9 zlotych granica psyhologiczna, ktos pusci 5 sztuk ponizej i wszyscy maja w porach
a gosciu se kupi zaraz oo pizszym kursie
ja mowie nie oddawac ponizej 9 zyla = glupota
Muszę się zgodzić z tym co piszesz bo to jest mało płynna spółka i widać że kilkoma akcjami można robić efekty specjalne, zresztą pisałem o tym wcześniej bo też mnie to wkurza.
Przykładowo kurs ostatniej transakcji jest 9,20 zł, wisi przykładowo zlecenie kupno po 8,90 zł 1000 sztuk, a sprzedaży po 9,40 zł ileś tam sztuk, nagle ktoś puszcza 5-10 akcji po 8,90 zł no to kurs ostatniej transakcji jest 8,90 zł, widać spadek -X procent wtedy powoli wystraszeni ludzie którzy nie mają podglądu na bieżąco oddają akcje sporo taniej niż układ rynku.
Często godzinami nic się nie dzieje, nagle 16:49 bach kilka papierów po niższym kursie i kurs zamknięcia -5%.
Dlatego mówię: nie dajmy się! To nie jest Bioton, Midas czy IDM.
biorą pod uwagę wyniki przejęcia to kurs powinien zmierzać w odwrotnym kierunku, ale po
zamieszaniu z OFE itd wywalają pakiety po ustalonych cenach , jak tylko to sie koniczyn to kurs wróci do jednego właściwego trendu :-) ... ale mimo wszystko jest to wku.....
Proponuję zachować spokój, dzisiejsze zakupy poza ustawionymi 2x 10 000 to moje wejście w papier firmy z dobrą strategią konsolidacji usług..
Szybko nie wyjdę co powinno Was ucieszyć ;)
Pozdrawiam
a to przepraszam jesli kogos slowem dotklem jak mowi marcin dsaniec :-)
no jak tu byc spokojnym skoro kurs ponizej wartosci ksiegowej
ktos celowo zbija 3 papierami to jaja jakies
Wartość księgowa to jak sama nazwa mówi - tylko i wyłącznie kategoria księgowa, z rzeczywistością i wartościa godziwą niewiele ma wspólnego... a sama spółka jest śmieciowa zero płynności, zero potencjału do generowania progresu wyników. Ofe trochę podpompowały żeby teraz upychać... kierunek 5 zł nieunikniony.
Przede wszystkim śmieciowe spółki to np. takie http://www.gpw.pl/lista_alertow_notowania_jednolite
Pekaes na pewno taką nie jest. Ma stabilny akcjonariat ok. 70% Kulczyk Holding, jest długo na giełdzie, miał sporo gotówki, zrobił zakupy. Opis sytuacji jest tutaj
http://www.trigon.pl/files/flash_report/tfr_06_11_2013.pdf
(nie mówię żeby wierzyć w cenę rekomendacji ale zobaczyć co oni tam piszą)