• Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . ..... Autor: ~Franek_Chicago/South [172.56.13.*]
    Chicago dn. 8.II. 2O14 r.
    ====================
    Serdecznie witam wszystkich na tym forum , akurat przy tej okazjii zapraszam na moją główną analizę techniczną spółki GPW , czyli adekwatne konkretne oznaczenia teorii fal świętej pamięci Ralpha Nelsona Elliotta , oczywiście do ostrego zakupu spółki kapitałowej GPW . Apropo , akurat ta teoria fal Elliotta przede wszystkim opiera się na założeniu , że za wszelką cenę zachowa wszelkie zbiorowości , które zazwyczaj opierają się zawsze na powtarzalnym danym schemacie i oczywiście podlegają typowym określonym poszczególnym trendom tz. pełen cykl rynkowy tworzy specjalną określoną strukturę typowo ośmiofalową : pięc fal hossy i trzy fale bessy . Jej główne założenia opierają się na okoliczności danego konkretnego wyniku , które zazwyczaj poruszają się w kierunku określonego trendu w postaci tzw. fal wzrostowych oraz fal korekcyjnych . Akurat z prostego punktu założenia , jest to fala typowo główna , oczywiście po których następują trzy fale korekcyjne w kierunku adekwatnie przeciwnym . Dzięki określeniu danej konkretnej proporcjii i tworzących się fal można starać się na 9O% określić zasięg danego ruchu , przede wszystkim cen danego instrumentu finansowego w określonej danej przyszłości . Natomiast czas w którym fale się kształtują mogą potwierdzać fale i wzmocnić daną ich wymowę bardzo adekwatnie subiektywnie .
    De facto w rzeczy samej , akurat w tej chwili chciałbym jak najbardziej narysować cały konkretny cykl wykresu fal Elliotta na akcjach GPW , ale jakoś nie mam w ogóle żadnego jakiegokolwiek dostępu do szkicu geometrycznego tego danego wykresu . Jakby nie było , oczywiście oscylatorki są różnego kalibru tz. kwadratowe i akurat podłużne , a zazwyczaj moje typowo ulubione są wskaźniki RSI oraz MACD i wyraźnie pokazują typowe dywergencję danego konkretnego ruchu w stronę na północ .
    Dosłownie , akurat pierwszy opór już przekroczyliśmy przy kursie 39,34 złotych , a następny konkretny drugi opór akurat będziemy mieć przy cenie 44,31 złotych i z całą adekwatną pewnością określam cenę docelową dla akcji GPW przynajmniej 48 złotych za jedną akcyjkę . ....
    =======================================
    Krzywe kroczące :
    SMA - kupuj
    EMA - kupuj
    ================
    Wskaźniki techniczne : Mocne kupuj , tylko akurat nie piwo . ....
    RSI - kupuj
    STS - kupuj
    MACD - kupuj
    TRIX - kupuj
    WILLIAMS - kupuj
    CCI - kupuj
    ROC - kupuj
    FI - kupuj
    MFI - kupuj
    EMV - kupuj
    HIGS / LOWS - kupuj
    BULL / BEAR POWER - kupuj
    UHIMATE OSCILLATOR - kupuj
    ================================
    Dzień debiutu akcji GPW >>>> 54 zł . ..
    Cena emisyjna ( IPO ) akcji GPW >>>> 43 zł. ...
    ================================
    Naprawdę nie ukrywam , akurat narazie zakupiłem 5OOO akcji GPW po 39,8O złotych i chciałbym jeszcze konkretnie dokupić tak ze 3OOO akcji GPW ??? . .... Najpierw muszę sprzedać węgierski Mol , żebym akurat miał tą wolną gotówkę ??? . ____________ Nie inaczej . ....

