ja obstawiam 10mln zysku w tym kwartale czyli około 40gr/akcję
Poza tym spółka przynosi od miesięcy zyski a wiadomo że pieniądz robi pieniądz i nie trzeba pożyczać itp a wręcz przeciwnie można ograniczać pewne koszty.
cel 10zł nie zagrożony a każdy spadek trzeba wykorzystywać do choćby niewielkiej akumulacji.
jesli mimo b.dobrych wyikow /19 mln zysku netto.spadajaca wciaz miedz/ akcje hutmena sa wciaz zasypywane to przynajmniej spolka powinna rozwazyc wyplate dywidendy dla swoich wlascicieli tj.akcjonariuszy
jesli sa zyski spolka powinna jasno powiedziec co z nimi zrobic.byl ogloszony np.buy-back ale nic z tego nie wyszlo.bo nie bylo pieniedzy.teraz sa no i co,,
No i wlasnie tutaj jest zagadka - wolumen jest mizerny - wyglada tak jakby ktos sie zes...al.N arazie jest to pruba przebicia - trzeba czekac na koniec sesji i ewentualnie cos skubac
zachodnie gieldy na szczytach historycznych,hutmen rewealcyjne wyniki,spada miedz,oslabia sie zlotowka co nagoni zyski z eksportu.wiec kto sprzedaje te akcje za mniej niz polowe wartosci
miedź znów 3% w dół ale będą ładne wyniki, szkoda że takie efekty dopiero pod koniec kwartału. Naprawdę grubo to zapowiada się kolejny kwartał przy tych cenach miedzi.
a że leci delikatnie w dół to efekt podaży, nie narzekam dokupię przed wynikami taniej.
Sam jestem producentem detali z ptfe (teflonu) i jego cena spadła z 90zl na wakacjach do dzisiaj na 52zł/kg. Cen generalnie nie obnizalem , chyba że ktoś się targowal. Konkurencja również utrzymuje poziom. Podobniemoze zachować się HUTMEN wykorzysta spadek do uzyskania wyższych marż. Jest to normalne i często stosowane podejście. Tak czy inaczej przy tych cenach miedzi nie zdziwił mnie zysk w pierwszym półroczu 25mln (czyli 1zł/akcje)