Tak to wygląda na moje oko... Gamrat a szczególnie Moska będą zarobieni, bo on kupował na samym dołku. Ci co teraz krzyczą o 5-6 złotych mogą a raczej będa na pewno mocno zawiedzeni
Dla mnie to wezwanie zawsze jest z premią przedział 3.40-3.80 powinien się ziścić ale nie wykluczone jest cena powyżej 4 ale to dopiero jak do gry wejdzie ktoś jeszcze i podbił by cenę z uwagi na to że kupujący jest jeden i w zasadzie będzie rozdawał karty no chyba że rynek się postara i podniesie kurs na czas negocjacji ... ale to inna para kaloszy
powodzenia i udanych zakupów w oczekiwaniu na wezwanie
Nie łudziłbym się zbytnio o wyższą cenę niż lekko powyżej 3 zł. Pytanie zasadnicze jest takie co będzie chciał zrobić nowy akcjonariusz później. Dokupić i zrobić wezwanie na resztę? Czy zostawić na giełdzie i w ten sposób kontrolować spółkę?
Proste kolego jak drut wystawiamy wszystko na następnej sesji po 5 zylków i..............czekamy , ja się po prostu tak zabawię , gdyby ktoś to kupił będe najwyzej 100 % do przodu.....he he he
5 zylków na otwarcie ......
nie było i nie będzie. Będą sobie spokojnie wymieniać pod 3 zł a później wezwanko i jak znam życie zbiorą tyle ile chcą bo wszytko już jest dogadane....
a jak będzie to wtedy co napiszesz ?
A tak ku ścisłości http://stooq.pl/q/?s=plx ciekawe co ? Spójrz sobie jeszcze na obroty na wigach z tego dnia .
Wesołych świat
Jak się pomylę to się ucieszę. To giełda nie sądzę aby ktoś chciał przepłacać za akcje... Według mnie cena wezwania nie będzie zachwycająca dla drobnych
Z tego co pamiętam P. Moska powiedzial że za mniej niż 30 zł nie sprzeda - Było to przed uchwaleniem praw poboru po (jeżeli dobrze pamiętm) 5zł. W/p cena wezwania powinna oscylować w granicach 3,5- 4 zł.
Lerg jest zrestrukturyzowaną firmą , kiedyś skarbu państwa , obecnie zarządzana przez rzutką pani prezes , która z roku na rok zwiększa wolumen przychodu spółki - teraz 400 mln w przyszłym roku 1mld.
Posiadają solidne fundamenty i olbrzymi potencjał do wzrostów.
Plastek po trzech latach modernizacji ma przed sobą solidne pole do popisu , ten rok będzie dobry a następne jeszcze lepsze , kończy się kryzys i ich asortyment jest jakościowo i cenowo konkurencyjny .
Będąc prezesem spółki która została wyprostowana i nakierowana na właściwą drogą z rynkiem zbytu i zamówieniami i coraz to lepszymi perspektywami oddałbyś to za 3 zylki !!!!!!!!
Wątpię , dlaczego ??
Kłania się tutaj podejście do sprawy , mając nadmiar gotówki , chcąc wejść na giełdę ,lepiej przejąć pakiet większościowy spółki o dobrej kondycji finansowej , wyprostowanej niż budować od początku fundamenty na których oprę strategię rozwoju LERG , zbyt długi czas i zbyt dużo zachodu , jeżeli pani prezes LERG myśli podobnie a wydaje mi się ze tak a pan Moska zdaje sobie z potencjału Plastka to my drobni powinnyśmy być spokojni 3 zylki ??? Wątpie !!
Tym bardziej że obydwie firmy oprócz tego że są z branży chemicznej to posiadają odmienny asortyment , a więc taka mała fuzja ..... oczywiście ja tak uważam , i każdy może mieć odmienne zdanie ....
Pozdrawiam hejek.................
Za pakiet równe 30 mln zł dla Gamrata takie mam przeczucie -dobry wynik w 2014 r ,duży sukces debiutu na giełdzie w 2015 r .Proszę pamiętać o debiucie Devoreksu na giełdzie w Sofii -firma sama się spłaci ,idą dobre czasy dla kursu Lentexu.
To jest przykład -----
Eko Holding został przejęty przed fundusz Advent pod koniec ubiegłego roku. W połowie kwietnia akcje zostały wycofane z obrotu giełdowego.
