• wezwanie Autor: thepryciarz [89.66.99.*]
    Finał będzie taki że zrobią wezwanie za 3 zł może lekko powyżej a później skupią resztę i wyprowadzą plastka z giełdy...
  • Re: wezwanie Autor: ~jjj [83.220.97.*]
    obys się mylił
    Bo jak tak będzie to nic dużo nie zarobimy...
  • Re: wezwanie Autor: thepryciarz [89.66.99.*]
    Tak to wygląda na moje oko... Gamrat a szczególnie Moska będą zarobieni, bo on kupował na samym dołku. Ci co teraz krzyczą o 5-6 złotych mogą a raczej będa na pewno mocno zawiedzeni
  • Re: wezwanie Autor: ~jjj [83.220.97.*]
    no obys nie miał racji ...
    Zdrowych, Radosnych Świąt Bożego Narodzenia
  • Dla mnie to wezwanie zawsze jest z premią przedział 3.40-3.80 powinien Autor: ~ssi !!!!!!!! [81.26.5.*]
    Dla mnie to wezwanie zawsze jest z premią przedział 3.40-3.80 powinien się ziścić ale nie wykluczone jest cena powyżej 4 ale to dopiero jak do gry wejdzie ktoś jeszcze i podbił by cenę z uwagi na to że kupujący jest jeden i w zasadzie będzie rozdawał karty no chyba że rynek się postara i podniesie kurs na czas negocjacji ... ale to inna para kaloszy

powodzenia i udanych zakupów w oczekiwaniu na wezwanie
  • Re: Dla mnie to wezwanie zawsze jest z premią przedział 3.40-3.80 powini Autor: thepryciarz [89.66.99.*]
    Nie łudziłbym się zbytnio o wyższą cenę niż lekko powyżej 3 zł. Pytanie zasadnicze jest takie co będzie chciał zrobić nowy akcjonariusz później. Dokupić i zrobić wezwanie na resztę? Czy zostawić na giełdzie i w ten sposób kontrolować spółkę?
  • Re: Dla mnie to wezwanie zawsze jest z premią przedział 3.40-3.80 powini Autor: ~były leszcz [89.66.157.*]
    Proste kolego jak drut wystawiamy wszystko na następnej sesji po 5 zylków i..............czekamy , ja się po prostu tak zabawię , gdyby ktoś to kupił będe najwyzej 100 % do przodu.....he he he
    5 zylków na otwarcie ......
  • Re: Dla mnie to wezwanie zawsze jest z premią przedział 3.40-3.80 powini Autor: ~pankracy [95.160.252.*]
    komunikat był o 15... i euforii nie było
  • Re: Dla mnie to wezwanie zawsze jest z premią przedział 3.40-3.80 powini Autor: thepryciarz [89.66.99.*]
    nie było i nie będzie. Będą sobie spokojnie wymieniać pod 3 zł a później wezwanko i jak znam życie zbiorą tyle ile chcą bo wszytko już jest dogadane....
  • Re: Dla mnie to wezwanie zawsze jest z premią przedział 3.40-3.80 powini Autor: ~akcjonariusz [178.235.82.*]
    a jak będzie to wtedy co napiszesz ?
    A tak ku ścisłości http://stooq.pl/q/?s=plx ciekawe co ? Spójrz sobie jeszcze na obroty na wigach z tego dnia .
    Wesołych świat
    Jak się pomylę to się ucieszę. To giełda nie sądzę aby ktoś chciał przepłacać za akcje... Według mnie cena wezwania nie będzie zachwycająca dla drobnych
  • Re: Dla mnie to wezwanie zawsze jest z premią przedział 3.40-3.80 powini Autor: ~ben [83.24.26.*]
    Z tego co pamiętam P. Moska powiedzial że za mniej niż 30 zł nie sprzeda - Było to przed uchwaleniem praw poboru po (jeżeli dobrze pamiętm) 5zł. W/p cena wezwania powinna oscylować w granicach 3,5- 4 zł.
  • Re: wezwanie Autor: ~UU88 [79.191.48.*]
    Lerg to firma chemiczna
    pewno to jest sposób wejścia na gpw
  • Re: wezwanie Autor: ~były leszcz [89.66.157.*]
    Lerg jest zrestrukturyzowaną firmą , kiedyś skarbu państwa , obecnie zarządzana przez rzutką pani prezes , która z roku na rok zwiększa wolumen przychodu spółki - teraz 400 mln w przyszłym roku 1mld.
    Posiadają solidne fundamenty i olbrzymi potencjał do wzrostów.
    Plastek po trzech latach modernizacji ma przed sobą solidne pole do popisu , ten rok będzie dobry a następne jeszcze lepsze , kończy się kryzys i ich asortyment jest jakościowo i cenowo konkurencyjny .
    Będąc prezesem spółki która została wyprostowana i nakierowana na właściwą drogą z rynkiem zbytu i zamówieniami i coraz to lepszymi perspektywami oddałbyś to za 3 zylki !!!!!!!!
    Wątpię , dlaczego ??
    Kłania się tutaj podejście do sprawy , mając nadmiar gotówki , chcąc wejść na giełdę ,lepiej przejąć pakiet większościowy spółki o dobrej kondycji finansowej , wyprostowanej niż budować od początku fundamenty na których oprę strategię rozwoju LERG , zbyt długi czas i zbyt dużo zachodu , jeżeli pani prezes LERG myśli podobnie a wydaje mi się ze tak a pan Moska zdaje sobie z potencjału Plastka to my drobni powinnyśmy być spokojni 3 zylki ??? Wątpie !!
    Tym bardziej że obydwie firmy oprócz tego że są z branży chemicznej to posiadają odmienny asortyment , a więc taka mała fuzja ..... oczywiście ja tak uważam , i każdy może mieć odmienne zdanie ....
    Pozdrawiam hejek.................
  • Re: wezwanie Autor: ~obserwator [83.6.73.*]
    Za pakiet równe 30 mln zł dla Gamrata takie mam przeczucie -dobry wynik w 2014 r ,duży sukces debiutu na giełdzie w 2015 r .Proszę pamiętać o debiucie Devoreksu na giełdzie w Sofii -firma sama się spłaci ,idą dobre czasy dla kursu Lentexu.
  • Re: wezwanie Autor: ~pankracy [95.160.252.*]
    a kto powiedział , że pan moska musi zrobić dobry interes ...
  • Re: wezwanie Autor: ~Nowy [79.186.123.*]
    A co się stanie jak nie sprzedaż w wezwaniu akcji .
  • Re: wezwanie Autor: ~były leszcz [89.66.157.*]
    To jest przykład -----
    Eko Holding został przejęty przed fundusz Advent pod koniec ubiegłego roku. W połowie kwietnia akcje zostały wycofane z obrotu giełdowego.