PS. Pozdrowienia z przepięknego Chicago , życzy góral Franek spod samiuśkich Tater ._________ Pikne są góry , a na nich rosa . ________ Akurat , nie inaczej . ....
    Góralska teoria poznania wyraźnie mówi , że są trzy prawdy :
    a) Święta prowda
    b) Tyż prowda
    c) Gówno prowda

Wiem , że akurat każdy dany człowiek ma własny rozum i wolną wolę daną przez Pana Boga , ale z całego serca radziłbym żeby każdy akurat postawił konkretnie na akcje GPW , oczywiście wraz z górną opcją " a " . _______________
    _______ Akurat , nie inaczej . .....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~Franek_Chicago/South [172.56.13.*]

Skonsolidowany raport roczny spółki GPW za 2O13 rok >>>> dn. 21.II. 2O14 r. ....
    ==================================================================
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~raf40 [188.191.220.*]
    Nie jestem do końca przekonany..... W jakim czasie przewidujesz powiedzmy ten wzrost do drugiego oporu 44,31zł. Ja myślę o Orlenie bo tam widzę też dość wysokie wzrosty. Na razie zastanawiam się , oby nie za długo....:) Pozdrawiam
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~Franek_Chicago/South [172.56.13.*]
    Dnia 2014-02-09 o godz. 18:00 ~raf40 napisał(a):
    > Nie jestem do końca przekonany..... W jakim czasie
    > przewidujesz powiedzmy ten wzrost do drugiego oporu
    > 44,31zł. Ja myślę o Orlenie bo tam widzę też dość wysokie
    > wzrosty. Na razie zastanawiam się , oby nie za długo....:)
    > Pozdrawiam

Kochany Rafałku , żebyś akurat tylko się wyraźnie nie przejechał na tym twoim PKN - ku ??? . .___________ Akurat , nie inaczej . ......
  • Podwójne dno " W " - Formacja odwrócenia trendu . ...... Autor: ~Franek_Chicago/South [172.56.13.*]

W trendzie spadkowym tworzą się dwa minima , typowo oddzielone od siebie jednym szczytem i powstają one zazwyczaj na tym samym poziomie ( czasem bywają drobne odchylenia ) . Formacja ta przypomina swym kształtem literę " W " , oraz spadkom ceny zazwyczaj zawsze towarzyszy wzrost obrotów i to przede wszystkim następuje podczas wzrostów danym wolumen .
    Po utworzeniu drugiego dołka , akurat cena przebija dany opór przy zwiększonym wolumenie i tworzenie formacjii dobiega końca . Zasięg formacjii określa się nam odległość od minimów formacjii , akurat do jej maksimów cenowych .
    Sygnał kupna zostaje typowo wygenerowany po wybiciu ponad maksimum cenowe i przede wszystkim musi mi towarzyszyć wyraźny wzrost wolumenu obrotów . .....
    DOKŁADNIE POPATRZ W DÓŁ - Akurat , nie inaczej . ....
    Data : 2O14 r. II. O7.
    Czas : 17:OO
    Kurs : 39,98 zł.
    Zmiana : (+O,99%)
    =================================
    PS. Liczba transakcjii na akcjach spółki GPW , jest akurat większa od średnich z ostatnich 2O sesjii . _________ Akurat , nie inaczej . ....

Kto ma oczy niech patrzy , a kto ma uszy nie słucha . ....
    Nic dodać , nic ująć . .... _______ No i kurde , nie inaczej . ......
  • Re: Podwójne dno " W " - Formacja odwrócenia trendu . .. Autor: ~kg [83.30.118.*]
    Niektóre spółki

http://gpwinwestycje.blogspot.com/
  • Re: Podwójne dno " W " - Formacja odwrócenia trendu . .. Autor: ~Franek_Chicago/South [172.56.13.*]

Dosłownie , przy moich cotygodniowych poszczególnych analizach technicznych spółek występujących na GPW , akurat wywnioskowałem że spółki z indeksu Wig -u 4O będą miały większy potencjał wzrostowy , niż ten cały najważniejszy płynny rynek z Wig - u 2O . )))))))))
  • Re: Podwójne dno " W " - Formacja odwrócenia trendu . .. Autor: ~cepr [85.158.139.*]
    A ja kupilem za 39,15 w zeszlym tygodniu :P.
    Co jeszcze typujesz na najblizszy czas? Ja szczerze mowiac na indeksie bananowym spodziewam sie spadkow (krotkoterminowo na razie).

