od bardzo dawna obserwuję B3System
Firmę założył Kaliński i pod jego rządami firma rosła. Ewidentnie B3 to było jego ukochanym dzieckiem. Kupował firmy i budował grupę kapitałową - kupił między innym HS Partner Pro-TEst. Taki wzrost niestety mu nie wystarczał.
Zamarzyła mu się wielka firma i połączył się z Copi. I tu zaczynają się problemy B3 - eweidentnie właściciele B3 i Copi się nie polubili - czego przykładem było na przemienne odwoływanie się z zarządu w ostatnich dwóch latach.
W tym roku konflikt sięgną zenitu - a firma stanęła przed widmem bankructwa. Panowie z Copi wynieśli się ze spółki (spektakularne sprzedaże dużych pakietów w tym roku).
Nowy członek RN Paweł Perz - był kiedyś współwłaścicielem HS Partner Protest - i podobnie jak dla Kalińskiego B3 - było to jego ukochane dziecko. Po połączeniach z Copi i jemu HS Partner połączono z inną firmą - a Perzowi podziękowano.
Do czego zmierzam - czyżby stara gwardia Kalińskiego chciała odzyskać swoje ukochane dzieci? Jeżeli tak to dobrze wróży :)
Merytoryczny wpis, dzięki.
B3 System całkowicie do uzdrowienia, uważam.
Czy obecne problemy finansowe spółki mają swoje źródło w konfliktach personalnych? Nie wiem. Jeśli tak, to po roszadach kadrowych mogą ruszyć z kopyta i zapewne tak będzie. Zapowiedź strategii na najbliższe lata została przedstawiona bardzo lakonicznie, a to znaczy nie mydlą oczu, tylko mają już scenariusz nie wymagający lukrowania tekstem.
4,5-jestem na walorze za 23 grosze i również obserwuję spółke-co do strategii-wydaje mi się , że jest jednak zbyt lakoniczna-,może to złe słowo - ale nie wyczerpująca =należy ją uszczegółowić Co do wzrostów-teraz trwa okres optymalizacji podatku za 2013 rok.-wydaje mi się ,że notowania styczniowe dadzą dopiero odpowiedź na pytanie-jaka jest rzeczywista wartość spółki i wycena waloru-pozdrawiam.
ł4,5-kupione akcje za 25 groszy sprzedałem za 29 groszy i ponownie wszedłem za 23 grosze.Teraz czekam na notowania powyżej 30 groszy.Zakładam , że będzie to styczeń 2014 roku.
To spodziewasz się połowy tego czego ja :)
Z B3System powinno pójść zawiadomienie w komunikacie związane z cuzasadnieniem objęcia akcji przez inwestora, bardziej pro rozwojowe niż dotychczas.
Ps. Masz tego niedużo, bo po 23 poszło kilka sztuk za grosiki :)
dywagacje /większość z nas myśli bardzo negatywnie ,wystarczy trochę zwałki i wszyscy na hura wywalają ,typ dobrze trzęsie spółką ,ale jak coś spadło do piekła powróci do nieba ,pamiętaj jeden z drugim trzymaj emocje na wodzy ,giełda to psychologia ,gość czyta te wasze posty i wszystko o was wie jakie są sentymenty
4 ,5 = Dla Twojej rachunkowości-dzisiaj kupowałem -zbierałem Depend za 29 groszy
Jako ,że jutro już wyjeżdżam-życzę Tobie i wszystkim moim wirtualnym znajomym-pogodnych-rodzinnych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ORAZ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU-do zobaczenia w połowie stycznia..