• EasyCall - łamiemy opory? Autor: ostatni_samuraj [83.29.106.*]
    Jak co kwartał, w zwiazku z tym ze do wynikow pozostal miesiac, pora aby zaczac dyskontowac te 2mln zysku netto za 2013r.
    Proponuje zestawic obecna wycene spolki czyli 9,4mln zl i te 2 banki zysku netto, wtedy dopiero mozna dostrzec realny potencjal, co moze sie zadziac przez najblizszy miesiac
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~ktoś [95.49.60.*]
    dodaj emisje akcji w drodze to juz tak różowo nie wyglada
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~Gaucho [46.205.82.*]
    Panie, co Ci się w tej emisji nie podoba!?!?

Po 1: bedzie ona mała - jakieś 10-15% nowych akcji
    Po 2: do spółki wpadnie 1mln zł na inwestycje
    Po 3: inwestor bedzie poważny i wchodzi na long term
    Po 4: dzięki tej kasie, z zysku bedzie można oczekiwać dywidendy nawet 50% rocznego zysku!

Jeszcze coś Ci się nie podoba?
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~Max [188.121.18.*]
    Panowie znow jedziemy w gore -tu nie ma odwrotu-zobaczycie za chwile wyniki to wspomnicie moje slowa-spolka jak malo ktora jawi mi sie w optymistycznych barwach
    pozdrawiam i zycze milej nocy
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~Morales [78.8.146.*]
    To jak w końcu, jedziemy czy nie jedziemy?
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~el hamadi [178.181.140.*]
    spojrzenie na AT

http://www.attrader.pl/pl/akcje/easycall/analiza-techniczna,analiza,2861
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~Henkel [213.158.216.*]
    No fajno -bedzIe sie dzialo
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~kan-kan [95.34.142.*]
    Nic się nie będzie dzialo dopóki glowni udzialowcy nie zdecydują się na sprzedaż choćby niewielkiej części swoich udzialow. Poki co obroty na poziomie kilku stowek akcji - one nie okreslaja w zaden sposób rynkowej ceny. Rynkowa cena to się wykluje jak sprzeda się kilkanaście tysięcy akcji w ciągu sesji.... Czyli musi być sprzedający i kupujący
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ostatni_samuraj [83.21.62.*]
    zapalnika tu potrzeba, kto odpali lont?
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~kan-kan [95.34.142.*]
    Sadzac po dzisiejszej sesji, to sa chetni na zakup poniżej 8 zl.
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~el hamadi [178.180.226.*]
    podpowiedz Enterprise Inwestors przyglada się kilku wzrostowym spółkom z New Connect ...
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~ostatni samuraj [79.186.181.*]
    nowa analiza easycalla.

http://www.attrader.pl/pl/akcje/easycall/analiza-techniczna,analiza,3177

• Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~Kama [80.50.125.*]
    Hey,

Jak ktoś ma 2 mln zysku netto, na obrocie ponad 10 mln PLN, to nie robi emisji na 1 mln PLN, tylko idzie do banku.

Chyba, że:
    - jest szaleńcem, który sam nie chce skonsumować tych czekających za rogiem "20 PLN/akcje", o których krzyczycie na forum
    - jak realistą, więc wie jak spółka wygląda od środka i wie, że nie ma co iść do banków po kasę, bo nie dadzą
    - był już w bankach i banki się przyjrzały i stwierdziły, że nie dadzą.

Jest jeszcze jedno wyjście, które nazwałbym "łowieniem frajerów". Polega ono na tym, że jako w zasadzie jedyny właściciel ogłaszam, że sam obejmę 70% emisji po powiedzmy 15 PLN/akcje i szukam tych 30% chętnych na rynku. Wkładam własne pieniądze do spółki nad którą mam pełną kontrolę (czyli zrobię z tymi pieniędzmi co chcę) i napędzam sobie kilku "wierzących", którzy de facto kupią ode mnie akcje po 15 PLN, co jest przy większej ilości ceną nieosiągalną na rynku - i mam tanio ich kasę na własność.

Kto chce niech się oszukuje dalej, w końcu każdy inwestuje swoje pieniądze i ma swój rozum :-). To co, za miesiąc będzie 20 PLN?

Pozdro

Kama
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~olka [83.25.98.*]
    Mam wrażenie, że pomyliłeś spółki.
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~expert [212.50.184.*]
    Chlopie,cos z twoja glowa jest nie tak.
    Koledzy i koleżanki,

Tak jak napisałem - każdy ma swoją głową i gra swoimi pieniędzmi.

Uwielbiam się mylić, jeżeli w wyniku mojej pomyłki ludzie zarabiają pieniądze i stają się szczęśliwsi!

Czy dałbym Wam moje pieniądze, abyście nimi grali sądząc po waszych wypowiedziach, to całkiem inna sprawa :-).

KUPUJCIE, zaraz będzie po 20 PLN!

Pozdr

Kama
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~Dobra rada [194.168.89.*]
    Kazdy ma swoje pieniadze i swoj rozum i nic ci do tego. Nie masz pieniedzy,nie masz akcji, wiec spadaj, zawistniku!
    Hey,

Czekam na te czasy, kiedy ktoś na mojego posta odpisze coś merytorycznie i logicznie, a nie tylko, że post "głupi", albo "spadaj", "zawistniku", "sępie", "nie masz tego", "nie masz tamtego" itp..

Liczyłem raczej na to, że padną jakieś logiczne i rozsądne argumenty przekonujące mnie do zakupu. Coś bardziej konkretnego, niż "spojrzałem w magiczną kulę i zobaczyłem, czego Wy nie widzicie...", albo "połączyłem kreską dwa punkty i nazwałem to analizą techniczną". A tu dowiedziałem się, że "nie mam pieniędzy". Popędziłem szybko do portfela, żeby sprawdzić, bo może wiesz o moich pieniądzach coś więcej ode mnie. Odetchnąłem, bo na szczęście jeszcze były :-).

A tak na poważnie, to ja poczekam po prostu co się stanie i za jakiś kwartał znowu się przyjrzę mojej ulubionej spółce "wysoko" technologicznej.

Pozdr

Kama
  • Re: EasyCall - łamiemy opory? Autor: ~ostatni_samuraj [83.26.139.*]
    Kama, a co powiesz na dywidendę z rekordowego zysku za 2013r, dajmy na to w wysokosci 1,5zł na akcję... ? dobra stopa dywidendy 15%? interesują Ciebie takie spółki?
    Hey,

To by było coś :-)

Jeżeli są takie zapowiedzi wysyłane przez spółkę, to jest to dobry znak. Na razie jest to jednak raczej życzenie komentatorów na forum :-)

Teoretycznie dzisiaj jest data publikacji raportu 4Q2013, który pokaże jak poszedł Q4 i ile jest tego zysku przed audytem. Zakładam, że wartość około 2 mln jest już jakoś zdyskontowana w cenie (o ile można mówić o dyskontowaniu czegoś w cenie przy obrotach na NewConnect). Poczytam raport, to napiszę coś więcej.

Pozdr

Kama
[x]
ECL -7,94% 17,40 2025-10-03 17:04:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.