Kamil Stoch zdobył złoty medal olimpijski , akurat cóż ta Polska byłaby warta bez Górali ??? . ___________ Nie inaczej . ........

Poniedziałek 1O.II. 2O14 r.
    =====================
    WIG 2O >>>> - O,4O%
    WIG 4O >>>> +O,2O%
    =====================
    Akurat wszystko idzie po mojej myśli , dzisiejsze notowanie akcji GPW przebiegało typowo pod mocną konsolidacją wokół podwójnego dna tz. " W " , ale jeszcze musimy poczekać do jutrzejszego otwarcia sesjii giełdowej .
    Naprawdę nie ukrywam , ale akurat dzisiaj śledziłem cały arkusz zleceń akcji GPW i prawdopodobnie jakiś spanikowany ciubaryk ciągle miał wystawione na sprzedaży około 4 - 6 tys. akcji GPW . ....

Kurs : 39,65 zł. ( -O,83%)
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~SIMPLESA [78.8.159.*]
    4-6k to jakis leszcz!!
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~Franek_Chicago/South [172.56.13.*]

Były minister Aleksander Grad , akurat za adekwatne pierdzenie w stolik Tauronka będzie dostawał przynajmniej 12O tys. zł. miesięcznie wypłaty . ....
    Napewno w POLSCE , mamy najniższą krajową pensję miesięczną 18OO złotych brutto ??? . ___________ Akurat , nie inaczej . .....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~banda 4rga na hak! [78.8.159.*]
    kiedy rewokucja??

Widzę , że ten akurat papier jest zajebiście adekwatnie inteligentny , jak tylko tak dalej pójdzie to niektórych graczy giełdowych wyprowadzi z tej typowej totalnej równowagi psychicznej ??? . ________ Nie inaczej . .....

Kurs akcji GPW >>>> 4O zł. (+O,88%) - Dobre i to . ......
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~re [31.182.82.*]
    Spokoje , oscylatorki akurat na dzisiaj sa juz przegrzane i dlatego za dzien lub dwa bedzie mozna dobrac akcje GPW w okolicach 39 zl.
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~Franek _ILL.Chicago [172.56.13.*]

Dosłownie , każda akurat jakakolwiek cierpliwość będzie adekwatnie podwójnie wynagrodzona . ....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~Franek_Chicago/South [172.56.13.*]

Justysia Kowalczyk zdobyła złoty olimpijski medal na 1O km . ....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~Franek _ILL.Chicago [172.56.13.*]

Będzie OK , akurat nie inaczej . .....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~Franek_ILL.Chicago [172.56.12.*]

No i kurde , ależ akurat to jest zajebiście piknie , Kamil Stoch w przepięknym stylu zdobywa swój drugi złoty olimpijski medal . ....
    Wielki podziw dla weterana 42 - letniego Noriakiego Kasai . _________ Akurat , nie inaczej . ......
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~Franek_ILL.Chicago [172.56.12.*]

Dosłownie na zdrowy chłopski rozum , jak może upaść giełda papierów wartościowych w Warszawie , akurat to jest w sumie nie realne nawet do jakiegokolwiek danego ludzkiego pesymistycznego myślenia , a przy okazjii ten papierek powinno się trzymać jak najdłużej , oczywiście długoterminowo na kilkanaście ładnych lat i akurat systematycznie corocznie doić tą adekwatną dywidendę na poziomie 4,8O % w skali rocznej . .....
    Tylko żyć , a nie umierać ?. _________ Akurat , nie inaczej . .....

