a może chociaż JApan w swojej życzliwości pochyli się nad biednym Lancetem i wytłumaczy w swoim stylu o co tutaj kurna chodzi ? miało być tak pięknie a jest niestety jak zwykle !! czy już nigdy nie przebijemy magicznych 2 zł i na całe życie pozostanę już z ręką w nocniku ??
2 zl a co z 3 niektórzy czekaja wyżej i ci wszyscy musza znalesc kupca po drodze zeby rosło sporo kaski jeszcze by musiało popłynąć a najważniejszy jest rozwój firmy ale czy aby czasem firma sie nie zwija zamiast rozwijać ? cena zwykle odzwierciedla wartosc czasem tylko sa od tego odstepstwa ale czy tu wystepuja aby napewno ? i w która strone moze byc 2 albo 3 a moze i 1 pan prezes musial by sie wypowiedziec ile jest warta jeszcze 3 lata temu twierdzil ze 7 zl i to tylko fundamentalnie po czym nastepne lata pokazaly ze nie 7 a niewiele ponad 1 zl co pokaza nastepne?????????????
dziękuję za jak zwykle trafną analizę i przepraszam cię serdecznie za moje dotychczasowe zachowanie w stosunku do ciebie , za te nikczemne zaczepki i moją butę ,życie pokazało jaki dupek ze mnie ! wstyd mi ! jeszcze raz przepraszam !!!
mam problem ponieważ już tego nie ogarniam widocznie za cienki w uszach jestem ;) miało rosnąć a spada boję się ,że znowu będziemy testować poziom 1,5 zł :(
Dnia 2014-01-11 o godz. 12:24 ~zyga napisał(a):
> Przestań się chłopie wygłupiać !
a czasem to nie ty się wygłupiasz wchodząc na mój post i mówiąc mi co mam robić ??
Prokuratura Okręgowa w Krakowie wszczęła śledztwo w związku ze sprzedażą spółki Małopolska Sieć Szerokopasmowa, którą samorząd województwa powołał do budowy infrastruktury internetowej na obszarach zagrożonych wykluczeniem cyfrowym.
Prokuratura sprawdzi czy pracownicy Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego przekroczyli uprawnienia i nie dopełnili swoich obowiązków sprzedając spółkę firmie Hyperion, z którą - jak informowały jesienią media - związani są m.in. były poseł PO, syn Lwa Rywina i były szef Biura Śledczego SB.
Spółkę firma odkupiła za 2,6 mln zł. Przed sprzedażą MSS otrzymała blisko 64 mln zł dofinansowania ze środków unijnych w ramach Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego.
MSS została sprzedana firmie Hyperion S.A., która jako jedyna złożyła ofertę w przetargu ogłoszonym przez zarząd województwa. Według niego w trakcie oceny oferty brano pod uwagę, czy spełnia ona wymogi formalne i jest korzystna dla samorządu, nie oceniano natomiast "przynależności lub sympatii partyjnych osób reprezentujących spółkę".
Dodał, że firma otrzymała blisko 64 mln zł dofinansowania ze środków unijnych w ramach Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego, tak jak 1740 innych beneficjentów tego programu.
"W projekcie MSS udzielone wsparcie unijne stanowi 33 proc. wartości całego projektu, a pozostała część stanowi wkład własny inwestora" - podał marszałek.
Podkreślił, że realizacja projektu jest na bieżąco monitorowana przez departament funduszy unijnych urzędu marszałkowskiego. Zgodnie z przepisami, jeśli nie zostanie on zrealizowany w terminie określonym w umowie, czyli do 30 września 2015 r., firma Hyperion będzie musiała zwrócić dotację z UE.
Firma Hyperion koncentruje się na dostarczaniu multimedialnych usług kontentowych, dostępu do ofert kontentowych oraz świadczeniu usług dostępu do internetu, w oparciu o infrastrukturę spółek Grupy MNI, Wcześniej Hyperion prowadził także działalność telekomunikacyjną, którą to w kwietnia 2011 roku przeniesiono do spółki MNI Telecom
Spółki Grupy MNI:
MNI Premium
MIT S.A.
MNI TELECOM S.A.
TELESTAR S.A.
HYPERION
Dnia 2014-01-10 o godz. 15:17 ~Lancet napisał(a):
> chce mi się płakać , nic z tego już nie rozumiem !! może
> ktoś życzliwy zechce mi to wszystko łopatologicznie
> wytłumaczyć ?? z góry dziękuję !!
buhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!