a mnie ciekawi czy advadis realizuje ugodę z bankiem i wpłacił 70 tys tytułem ugody, bo jakaś cisza a miał wpłacić do 10.03.2014 r plus 10 tys comiesięcznie. Było już kilka aneksów ale teraz to chyba już bank nie zgodzi się na aneks i albo płacą albo do piachu
Dnia 2014-04-02 o godz. 22:45 ~pankracy napisał(a):
> Ja tutaj widze deske ratunku
Bank zamienia dług na akcje
> i staje sie głównym udziałowcem
Gotówka za sprzedaży
> nieruchomości zostaje w firmie i jest nowa działalność
> spółki
Cos w rodzaju dawnego Beef-Sanu
pankracy. to nie jest realne. bank nie weźmie akcji takiej spółki jak advadis, dla banku liczy się gotówka, co potwierdza treść ugody. Spłaty i jeszcze raz spłaty, jak na ugodę to advadis wynegocjował bardzo mało, tj. umorzenie jedynie części odsetek
ja i FQ jesteśmy tu weteranami i czasami dyskutujemy, ja z pozycji być może nieuprawnionego optymisty a FQ wiecznego pesymisty. Oczywiście co do advadisu, bo tak to pogodny jest człowiek i wierzę, że pozytywnie nastawiony do życia.
jeden pozytywny komentarz, powiadasz. Tylko czy on nastąpi, bo z upływem czasu maleją szanse na jego wystąpienie. Według mnie brodowski przeliczył się ze swoimi planami, jeżeli je miał. Bo na zewnątrz to jego jedyny plan wygląda na jedną wielką ściemę.
a może panie prezesie spełni pan choć jedną ze swoich licznych obietnic i nabędzie pakiet akcji spółki pokazując wiarę w jej dalsze istnienie. Cena jest obecnie na odpowiednim poziomie i adekwatna do pana i spółki ciężkiej sytuacji. Mężczyzna może nie mieć kasy, może nie mieć pięknej kobiety przy boku ale honor mieć powinien zawsze.
Adam Brodowski to złodziej i kłamca bez honoru, nigdy go nie miał
etyka w biznesie to dla niego tylko i wyłącznie możliwości kradzieży i oszustw
poznałem go w pewnym czasie i więcej tego kłamcy i złodzieja wolałbym nie spotkać
jak wcześniej pisałem najpewniej dopiero GPW usunie akcje ADS z notowań na co bardzo liczy Brodowski
pozytywna i dobra informacja jest taka, że KNF prowadzi w stosunku do niego postępowanie i jedymy dobry komunikat to będzie jak w prasie pojawi się komunikat o tymczasowym zatrzymaniu na 3 miesiące Adama B.wydany przez CBŚ lub CBA
pankracy, czyżbyś stracił wiarę w spółkę? pamiętam jak wcześniej pisałeś raczej z optymizmem i wiarą w pozytywne zakończenie spraw, m.in o nowych planach spółki, nowym starcie. Czy coś się stało co zmieniło Twój osąd sytuacji?
można na forum wyczytac , że to trup....pytam zatem jakim prawem trup tak długo utrzymuje sie na gpw i dlaczego nie mam wniosków o upadłośc likwidacyjną trupa !
Skąd moja wiara...pod koniec 2011 dowiedziałem się , że broda był dogadany z wierzycielami ....
może i był dogadany ale wygląda, że za wyjątkiem Royal. A ten uzyskał wyrok arbitrażowy i walczy o uznanie swojej wierzytelności na liście w postępowaniu upadłościowym a to może wywalić cała układankę. Wszystko trwa bo polski sąd zapewne czeka z rozpoznaniem sprzeciwu od listy wierzytelności na której nie uznano wierzytelności Royala na prawomocny arbitraż. Advadis zapowiadał odwołanie od wyroku sądu arbitrażowego pierwszej instancji bo tam przegrali z kretesem, smaczku sprawie dodaje fakt, że prezes jest dłużnikiem solidarnym z advadisem w sprawie z powództwa Royala