• Dzisiejsze odbicie to raczej korekta ostatnich spadków. Pełne wory Autor: ~Niki [83.24.178.*]
    akcji z prawej na 40 groszach i udawanie, że niby biorą po 4-5 kilo. A tak naprawdę ZERO popytu. Od jutra powrót do spadków bo każdy widzi co się dzieje. Zresztą jak ma być inaczej jak 48 mln nowych akcji wejdzie do obrotu.
  • Re: Dzisiejsze odbicie to raczej korekta ostatnich spadków. Pełne wory Autor: ~Hit [89.74.118.*]
    Ktoś od wczoraj stara się bronić i stawia kilkanaście tysięcy na jeden próg koło 35gr.

Ale te 3 transakcje o 15tej po ok. 5000 akcji na 40gr. zaraz po sobie to się nie bronią, zbyt oczywiste przerzucanie.

6 miesięcy tak nie da rady wałkować.

Jak ktoś chce bronić kursu, to potrzebuje więcej niż 5 tys.zł. budżetu.
  • Re: Dzisiejsze odbicie to raczej korekta ostatnich spadków. Pełne wory Autor: ~Niki [77.255.59.*]
    Ja to myślę, że tu kursu nikt nie broni tylko chce wysypać wywrotki akcji. Ktoś od kliku sesji sprawdza przed sesją popyt dużymi zleceniami. One potem znikają co znaczy, że nie chcą wywołać paniki i teraz wywalają jeszcze powoli. Z drugiej strony to czy można mówić, że "wywalają powoli" jak kurs w kilka sesji zjechał z 70 do 40 groszy. Przeczytał też wczorajszy raport i od razu przypomniał mi się dowcip jak to baca sprzedał psa za milion czyli za dwa koty po pół miliona. Tak wygląda mi ta bananowa transakcja 48 milionów nowych akcji o niby dużej wartości ale rozliczenia wyłącznie bezgotówkowe na zasadzi potrąceń wzajemnych wierzytelności. Zatem nie bardzo widzę tę wartość a jak wiadomo w firmach handlowych to majątku nie ma raczej tylko zapasy no i oczywiście należności i zobowiązania. Załóżmy, że należności są mniej więcej równe zobowiązaniom więc w zasadzie zostają same zapasy i tylko naiwniak uwierzy, że mają zapasów za tyle ile wynosi ich roczna sprzedaż więc ściema do kwadratu. A Dokumencik Dez(informacyjny) będzie złożony lada moment i sypną akcjami w rynek jak śniegiem. Qrwa (za przeproszeniem) czyżby znowu wałek?
  • Re: Dzisiejsze odbicie to raczej korekta ostatnich spadków. Pełne wory Autor: ~xyz [83.17.171.*]
    nie pierwsze, nie ostatnie :)
[x]
MFOOD -4,17% 1,61 2025-12-05 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.