Nasz czytelnik skarży się, że akcje zniknęły z jego konta maklerskiego. Obawia się, że je stracił. Jego niepokój jest jednak nieuzasadniony: nadal jest właścicielem papierów i może nimi dysponować. – Procedura zniesienia dematerializacji została już wykonana, a spółkę wyrejestrowano z Krajowego Depozytu. W tej sytuacji akcjonariusz powinien się zwrócić do Eko Holdingu o wydanie dokumentu akcji w formie papierowej. Nie ma również przeszkód, aby takie akcje sprzedać. Niestety, jest to kłopotliwe ze względu na konieczność znalezienia osoby chętnej do ich kupna poza rynkiem publicznym – zaznacza Paweł Juszczak, specjalista ds. interwencji giełdowych Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych. Dodaje, że mając na uwadze strukturę akcjonariatu Eko Holdingu, inwestor mniejszościowy może skorzystać z procedury przymusowego odkupu jego akcji przez głównego udziałowca. – W tym celu powinien zażądać umieszczenia w porządku obrad najbliższego walnego zgromadzenia podjęcia uchwały w tym przedmiocie. Gdy taka uchwała nie zostanie podjęta, do wykupienia akcji akcjonariuszy mniejszościowych w terminie trzech miesięcy od dnia walnego zgromadzenia zobowiązana będzie spółka – mówi Juszczak. Wskazuje jednocześnie, że cenę odkupu stanowi wartość przypadających na akcję aktywów netto z poprzedniego roku obrotowego, pomniejszonych o kwotę przeznaczoną do podziału między akcjonariuszy. – Zarówno spółka, jak i jej udziałowcy, jeśli nie zgadzają się z wysokością ustalonego w taki sposób wynagrodzenia, mogą się zwrócić do sądu o wyznaczenie biegłego, którego zadaniem będzie określenie godziwej ceny za akcję – mówi specjalista SII. Walka o Eko Holding była jedną z najciekawszych transakcji ubiegłego roku. Rywalizacja pomiędzy Adventem i Mid Europą wywindowała cenę z pierwotnych 4,1 zł do 7 zł za akcję.
    czyli czekamy na drugiego chętnego na akcje plastka
  • Perzy-dał by się drugi kupujący był by podbicie ceny ale przedział 3.4-4 Autor: ~xpek [77.253.110.*]
    Perzy-dał by się drugi kupujący był by podbicie ceny ale przedział 3.4-4.0 możliwy oj jak by było fajnie ciekawe co będzie i po ile wezwą ..

pozdrawiam udanych zakupów
  • Re: Perzy-dał by się drugi kupujący był by podbicie ceny ale przedział 3 Autor: ~antoni z rymanowa [80.54.208.*]
    i kto to sprzeje poniżej 3 zł debil ????
  • Re: Perzy-dał by się drugi kupujący był by podbicie ceny ale przedział 3 Autor: thepryciarz [77.254.254.*]
    Może ktoś kto wie że już wiele tutaj nie zarobi, nie koniecznie debil:)
  • Re: Perzy-dał by się drugi kupujący był by podbicie ceny ale przedział 3 Autor: ~box [83.238.164.*]
    to są celowe zagrania Tych co chcą tanio zebrać akcje, wystawiają duży pakiet aby wystraszyć ludzi i żeby oddać tanio.
  • Re: Perzy-dał by się drugi kupujący był by podbicie ceny ale przedział 3 Autor: ~pankracy [95.160.252.*]
    swoja drogą , jeżeli cena wezwania jest znacznie wyższa to w interesie "wiedzących" jest nie podawanie jej i skupowanie akcyjek z rynku, jakis powód podania nieformalnej ceny chyba jest