De facto w rzeczy samej , akurat wcześniej przy okazjii śledziłem niemieckiego odpowiednika do naszych akcji GPW , czyli miałem na myśli Deutsche Boerse który w ciągu jednego roku diametralnie podrożał aż o 3O procent . .....
    Wielka adekwatna cisza , ewentualnie przed nadciągającą niespodziewaną burzą na północ ??? . ____________________ Akurat , nie inaczej . ......

Pozdrowienia dla wytrwałych . .....
    ========================

Bardzo silny opór :
    >>>> 39,8O zł. <<<<
    ~=_~=_~=_~=_~=_
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~zawodowy_inwestor [78.8.156.*]
    to wygalda tak gruby siedzi i ;

- sprzedasje sobie 1akcje obnizajac kurs o ok 10-20gorszy po czym podnosi go kiedy jest okazja do odkupienia po wyzszej ceni np 300akcji i tak caly czas z tym,ze 95% to z reki do reki! i sterowanie kursem!

--wkoncu musi obrac kierunek,jako ze wyniki beda w zalzoeniu po 3kwartalach bdb porownujac do 2012 roku to kierunek juz obrany,natomiast gra grubego jest kiepska jakby chcial celowo trzymac kurs i sprawnie mu to wychodzi!

• Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~Franek_ILL.Chicago [208.54.80.*]

Myślę , że koncówka dzisiejszej sesjii powinna być dużo lepsza . ....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~Franek_ILL.Chicago [208.54.80.*]

Dzisiejszy spadek kursu akcji GPW (-2,38%) , akurat pod każdym kątem w żaden sposób w ogóle jest nie uzasadniony i podczas jutrzejszej piątkowej sesjii spodziewam się automatycznego rychłego odbicia kursu do góry . ....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~Andy [31.182.82.*]
    Dzisiejszy spadek , jak najbardziej uzasadniony , tak aby wskazania A.T. mialy pole do popisu .Wiadomo bylo ze musi byc spadek , aby strzasnac z akcjonarjatu przypadkowych inwestorow nieobeznanych z arkanami gry gieldowej . Kurs musi spasc , tak aby wskazniki za A.T. schlodzic .Ale spadek byl kontrolowany i kurs obsunal sie tylko na 39 zl , nie nizej ..Tam bowiem jest istotne dlugoterminowe wsparcie techniczne .Dzisiejsze wysokie obroty na spadku , z zatrzymaniem na waznym wsparciu wskazuje ,ze zostal szybko wymieniony akcjonariat graczy krotkoterminowych , liczacych na drobne zyski , teraz czas na powazniejsze wybicie kursu GPW , zdecydowanie powyzej 40 zl .Mysle ,ze jutrzejsze dobre wyniki za 2013 r, beda impulsem funadmentalnym do istotnych wzrostow ..Oczywiscie ,ze w okolicach 39 zl ustawilem sie kolejce po akcje , no wpadl mi do mojego portfela calkiem pokazny pakiet akcji GPW..
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~XXX [89.229.92.*]
    JHMDEV P/E = 5 C/WK = 0,33
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~Franek_ILL.Chicago [208.54.80.*]
    Dnia 2014-02-20 o godz. 20:16 ~Andy napisał(a):
    > Dzisiejszy spadek , jak najbardziej uzasadniony , tak aby
    > wskazania A.T. mialy pole do popisu .Wiadomo bylo ze musi
    > byc spadek , aby strzasnac z akcjonarjatu przypadkowych
    > inwestorow nieobeznanych z arkanami gry gieldowej . Kurs
    > musi spasc , tak aby wskazniki za A.T. schlodzic .Ale
    > spadek byl kontrolowany i kurs obsunal sie tylko na 39 zl ,
    > nie nizej ..Tam bowiem jest istotne dlugoterminowe wsparcie
    > techniczne .Dzisiejsze wysokie obroty na spadku , z
    > zatrzymaniem na waznym wsparciu wskazuje ,ze zostal szybko
    > wymieniony akcjonariat graczy krotkoterminowych , liczacych
    > na drobne zyski , teraz czas na powazniejsze wybicie kursu
    > GPW , zdecydowanie powyzej 40 zl .Mysle ,ze jutrzejsze
    > dobre wyniki za 2013 r, beda impulsem funadmentalnym do
    > istotnych wzrostow ..Oczywiscie ,ze w okolicach 39 zl
    > ustawilem sie kolejce po akcje , no wpadl mi do mojego
    > portfela calkiem pokazny pakiet akcji GPW..