Nasz czytelnik skarży się, że akcje zniknęły z jego konta maklerskiego. Obawia się, że je stracił. Jego niepokój jest jednak nieuzasadniony: nadal jest właścicielem papierów i może nimi dysponować. – Procedura zniesienia dematerializacji została już wykonana, a spółkę wyrejestrowano z Krajowego Depozytu. W tej sytuacji akcjonariusz powinien się zwrócić do Eko Holdingu o wydanie dokumentu akcji w formie papierowej. Nie ma również przeszkód, aby takie akcje sprzedać. Niestety, jest to kłopotliwe ze względu na konieczność znalezienia osoby chętnej do ich kupna poza rynkiem publicznym – zaznacza Paweł Juszczak, specjalista ds. interwencji giełdowych Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych. Dodaje, że mając na uwadze strukturę akcjonariatu Eko Holdingu, inwestor mniejszościowy może skorzystać z procedury przymusowego odkupu jego akcji przez głównego udziałowca. – W tym celu powinien zażądać umieszczenia w porządku obrad najbliższego walnego zgromadzenia podjęcia uchwały w tym przedmiocie. Gdy taka uchwała nie zostanie podjęta, do wykupienia akcji akcjonariuszy mniejszościowych w terminie trzech miesięcy od dnia walnego zgromadzenia zobowiązana będzie spółka – mówi Juszczak. Wskazuje jednocześnie, że cenę odkupu stanowi wartość przypadających na akcję aktywów netto z poprzedniego roku obrotowego, pomniejszonych o kwotę przeznaczoną do podziału między akcjonariuszy. – Zarówno spółka, jak i jej udziałowcy, jeśli nie zgadzają się z wysokością ustalonego w taki sposób wynagrodzenia, mogą się zwrócić do sądu o wyznaczenie biegłego, którego zadaniem będzie określenie godziwej ceny za akcję – mówi specjalista SII. Walka o Eko Holding była jedną z najciekawszych transakcji ubiegłego roku. Rywalizacja pomiędzy Adventem i Mid Europą wywindowała cenę z pierwotnych 4,1 zł do 7 zł za akcję.
swoja drogą , jeżeli cena wezwania jest znacznie wyższa to w interesie "wiedzących" jest nie podawanie jej i skupowanie akcyjek z rynku, jakis powód podania nieformalnej ceny chyba jest
Kurs będzie trzymany na ok 3 zeta przez 2 miechy. Szkoda czasu - sprzedawać i wio na spółki, które ostro idą na północ. Wezwanie będzie pewnie po 3,00 pln. Plastbox - już po wzrostach.
Ja tam uważam , że te akcje to dobra inwestycja krótkoterminowa przed czekajaca nas zwałą na szerokim, zreszta widać juz z zachodu co nas czeka. Tu chociaż wiadomo , że 3 zł min będzie choc i tak sądze , ze skończy wyżej.
Plastek i tak zachowywał by się lepiej od reszty podczas korekty na gpw. Tak było zawsze, spójrz co dzieje się z ropą. Lerg jeśli przejmie za 3 zł spółkę zrobi świetny interes ale obecni akcjonariusze mają to gdzies bo i tak sa niezle zarobieni. To drobni jak zwykle najwiecej straca. zobaczycie ze 3 zł to bedzie cena wezwania
Cena wezwania ukształtuje się na poziomie 3,5-4 zł i przy tej cenie Lerg też zrobi dobry interes ,a tak w ogóle myślę o trwałej przyjażni pomiędzy Gamratem a Lerg-em ,są to podmioty o podobnej wielkości ,które ze sobą nie konkurują ,leżą blisko ,a razem mogą robić niezłe interesy .
wartosc rynkowa plasboxa taka jak hygeniki ale potencjal zyskow plasbox moze miec wiekszy cena 3zl jak bedzie w wezwaniu to jak za darmo kupic firme wiec moze inny wzywajacy sie pojawi i bedzie fajna walka o przejecie super spolki.
pilnują aby kurs nie przekroczył 2,96, będą chcieli utrzymać jak najdłużej. O nas m.in. zalezy czy im sie uda jak najtaniej zebrać, co mamy zadowolić się tylko 4% - nie
3 złote to max - szkoda czasu ... w tym kraju wszyscy wszystkich dymaj..ą i tak też zostaną potraktowani akcjonariusze Plastka --- NA 100 % ! Karty są już rozdane.