Dzisiejsza sesja zakonczyla sie swieca wazka doji co moze mowic ze korekta doszla do max i jutro zaczna sie kolejne spadki i trend spadkowy bedzie kontynuowany.
Formacja odwrócenia lub kontynuacji trendu, pojawiająca się zarówno w trendzie wzrostowym, jak i spadkowym. W trendzie wzrostowym ważka pokazuje chęć kontynuacji wzrostów, w spadkowym występuje zazwyczaj w minimach i pozwala myśleć o wzrostach. Kształt świecy pokazuje walkę między podażą a popytem. Cena otwarcia jest na tym samym poziomie co cena zamknięcia (lub jest do niego bardzo zbliżona). To powoduje, że korpus ma kształt poziomej kreski. W trakcie tworzenia świecy cena porusza się w dół, ale powraca do poziomu startowego. Tak powstaje długi cień dolny. Sygnał jest tym bardziej istotny im silniejszy jest trend. Czasem fałszywy sygnał doji powoduje przyspieszenie.
To tyle, odsylam do nauki. Pozdrawiam
http://www.stockwatch.pl/analiza-techniczna/encyklopedia/Ważka-Doji.aspx
To analiza z 16 grudnia, wiec brakuje w niej dwoch swieczek. Owszem jestesmy dalej ponizej glownej linii spadku( to ta rozowa skosna u gory ) - czyli glowny trend jest spadkowy; Z trojkata wybilismy dolem ( ograniczenie to te dwie rownolegle linie rozowe skosne; dalej poszlismy kanalem spadkowym w dol ( to te dwie rownolegle linie ciemno-niebieskie ); jednak wczoraj wybilismy z tego kanalu gora i dzisiaj tez pozostalismy powyzej tego kanalu, a ponadto, czego tu juz nie widac, na dole utworzylo sie odwrocone RGR, czyli glowa z ramionami, ktora zeby sie zrealizowala, kurs musi pojsc o tyle samo do gory ile wynosi odleglosc miedzy wierzcholkiem-czyli 22 gr, a linia szyi czyli-29 gr, co jak latwo obliczyc daje 36 gr i tam bym sie spodziewal najblizszego min. zasiegu. Tym bardziej, ze tam tez, jesli bysmy ja przedluzyli, bedzie linia glownego trendu spadkowego, ktora jest duzym oporem, poki co. Jesli udaloby sie przebic ten opor, to oczywiscie kolejnymi, lokalnymi oporami beda ostatnie szczyty i srednie kroczace 100 i 200, ktorych tez nie ma na rys. Jesli bedzie popyt, a ostatnio widac wzmozony ruch na papierze, to jest mozliwe dojscie nawet do 1.90, ale to baardzo optymistyczny wariant. Pozdrawiam
Ty tez tam uczestniczysz w webinarach? :) Uwazam, ze jest dobry. Pare razy skorzystalem z jego rad. Choc on sam, jak twierdzi nie gra na akcjach tylko na forex. Raz na forexie, dzien po pokazie przez niego jego wlasnych sposobow zagrywek, byla idealna sytuacja jak z jego pokazu, zagralem tak jak mowil i w dwie godz 9 tys. na plus. :) Pozdrawiam
Ta, ja też tam jestem, nie zawsze ale jak tylko mogę to uczestnicze :-) to właśnie dzięki niemu zainteresowałem się b3system. Uważam że jest dobrym specjalistą w swojej dziedzinie.
No ja tez dzieki niemu. A wczesniej mialem Hawe jak Marcin o nim mowil ale nie posluchalem go, ze dojdzie do 4.80 i sprzedalem wczesniej, no i chyba dobrze zrobilem. Ale fakt ma gosc nosa do wynajdywania fajnych spolek.