Ja to myślę, że tu kursu nikt nie broni tylko chce wysypać wywrotki akcji. Ktoś od kliku sesji sprawdza przed sesją popyt dużymi zleceniami. One potem znikają co znaczy, że nie chcą wywołać paniki i teraz wywalają jeszcze powoli. Z drugiej strony to czy można mówić, że "wywalają powoli" jak kurs w kilka sesji zjechał z 70 do 40 groszy. Przeczytał też wczorajszy raport i od razu przypomniał mi się dowcip jak to baca sprzedał psa za milion czyli za dwa koty po pół miliona. Tak wygląda mi ta bananowa transakcja 48 milionów nowych akcji o niby dużej wartości ale rozliczenia wyłącznie bezgotówkowe na zasadzi potrąceń wzajemnych wierzytelności. Zatem nie bardzo widzę tę wartość a jak wiadomo w firmach handlowych to majątku nie ma raczej tylko zapasy no i oczywiście należności i zobowiązania. Załóżmy, że należności są mniej więcej równe zobowiązaniom więc w zasadzie zostają same zapasy i tylko naiwniak uwierzy, że mają zapasów za tyle ile wynosi ich roczna sprzedaż więc ściema do kwadratu. A Dokumencik Dez(informacyjny) będzie złożony lada moment i sypną akcjami w rynek jak śniegiem. Qrwa (za przeproszeniem) czyżby znowu wałek?