• gdzie jest dno Autor: ~as [91.90.115.*]
    Gdzie jest teraz dno tych spadków . Będziemy poniżej 1 zł ? Ubrałem się na maksa
  • Re: gdzie jest dno Autor: ~zarobas [178.42.252.*]
    Pytasz gdzie jest dno?, mi się wydaje, że już je uklepujemy, zaczynamy powoli iść do góry, hehe, za słaby rynek, na całą wstecz. Tak poważnie to Caliński w wywiadzie dla PAP podał, że "przychody Duonu w 2014 r. wzrosną w tempie dwucyfrowym. Spółka może przeznaczyć ok. 7 mln zł na inwestycje i kilkadziesiąt mln zł na akwizycje". Prognozy dokładnie na ten rok poda razem z raportem, 12 marca. Zaczeli brać jak wieczorem nie spie...rzą to będzie dobrze.
  • Re: gdzie jest dno Autor: ~Remediusz [83.230.127.*]
    A kogo u nas na bananie obchodzą wyniki? Może, gdy cały rynek idzie w górę, to faworyzuje solidne spółki. Teraz wszystkich obchodzi, że "Ledwo Przędzące" rynki zwane przez Goldmanopodobnych "Emerging Markets" nie są trendy, a nasi nie mają żadnej autonomiczności. Teorie z OFE to bajeczki dla naiwnych dzieci.
    Generalnie długo nie zawita u nas atmosfera z poprzedniej hossy. Wtedy było pompowanie na całego naszego rynku i Węgier pod poprawę w gospodarce w związku z wejściem do UE. Byliśmy wtedy uważani przez grube ryby za "trendy". Problem z giełdą jest taki, że to, co raz było mocno pompowane, nieprędko później odzyskuje dawnych blask. Patrzcie u nas na deweloperkę. Kto się obłowił w latach 2005-2007 i w porę wyszedł - wygrał, a nam zostały już tylko popłuczyny dawnej świetności GPW. Dlatego też jeszcze długo wiele spółek u nas nie będzie wycenionych z odpowiednią premią za ryzyko.
  • Re: gdzie jest dno Autor: ~bufon [77.252.241.*]
    kolega chyba zapomniał, że co niektóre misie w tamtym roku dały zarobić po 100-200% no ale rozumiem, iż się spóźniłeś !?
    info dla uspokojenia nastrojów i co ważne dla niejakiego LNG gaz jest nadal tani!
    Kolego, Ty nie pytaj się ile urosły od dna, ale ile urosły w stosunku do tego co wcześniej spadły! Duon można było sprzedać w 2008 za ponad 7 złotych. I nie, nie spóźniłem się, ale wkurzają mnie tak niskie oczekiwania wobec życia naszego narodu. Podniecamy się, że coś urosło 100-200% wcześniej tracąc 90% swojej kapitalizacji, no bez jaj.
    Widzę, że w naszym narodzie kompleksy wobec innych są naprawdę mocno zakorzenione w podświadomości. Nic dziwnego, że potem anale wciskają nam byle co do głów. Jak spadamy razem z DAX, to mówią, że nasza gospodarka jest silnie związana z Niemiecką i stąd spadki. Jeśli Dax rośnie, a my spadamy, to każą patrzeć na Emerging Markets, że jesteśmy w jednym koszyku z Turcją (SIC!). Jeśli lecimy samotnie, to mówią, że to przez reformę OFE.
  • Re: gdzie jest dno Autor: ~zarobas [178.42.252.*]
    To co zrobisz? Wolny rynek to ma babcia jak sprzedaje jajka albo grzyby na bazarze. Tutaj grają pieniądze i nie ma co się kopać. Ja napisałem o tym, że wkońcu jakaś pozytywna reakcja,(bo po umowie z Gazpromem nie było reakcji), że chociaż kilka promieni słońca wpadło do naszego ogródka.
  • gdzie jest dno? przeciez to oczywiste! Autor: ~o0o [95.40.24.*]
    ,,, oczywiste na kazdej spolce, dno to 1gr za ackje, nizej sie nie da

ja dzis dokupilem :)
  • Re: gdzie jest dno? przeciez to oczywiste! Autor: ~pikas [62.182.145.*]
    no chyba, że zrobią resplit...:) ja też dokupilem, zobaczymy co dalej. oby tylko lepiej.
  • winter is coming Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    dostajemy ciagle w takim razie,,, wiec chyab jeszcze zwala nizej :-P

no nic trzeba gotowke zbierac i korzystac!

Moim skromnym zdaniem Duona przetarzają fatalnie po dnie, tak ze bedzie nam sie chcialo wymiotowac, tak jak na ekoeksport, dobre info za dobrym info a kurs nisko,,, ale jak wywali,,, moze za miesiac, moze za 3 moze za pol roku a moze za 1rok, to bedzie dziura w ziemi ;) i kilkaset procent w kieszeni na plus.

tak czy siak to bedzie chyba jednak dluga zima na duonie :-P
  • Re: gdzie jest dno Autor: ~moze być różnie [164.126.56.*]
    w usa znowu zadyszka
  • Re: gdzie jest dno Autor: ~moze być różnie [31.174.226.*]
    powoli leca na dno
  • Re: gdzie jest dno Autor: ~POMYSŁOWY DOBROMIR [85.221.174.*]
    zarabiamy na NOVAVIS. Będą mega wzrosty!
[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.