• Polimex Autor: ~kilka słów [213.156.97.*]
    Próbując spojrzeć trzeźwo na najbliższe kilka lat i inwestycje z nimi związane, chyba należy sobie uświadomić, że do rozbudowy infrastruktury energetycznej nie będą mogły przystąpić wszystkie firmy budowlane, na zasadzie "kto się obudzi ten doleci". Tak jak to było z drogami i autostradami. Wystarczy wspomnieć DSS po Covecu :D. Tutaj budować będą mogli jedynie ci, którzy spełniają ściśle określone surowe kryteria. Zatem grupa potencjalnych beneficjentów jest wąska. A jednym z największych rodzimych podmiotów jest Polimex. I to nie koniecznie w roli generała na budowie, ale także jako jeden z ważniejszych podwykonawców, spinający określone roboty, czy etapy.
    Także ja jestem dobrej myśli, i po ostatnich kilku dniach wydaje się, że zmierzamy raczej w dobrą stronę.

To jest tylko moje zdanie, jednocześnie życzę sobie i wszystkim zainteresowanym powodzeniem, by spółka się wygrzebała, stanęła na nogi, zdobyła kolejne ogromne doświadczenie w Polsce, a następnie i zaczęła budować infrastrukturę w Afryce, skutecznie walcząc z Chińczykami o rynek. Gołym okiem widać że wola jest, zobaczymy jakie będą efekty.
  • Re: Polimex Autor: ~Polimex [89.74.62.*]
    Na razie odejście Polimeksu z kontraktów drogowych jest negatywną informacją dla DSS, który to miał już podpisane kontrakty z tą firmą na dostawy kruszyw - http://budownictwo.wnp.pl/polimex-mostostal-kupuje-kruszywa-u-dss,199837_1_0_0.html
  • Re: Polimex Autor: ~kkk [89.79.160.*]
    Dziwnie się kurs zachowuje są dobre informacje odnośnie inwestycji a tu lipa czy ktoś coś wie ? Może warszawka rozkrada firmę ? kumatych proszę o podpowiedz bo mam zamiar zapakować pakiecik ..Pozdrawiam
  • Re: Polimex Autor: ~k.........k [89.79.50.*]
    PAKOWAĆ
  • Re: Polimex Autor: ~Lafarge [89.74.62.*]
    Wieści są pozytywne, ale przyszłe inwestycje będę miały wpływ na przychody DSS dopiero w 2015 roku. Do tego czasu trzeba jakoś przeżyć.
  • Re: Polimex Autor: ~qqq [91.233.69.*]
    Zerknijcie na to:

https://www.bankier.pl/forum/forum_o_open-net,6,21,10000001100.html

Zapowiada się szybciutkie 100 a może i 200% !
[x]
DSS 100,00% 0,04 2015-09-10 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.