? Autor: ~ORP [83.31.59.*]
    Kwestia czasu i wszyscy wyjdą na swoje a nawe dużo powyżej...
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.