Ja to uważam za manipulacje taki przekaz
  • Re: Perzy-dał by się drugi kupujący był by podbicie ceny ale przedział 3 Autor: thepryciarz [77.254.254.*]
    bo to jest manipulacja, gdyby podali faktyczną cenę wezwania to kurs osadziłby się lekko pod jej granicą do 15 lutego by tam wisiał
  • Re: wezwanie Autor: ~były leszcz [46.77.124.*]
    Niestety myślałem o jakimś bardziej spektakularnym zasysaniu......:-(
    coś nie wydaje się by wezwanie było wyżej niż 3 zł ...

Odpowiadacie po 3 zł ?
  • Re: wezwanie Autor: ~re [178.235.82.*]
    Od tego trzeba zacząć się targować http://www.czasnazysk.pl/wykres/plx
  • Re: wezwanie Autor: ~kiszonka [79.191.142.*]
    Kurs będzie trzymany na ok 3 zeta przez 2 miechy. Szkoda czasu - sprzedawać i wio na spółki, które ostro idą na północ. Wezwanie będzie pewnie po 3,00 pln. Plastbox - już po wzrostach.
  • Re: wezwanie Autor: ~re [178.235.82.*]
    Ja tam uważam , że te akcje to dobra inwestycja krótkoterminowa przed czekajaca nas zwałą na szerokim, zreszta widać juz z zachodu co nas czeka. Tu chociaż wiadomo , że 3 zł min będzie choc i tak sądze , ze skończy wyżej.
  • Re: wezwanie Autor: thepryciarz [77.254.226.*]
    Plastek i tak zachowywał by się lepiej od reszty podczas korekty na gpw. Tak było zawsze, spójrz co dzieje się z ropą. Lerg jeśli przejmie za 3 zł spółkę zrobi świetny interes ale obecni akcjonariusze mają to gdzies bo i tak sa niezle zarobieni. To drobni jak zwykle najwiecej straca. zobaczycie ze 3 zł to bedzie cena wezwania
  • Re: wezwanie Autor: ~obserwator [83.6.81.*]
    Cena wezwania ukształtuje się na poziomie 3,5-4 zł i przy tej cenie Lerg też zrobi dobry interes ,a tak w ogóle myślę o trwałej przyjażni pomiędzy Gamratem a Lerg-em ,są to podmioty o podobnej wielkości ,które ze sobą nie konkurują ,leżą blisko ,a razem mogą robić niezłe interesy .
  • Re: wezwanie Autor: ~zxc [193.104.71.*]
    wydaje mi sie ze nie wycofaja PLX-a
    toz to robi sie kura znoszaca zlote jaja ...
    http://www.parkiet.com/artykul/7,1355491-Tansza-ropa.html

Ceny ropy mocno w dół ..... niedługo plastek może znacząco poprawić wyniki

Byłbym ostrożny z tym wezwaniam
  • Re: wezwanie Autor: ~obserwator [83.6.80.*]
    Akurat za uzyskaną kasę spłaci dług za Devorex ,który ma podobno zamiar upublicznić na sofijskiej giełdzie ,to wszystko trzyma się kupy .
  • Re: wezwanie Autor: ~abc [80.50.238.*]
    wartosc rynkowa plasboxa taka jak hygeniki ale potencjal zyskow plasbox moze miec wiekszy cena 3zl jak bedzie w wezwaniu to jak za darmo kupic firme wiec moze inny wzywajacy sie pojawi i bedzie fajna walka o przejecie super spolki.
  • Re: wezwanie Autor: ~Zgadza się [83.26.141.*]
    Cena wezwania ukształtuje się zapewne na 3 zł. Niestety już po wzrostach. Sprzedawać. Nic się już nie wydarzy.
  • Re: wezwanie Autor: ~budowlaniec [89.228.46.*]
    To sprzedawaj rekinie, ja chętnie odkupię i zrealizuję chociażby te 4% pewnego zysku
  • Re: wezwanie Autor: ~box [83.238.164.*]
    pilnują aby kurs nie przekroczył 2,96, będą chcieli utrzymać jak najdłużej. O nas m.in. zalezy czy im sie uda jak najtaniej zebrać, co mamy zadowolić się tylko 4% - nie
  • Re: wezwanie Autor: ~Zgadza się [83.29.125.*]
    3 złote to max - szkoda czasu ... w tym kraju wszyscy wszystkich dymaj..ą i tak też zostaną potraktowani akcjonariusze Plastka --- NA 100 % ! Karty są już rozdane.
[x]
PLASTBOX 0,00% 2,68 2022-02-01 11:08:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.