Pomyślałem, zarekomendowałem, wielu ze mną zarobiło, ale Ty raczej nie potrzebujesz rad... kupiłem wczoraj po 65gr, a sprzedaż dziś na korekcie - i to będzie Twój "zarobek"...
Nawet zabawić się w typowanie nie potrafi - po co się udzielać w takim razie...
Przebije 0.66, do ilu nie wiem, moze nawet do 0.74 , a potem skoryguje do 0.66. a na AT tez troszke sie znam i rowniez nie jeden tu na B3System ze mna zarobil. Pozdrawiam
Highlander70 jak sądzisz, wyjść z Plazy po 0,64 i ustawić się tu lub na czymś innym co polecasz (np. trakcja, kopex, jwc, ...), czy ją potrzymać.
Dzięki. Pzdr.
w tej chwili na Plazie jestem na "0", natomiast wczoraj wszedłem w Global Energy po 0,75, ładnie urusł, ale teraz spada i zastanawiam się czy to tylko chwilówka, czy potrzymać jeszcze.
dzięki. na hawe też czytam. :)
Tak, tak Highlander znawco. Ze trzy dni temu prorokowałeś że od poziomu 0,61-0,63 na pewno będzie duża korekta. Troszkę skromności i pokory by ci się przydało.
Tak tak, wiem i to nie bylo 3 ale troche wiecej dni temu. Na to moja analiza wtedy wskazywala ale obserwujac zachowanie sie niemrawej podazy i dosc zdecydowanego i silnego w ostatnich dniach popytu, juz wczoraj do poludnia mowilem o tym, ze bedzie wystrzal. Pisalem to prywatnie na innym forum. Coz, to jest gielda i tylko glupi prorokuje, ja analizuje.Pozdrawiam
Witaj MKx co do GLE choc nadal jest to trend spadkowy i teraz cofnelo na oporze to wzrastajacy wolumen przy kupnie mowi, ze jeszcze nie koniec wzrostow i powinno dojsc w granice 1 - 1.10 zl Tam jest silna strefa popytu i linia trendu spadkowego. Spodziewalbym sie tam jakiejs korekty ale jesli popyt bedzie silny to pojdzie dalej.
Dzięki Highlander70. :)
A spojrzałeś może na MIT-a?
I co sądzisz w kwestii Palzy? Mam po 0,64. Wygląda jakby trzymali kurs i zbierali przed kwietniem. A może się mylę. Świeżak jestem. ;)
Plaza chyba jeszcze fala C w dol do luki cenowej, natomiast MIT, przy zwiekszonym wolumenie rosnie wiec jesli przebije 0.66 to pojdzie wyzej, moze nawet do .70 ale musisz obserwowac. Teraz ta cholerna Ukraina wszystko psuje i jesli Ruscy tam wejda na Krym to wszystkie analizy mozna sobie wsadzic...
póki co deklarują, że nie będą interweniować, chociaż to dla nich chyba jedyny i najlepszy moment na to, aby wyrwać Krym, no i z nimi nic nigdy nie wiadomo do końca. :/
chociaż mają również świadomość że zachód wraziłby mocny sprzeciw.
szkoda, że nie przeskoczyłem wczoraj z Plazy na B3, a teraz to już chyba trzeba poczekać (?).
gratulacje co do wyczucia MSW i Kopex-u. natomisast JWC coś się kitłosi (?).
sky_is_the_limit mam prośbę czy w wolnej chwili mógłbyś zerknąć na wykres PcGuard, widzę poprostu, że piszesz bardzo rozsądnie i znasz się na rzeczy
pozdrawiam i życzę dużego zarobku w 2014r :-)
ja powiem tylko tyle, zacznijcie sami myslec a nie prosic o rady innym forumowiczow bo na tym zle wyjdziecie. do tego aspekt ktorego nigdy nie potrafilem zrozumiec to, ze w polsce 80% inwestorow zaczyna swoja przygode z gielda od AT a nie AF. polowa nawet nie wie co kupuje ale fajnie sie kreski ukladaja, kazdy widzi inna formacje ktora niewiadomo czemu zadko sie sprawdza i zaczynacie doszukiwac sie nowych formacji . najwiecej zarobilem na AT sprzedajac ksiazki od AT ;) na gieldzie od 14 lat.
To powiem Ci Masik jedno,jezeli po 14 latach pobytu na gieldzie dalej wchodzisz na forum, znaczy ze niewiele zarobiles, bo ludzie ktorzy zarabiaja naprawde miliony na gieldzie, nie bawia sie w czytanie i pisanie na takim forum, a wniosek z tego plynacy, No, coz nie interesuje Cie AT ale i w dobrym odczytywaniu AF rownie kiepsko Ci idzie. Ja uwazam, ze nalezy brac pod uwage i jedno i drugie. Pozdrawiam
Jestem o wiele krocej na gieldzie, no nie liczac, ze grlem juz w latach 90-tych, ale wtedy tylko dla zabawy, bo nie bylo funduszy.