• Dajcie spokój Autor: ~Janek [95.40.38.*]
    Na tej spółce były niebianskie wzrosty.W zeszłym roku obróciłem 3 razy papierem sprzedając na górkach i kupując na dołkach.Po ostatniej sprzedaży nie mam zamiaru juz tutaj wchodzic przynajmniej narazie a za przykład posłużył mi igroup obecnie W Inwest.Kiedys podobnie miałem tam papier kupiony po 30 groni i sprzedany po 0.7x potem były układy po których kurs nie podniosł sie już nigdy powyzej 70 groni.Potem było obniżenie nominału(tak jak to ma byc tutaj)nastepnie emisje po 10 groni(tak samo i tutaj maja byc emisje po 10-11 groni)i kurs wylądował obecnie na 11-12 groniach.Teraz będą scalac papier bo już sporo nadrukowali i niewykluczone że tutaj będzie podobnie.Wiedzcie o tym że spółka musi za coś pospłacac wszystkie długi układowe i potrzebuje sporo pieniędzy żeby ruszyc z nowymi inwestycjami.Im sie nie spieszy oni mają czas kiedys może to odbije powoli chodz jak widac na przykładzie igroupa po dwóch latach kurs nic tylko spadał i jakos narazie nie chce sie podniesc.Jest masa innych ciekawych spółek niedowartosciowanych takich jak MIT,DRAGOWSKI,NTT, BIOTON na którym było scalenie no i oczywiscie budopol który tak jak drewex jest w upadłosci układowej a ma wieksze szanse na wyjscie z upadłosci niż drewex.
    Tak samo jak obserwuje W inwest tak samo będę obserwował poczynania drewexu.
  • Re: Dajcie spokój Autor: ~wanat [178.37.9.*]
    co ty tu robisz?
    co na forum danej spółki robi ktoś kto się nią nie interesuje? masz za dużo czasu, to zostań wolontariuszem, przynajmniej sie przydasz.

Ale doceniam że opisałeś na historię wszechświata i okolic, tylko że niektórzy wybrańcy posiadają taką magiczną opcję w komputerze, nazywaną "wykres spółki", i tam generalnie jest wszytko narysowane. Nie ma potrzeby pisania za ile była spółka 15 sierpnia 2011 roku o 14:32.
  • Re: Dajcie spokój Autor: ~Janek [5.60.170.*]
    Nie wiem co robisz na giełdzie skoro nawet czytac ze zrozumieniem nie potrafisz.Poczekaj jak kurs wyląduje na 15 groniach wtedy ci rura zmięknie i może zaczniesz myślec.Pytanie tylko czy będziesz umiał sie przyznac do porażki bo jak jestem na gpw już 10 lata to jeszcze sie taki nie znalazł.
  • Re: Dajcie spokój Autor: ~wanat [178.37.9.*]
    Dnia 2014-01-29 o godz. 17:39 ~Janek napisał(a):
    > Nie wiem co robisz na giełdzie skoro nawet czytac ze
    > zrozumieniem nie potrafisz.Poczekaj jak kurs wyląduje na 15
    > groniach wtedy ci rura zmięknie i może zaczniesz
    > myślec.Pytanie tylko czy będziesz umiał sie przyznac do
    > porażki bo jak jestem na gpw już 10 lata to jeszcze sie
    > taki nie znalazł.

Czego nie umiem czytać? Napisałem że się teraz nie interesujesz Drewexem bo napisałeś " nie mam zamiaru juz tutaj wchodzic przynajmniej narazie". Ja też obserwuję wiele spółek ale nie opisuję na forum ich historii i nie naganiam.

No i do jakiej porażki mam się przyznać?

ps. jestem zawodowym inwestorem chłopcze, wiec nie bądź taki kozak. Po prostu nie lubię jak na forum danej spółki ktoś pisze "Jest masa innych ciekawych spółek". Masz opinie o kursie Drewexu to ją pisz, nie mów o innych spółkach, do tego są ich wątki. Opisywanie wykresu też mija się z celem

i używaj polskich znaków, jak mawiają jest różnica czy robisz komuś laskę czy łaskę. "narazie" piszemy osobno Panie inwestorze.
  • Re: Dajcie spokój Autor: ~inw [188.47.126.*]
    szczerze..to nikt nie wiec co bedzie dalej..ja planuje kupić te akcje i potrzymać około roku bo mi wisi..nie wierze by szybko urosło, ale w perspektywie czasu mysle ze tak:)
  • Re: Dajcie spokój Autor: ~max [77.254.99.*]
    Janku a jak już tutaj tak doradzasz to podpowiedz jak widzisz Mewę i co o niej sądzisz jako inwestycja...
  • Re: Dajcie spokój Autor: ~Janek [46.76.110.*]
    Akurat posiadam troche mewy w portefelu ale nie dużo tylko 100k.Po scaleniu akcji wygląda dosyc ciekawie.Kolekcje spółki są wystawiane w różnych krajach świata a do spółki zapukał nieznany inwestor który chce ją przejac.Narazie przełożyli informacje o nowej strategii działania i o inwestorze to po pierwsze po drugie nie ma narazie informacji o tym jakoby spółka otrzymała pieniążki za obligacje które objęła a termin wykupu minął 31 grudnia.No i po trzecie dostali oferte zakupu spółki zależnej za 15 baniek która jest ważna do 31 stycznia.
    Podsumowując jest kilka informacji które mogą tutaj wywindowac kurs wysoko zwłaszcza że nominał to obecnie 1,06 a wartosc księgowa 94 grosze no ale trzeba pamiętac że tam od lat kurs obsuwał sie ciągle w dół a sama spółka ma złe opinie zatem uwazam że inwestycja w tą spółke wiąże sie ze sporym ryzykiem i najlepiej to sobie przeliczyc ile ewentualnie możesz stracic przy spadku i czy możesz sie z tym pogodzic.Ja lubie inwestowac w takie spółki bo mają niebotyczne stopy zwrotu ot taki np.petrolinwest który od lat zaliczał nowe dołki i był okrzyczany syfem ale jego zakup po 16 groni okazał sie niezwykle zyskowny.Jeżeli chodzi o spółki bardziej pewne i o twardych fundamentach to polecam MIT na którym obecnie korekta dobiega konca a w dłuższym horyzoncie spółka powinna kosztowac 2 -3zł zwłaszcza ze otrzymali ostatnio koncesje na obrót energią i napewno będą zwiekszac przychody a wzrtosc księgowa na papier wzrosnie jeszcze bardziej gdzie już teraz jest w ok.2.40zł.
[x]
DREWEX 8,23% 0,55 2019-09-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.