Widzę Andy , że akurat wszystko piszesz na tym forum po fakcie dokonanym , a dlaczego nie byłeś wcześniej taki adekwatnie mądry ??? . ....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~Andy [31.182.82.*]
    Widze,ze kolega ma problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem , przeciez ci wyraznie pisze ,ze wlasnie gralem wedlug wskazan analizy technicznej i na istotnym wsparciu na cenie 39 zl kupilem dzis spory pakiet akcji GPW.. Takze to nie bylo nic po fakcie tylko antycypowalem co moze sie stac na tym papierze i to dzis zrealzowalem Kapuje kolega goral za oceanu , bo jasniej juz nie moge wytlumaczyc
    Dnia 2014-02-20 o godz. 20:46 ~Andy napisał(a):
    > Widze,ze kolega ma problemy z czytaniem tekstu ze
    > zrozumieniem , przeciez ci wyraznie pisze ,ze wlasnie
    > gralem wedlug wskazan analizy technicznej i na istotnym
    > wsparciu na cenie 39 zl kupilem dzis spory pakiet akcji
    > GPW.. Takze to nie bylo nic po fakcie tylko antycypowalem
    > co moze sie stac na tym papierze i to dzis zrealzowalem
    > Kapuje kolega goral za oceanu , bo jasniej juz nie moge
    > wytlumaczyc

Dobra , akurat podaj mi twój ostatni napisany wątek , gdzie w sumie wyraźnie zasugerowałeś że ten papier spadnie do 39 złotych za akcję ??? .....
    Czekam z niecierpliwością na odpowiedź ??? . ....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~re = Andy [31.182.82.*]
    Wyraznie mnie nie doceniasz kolego goralu za oceanu .Chcesz widziec ,gdzie wczesniej niz dzis pisalem o tym ,ze GPW moze spasc w okolice 39 zl , to prosze spojrzec na niniejszy watek troche wyzej , a zauwazysz ,ze na twoje wczesniejsze zachwyty o inteligentnym papierze -GPW postawilem ci ''re''- kontre, wpisem z dnia 12.02.2014 godz.22 33, gdzie ci wyraznie skontrowalem , ze oscylatory sa przegrzane i akcje GPW za dzien lub dwa bedzie mozna kupic w okolicach 39 zl.Tak wiec wskazania A.T. jak najbardziej nalezy brac pod uwage . I powtarzam , jeszcze raz nie tylko tobie ,ze A.T. nalezy brac pod uwage , a nie jakies tam dyrdymaly , ze ktos z powaznych inwestorow w Polsce USA .Niemczech Anglii, gra na to co sie dzieje na Ukrainie .Co za brednie .
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~zawodowy_inwestor [78.8.14.*]
    CZLOWIEKU DAJ SOBEI SPOKOJ Z AT!

NAPRAWDE udalo Cie sie kupic tanio ciesz sie,rynek dzis krwawil i tyle!!

..a ten dalej z AT ...

A Kolega to na gieldzie gra na na tzw. nosa , czy na Ukraine . Poczytal cos o analizach fundamentalnych , technicznych , o psychologii tlumu gieldowego etc. Bo poki co to ja stosuje mojej wieloletniej praktyce gieldowej te wszystkie techniki , dobrego rzemiosla gieldowca, a i tak nie podpisuje sie ''zawodowy inwestor'' i dobrze na tym wychodze .
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~zawodowy_inwestor [78.8.14.*]
    Gdyby nie ukraina brna pod uwage na gpw gdzie jankesy na plusach to spokojnie GPW bylaby na plusach nie zadna AT !

