Zysk jak w pysk, trzeba odjąć te miliony które są zasądzone i muszą zapłacić za prąd dla firmy ENERGA-OPRATOR SA kwotę 21.513.481,31 zł . Sprawa już 5 marca, jak się to wyjaśni to wtegy bym kupował nie teraz !!!
Energa gra tylko o wydłużenie terminu zapłaty wiedząc , że kasy nie dostaną, Do wołania o kasę w sądzie trzeba złożyć 10% wadium roszczenia. Tego Energa nie zrobiła.Póki sprawa w sądzie nie płacą dalszych transz umowy. To CI co chcą obecnie kupić kilkadziesiąt tys. > 3 zł to durnie ? I kw.i II kw. 2014 tez dadzą sporo kasy.
Nie ma co się dziwić taniości. Na giełdzie ciągle jest dużo spółek niedowartościowanych, których cena później wzrasta. Trzeba je wybierać i kupować. W styczniu ubiegłego roku dziwiłem się, ze PELION jest taki tani. Kosztował 32 zł i wskaźniki miał nieprzyzwoicie mocne. Po paru miesiącach cena wzrosła o 200%. To co piszę, nie oznacza że zachęcam do kupna Arcus. Fundamenty i cena skłaniają mnie do tego osobiście, nie znaczy to jednak, że cena akcji na pewno pójdzie w górę. Gdybym był do tego przekonany całe pieniądze włożyłbym w tę spółkę. Obecnie jestem przekonany w 25 % dlatego włożyłem 25% gotówki w Arcusa. To czy to była dobra czy zła decyzja okaże się wkrótce.
Pozdrawiam wszystkich wytrwale dążących do zdobycia wiedzy i doświadczenia giełdowego oraz mądrego zarabiania.
rzeczywiście, spółka wydaje się być bardzo tania. Ale często coś co wydaje się być tanie, w rzeczywistości tanie nie jest. Moje obawy wzbudzają rozgrzebane spory przy kontraktach i niektóre pozycje bilansowe.
nie kwestionuję tego, że jest dużo gotówki w kasie. Problem z Energą może się eskalować w ten sposób iż po prostu nie zapłacą Arcusowi za wykonane usługi.
Gdzieś w raporcie rocznym znalazłem komunikat, że w tym roku mieli 90 mln obrotu z nimi. Na pewno jest sporo już zafakturowanych należności. Teraz trzeba to ściągnąć. Będzie zabawa.
26 groszy zysku na akcje w 2013 . 1 kw. 2014 da jeszcze sporo zysku z nierozliczonych kontraktów z ubiegłego roku.Obecne 2,67 zł to jakby dolar udawał , że jest po 1,50 zł. Cierpliwośc ponad wszystko.