Gamonie i tak nie skorzystają z możliwości, jaką daje zbiorowe zwrócenie się o pomoc do SII ( Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych) w sprawie szkodliwej działalności na rzecz drobnych inwestorów indywidualnych przez prezesa - oszusta i jego przydupasów. Z takiej ścieżki pomocy skorzystali KUMACI - powtarzam kumaci - inwestorzy " PSW Capital ". Żeby nie być gołosłownym.........zobaczcie!
Zyga mądra głowa z Pacanowa, siedzi na spółce od x lat i takiego wniosku nie sformułował ,a namawia innych i do tego ich obraża.Gdziś ty się chował człeku?
Zajrzalem tu przez ciekawosc (zresztą nie po raz pierwszy) by poczytać posty super naiwniakow.
Trochę czuję się rozczarowany brakiem wpisów tych ktorzy niegdyś (dwa lata temu, a nawet rok temu) z pasją dowodzili swietlanej przyszłości spółki. Przekonywali jak wysmienitym pomysłem bylo komi (oczywiscie zaden z entuzjastów nie byl w stanie odpowiedzieć na pytanie: dlaczego tylko jeden uszaty oszust dostrzegł możliwość takiej inwestycji).
Dziś brak tych entuzjastow i znawcow GPW ktorzy dowodzili że ......za rok cena akcji to bedzie dopiero .....szał. No i wlasciwie....jest.Tyle tylko że nie o takim szale mysleli, hahaha.
Jedno jest pewne: ostrzegalem juz przy cenie bodaj 70gr ze to jest oszustwo. Krolik i jego kumple nabili sobie kabze waszym kosztem.
Gdy królik obejmował posadę w ideonie to właściwie już było, dla w miarę bystrych, jasne jak to się skonczy. Wystarczyło bowiem zapoznać się z "karierą" tego indywiduum by uświadomić sobie możliwy przebieg spraw.
Odnośnie skierowania pozwu zbiorowego, który według Zygi, jest jakimś rozwiązaniem to......jestem przekonany iż efektem będą jedynie koszty i strata czasu bowiem królik i jego ekipa na 1000000% wyłudzili kasę w taki sposób ktory wyklucza udowodnienie im przestępstwa.
MAŁO TEGO TO MOŻE SIĘ OKAZAĆ, ŻE KRÓLIK NIE JEST SPRAWCĄ A OFIARĄ -BIEDACZKIEM KTÓRY MIMO DOBREJ WOLI PADŁ OFIARĄ ROSJAN.
myślę, skąd się biorą tacy ,którzy czytają bez zrozumienia?!. Pisałem o ścieżce dochodzenia prawdy, jaką wybrali inwestorzy innej spółki z radą "odgapienia" i ewentualnie skorzystania z pomocy SII ( Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych). Nigdy nie wspomniałem o złożeniu pozwu ( to istotnie trwa i kosztuje a efekt nieznany) lecz jedynie o zwróceniu się z pomocą do w/w Stowarzyszenia, które niejako z "urzędu" ma większe szanse ( w wypadku oszusta tylko..... szanse) na zapoznaniu się z sytuacją w spółce rządzonej przez - być może nawet wyprowadzającego z niej to, co najcenniejsze: szefa i jego przydupasów. Zdaję sobie sprawę, że oszust działał i zapewne dalej działa na szkodę firmy, niemniej podejrzewam, że w majestacie istniejącego i bezpiecznego dla oszustów w Polsce ......prawa. Ale skorzystać z rad i doświadczeń innych......warto.
Dnia 2020-01-23 o godz. 10:46 ~pol napisał(a): > Trzeba znalez chetnych
ja jestem również za tym by wspólnie wystąpić do SII aby w naszym imieniu zadziałało. J jestem członkiem SII od 13? lat- nie pamiętam dokładnie, mój pryw. : drazkiewicz@interia.pl - pisać temat: IDEON