Czas na wyniki one wskaza kierunek!
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~Franek_ILL.Chicago [172.56.13.*]

Dobre wyniki , akurat jakiś dupek ciągle na sprzedaży ma wystawione 6139 wal. x 39,3O zł. ......

Adekwatnie jaja sobie strugają z tym papierem , a następne wsparcie jest na poziomie 38,3O złotych i tego jeszcze w żadnym filmie w ogóle nie grali ??? . ....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~jerol [178.214.30.*]
    Ktos to tak gra, ze przetestujemy pewnie 36zl. Dlugoterminowo napewno wszyscy ktorzy teraz w to weszli odzyskaja to z nawiazka, a poki co widze to tak, ze albo pozbyc sie papieru albo pampersy na dupe i dalej obserwowac :)

Jakoby nie powiedzieć , akurat w tym określonym danym okresie kursu akcjii tej spółki , chyba najprawdopodobniej ustala dane notowania jakiś typowy wyższy skorumpowany pracownik GPW ??? . ......

Amerykański JP Morgan rekomenduje , kupuj dla akcji GPW >>>> 52 zł. (+32,92%) . .....

Oferta sprzedaży akcji GPW , grubo powyżej 3O tys. tego waloru po 39,17 - 39, 2O złotych . .... Coś mi się tu w ogóle nie podoba , choć są te super wyniki i dzisiejsze dobre rekomendacje od analityków amerykańskich JP Morganów ??? . ...

Widzę , że akurat zaczyna się coś poważnego kręcić wokół tego papierka , prawie największe obroty ze wszystkich notowanych spółek na GPW w Warszawie ??? . ....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~raf4o [83.4.222.*]
    Mówisz, że coś konkretnie pójdzie, bo boję się że wcześniej jakaś korekta na giełdzie będzie. Nie patrząc na rekomendacje i wyniki które są dobre, to w końcu ruszy z grubej rury albo małymi kroczkami. Pozdrawiam
    Dnia 2014-02-25 o godz. 11:26 ~raf4o napisał(a):
    > Mówisz, że coś konkretnie pójdzie, bo boję się że wcześniej
    > jakaś korekta na giełdzie będzie. Nie patrząc na
    > rekomendacje i wyniki które są dobre, to w końcu ruszy z
    > grubej rury albo małymi kroczkami. Pozdrawiam

Myślę , że ten walorek powinień na środowej ( 26. II.) sesjii porządnie ruszyć do góry .
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . . Autor: ~Franek_ILL.Chicago [172.56.13.*]

Wszystko będzie w porządku . ....

USA zaniepokojone działaniami Rosjii na Ukrainie , akurat w tej chwili amerykański Pentagon zwiększa pomoc wojskową dla Polski . .....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~Franek_ILL.Chicago [172.56.13.*]

Dwa amerykańskie okręty wojenne , dzisiaj przepłyną przez cieśninę Basfor i przy tej okazjii turecka Ankara wydała adekwatną zgodę . .....
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~Franek_Chicago [172.58.137.*]
    Mój stary wątek , oczywiście z 2014 roku . ...
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~henry [35.159.21.*]
    Czołem Franku. widać jak zapora po 38,20 / 4x 7784 szt / blokuje wzrost ! cały czas liczą na wyskakiwanie leszczy przed tą ceną . niektórzy tak robią ku mojemu zdumieniu......
  • Re: Oscylatorek fal Elliotta , mówi kupuj dla akcji GPW . Autor: ~jw [35.159.21.*]
    zerknij na aktualna sytuację na Bogdance....... męczyli w podobny sposób.
[x]
GPW 0,00% 62,80 2025-11-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.