• Jupiter/KCI Autor: ~Hamburg [78.49.156.*]
    zlorzyli wniosek o zawieszenie postepowania w przedmiocie zatwierdzenia prospektu emisyjnego KCI.
    Albo zmienia parytet , albo?????
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~akcjonariusz [89.69.172.*]
    I tak jest tutaj,ze trzeba się donyślać dlaczego to a dlaczego tamto !Dlaczego spółka nie poinformuje akcjonariuszy dlaczego występuje z takim wnioskiem !?
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~kasia123 [91.146.213.*]
    może z kokosami będzie połączenie ?
    160 milionów potrzeba ,ciekawe kto je kupi ?.Jupitera kapitalizacja to teraz smieszne 50 milionów .Chyba się szykuje od pał .Chyba mega emisji nie bedzie
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~Hamburg [78.49.156.*]
    W kwietniu musza wykupic obligacje G za 47 mln plus odsetki.
    Za reszte beda budowac w Krakowie ???.
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~www [91.193.160.*]
    Raczej budował będzie G.H. za pieniądze pożyczone od Jupitera.
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~Hamburg [78.49.156.*]
    A co do parytetu przejecia Jupitera przez KCI , 11 za 10 , to byloby oszustwo.
    Moze KNF robil problemy.
    Z cal a pewnością dostali informację, że na ten numer nie dostaną zgody.
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~Łoodooo [95.49.149.*]
    Może ktoś mi przetłumaczy z Polskiego na nasze. Co to oznacza dla kursu? Pójdzie do góry czy nie?
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~chemik [77.252.233.*]
    Ktoś napisał, że KCI i emisja 10 do 11 jest nie fair dla Jupitera. Ja uważam odwrotnie.

Grzesiu specjalnie trzyma Gremi Communication jako spółkę stowarzyszoną. Rzepa zawsze przynosiła kilka, klikanaście milionów rocznie z wyjątkiem 2010 czy 2011 roku. Nie pamiętam którego. Przy ostatnim sprawozdaniu złożonym w KRS straciła ok. 20% kapitałów własnych. Myślę, że Grzesiu trzyma to ostatnio w ryzach, ale sam się pewnie zdziwił strat. Teraz na szczęście kadra kierownicza z TVN i CYFRA++ to pierwsza liga. Więc Grzesiu zrozumiał, że przychodząc w bermudach do redakcji nie wiele zdziała.To stawia pod znakiem zapytania kapitały własne Jupitera, bo przecież jest hipoteka dla Czarneckiego i Gremi Communication wyceniany po cenie kupna przez Grzesia więc de facto w tajemniczej pozycji "wartość firmy", czyli gooołwno. Ja ostrożnie wyceniam kapitały własne Jupiter na te z bilansu -60 lub 80 mil. Przy KCI, chociaż to wydmuszka:
    1. ryzyko aktywów jest mniejsze, bo są one bardziej przejrzyste i nie ma hipotek dla Czarneckiego jak na Jupiterze, lub jeżeli są, a o tym nie wiem, ich wpływ jest niewielki.
    2. będzie kilka milionów z ugody z ameryki, co na dzisiejszą wycenę jest wartością niebagatelną.
    3. KCI ma wartość tarczy podatkowej, bo ma 60 mil. straty podatkowej. Więc jego prawdziwa wartość dla firmy przynoszącej zyski jest o 10mi. większa, bo o tyle teoretycznie można zmniejszyć podatek dochodowy, co Grzesiu probował osiągnąć przez przejęcie z Jupiterem.

Nie zmienia to faktu, że obie spółki są notowane za nisko, bo akcjonariusz dominujący jest za mało kulturalny (troglodyci) i ostatnio daje troszkę doołpy w biznesach (wysoka cena za Rzepę). Ja w Grzesia jednak wierzę, posiadam pakieciki w obu spółkach (KCI i Jupiter), jednak za mniej ryzykowną oceniam KCI.
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~fizyk [83.23.158.*]
    chemik, jaja sobie robisz, wierzysz w G. , 5 lat temu Jupiter miał 2zł /akcję gotówki i zero zadłużenia i różne aktywa a Ty piszesz że dziś Jupiter jest Be a kto do tego doprowadził ?
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~junak [46.238.200.*]
    wyluzujcie. wystawcie coś rozsondnego
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~korek [178.159.173.*]
    ja myślę że jedno i drugie to śmieć. Cena nie jest przypadkowa - tylko patrzeć jak wypadną trupy z szafy
    Ależ to nie Jupiter zaciągał długi u Czarneckiego. To G.H. poręczył swoje prywatne pożyczki hipotekami na gruntach Jupitera. Chyba wystawił weksel?
  • Re: Jupiter/KCI Autor: ~chemik [77.252.233.*]
    Fizyk, w grzesia wierzę właśnie za sposób w jaki wyprowadził gotówkę i wstawił te wszystkie nieruchomości, posiadając mniejszościowy pakiet w spółcę. Czy wierzę w Jupitera to już inna sprawa... Za Ponar nie można go winić, za rozwodnienie jupitera już tak. Na dzień dzisiejszy jupiter jest pewnie więcej warty niż jego wycena, ale ludzie dyskontują przyszłość, a aktywa grzesia rzeczywiście topnieją, bo sam okazuje się troglodytą. Na razie ukrywa to nie konsolidując spółek. Jak mu w tym roku wyjdzie z rzepą, to zmienię zdanie. Na razie źle to jeszcze nie wygląda... Na pewno nie wchodziłbym w gremimedia, bo pewnie wyemitują akcję dla rzepy po cenie rynkowej rozwodniając strasznie kapitał. Tak jak piszę, najpewniejsze jest KCI, potem jupiter... Pakieciki Jupitera i KCI w tym roku zakupiłem, od tak dla jaj, no i już zaskoczenie: połączenia nie będzie i obligi za 160 mil... Ciekawe, gdzie znajdą jelenii i czy jelenie obłożą pożyczkę jakimiś warunkami bo inaczej grzesiu zamieni kasę z obligów na jakieś niepłynne badziewie. No zobaczymy, do końca roku chcę trzymać...
    1 to uważajcie co piszecie
    2 kiedy Pana Prezesa zaproszą do TVN24 ,minęło już sporo czasu od pamiętnego wywiadu kiedy mówił o swoich spółkach .Może się pochwali jakie to stopy zwrotów były na nich
    za pewne wszyscy akcjonariusze są zadowoleni .
[x]
JUPITER 0,00% 0,35 2015-04-09 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.