Naganiajcie naganiajcie - kto z leszy miał sprzedać to już sprzedał, Jakoś nie spadło do 20 gr i nie spadnie prawdopodobnie - czy analizował ktoś free float - to może napiszcie leszom co to jest. Gruby nie pozwoli sobie na taka stratę aby wypychać to poniżej co najmniej 1 zl - kurs musi odbić nawet jakby i ogłoszona została upadłość. Moim zdaniem obecne poziomy to niezła promocja. ale każdy ma swój rozum i sam szacuje ryzyko:)
Zapominasz o pewnej kwestii: nasza giełda jest na poziomie demokracji w Afryce. Tutaj rządzi spekuła i robi się wałki - ktoś zaraz napisze że spekulacje na giełdzie to normalna rzecz - tak, tylko że powinny być zgodne z prawem. A czy ktoś dostał po tyłku za okradzenie akcjonariuszy z kasy, za wyprowadzanie majątku - bo ja jakoś nie kojarzę a nazwiska osób które wydymały drobnych są dalej na piedestale i rozdają karty. A co do upadłości to wiadomo ze na takich spółkach zarabia się krocie jak się dobrze wejdzie...:) - przykładów z naszej giełdy na takie zagrywki jest i to bardzo dużo.
Dnia 2013-12-12 o godz. 12:51 ~pogromca hossy napisał(a):
>
,,..kurs musi odbić nawet jakby i ogłoszona została
> upadłość.,,
tutaj byle wiadomość o dogadaniu się z EBOiRem lub o wydobyciu tony węgla spowoduje gwałtowny wzrost kursu. Być może jeszcze w tym miesiącu, max styczniu, powrót na złotówki.
Dnia 2013-12-12 o godz. 13:58 ~mhh napisał(a):
> tutaj byle wiadomość o dogadaniu się z EBOiRem lub o
> wydobyciu tony węgla spowoduje gwałtowny wzrost kursu. Być
> może jeszcze w tym miesiącu, max styczniu, powrót na
> złotówki.
No dobrze dogadaja sie i co dalej
Wsumie mozna zadac sobie pytanie dlaczeg jeszcze nie oglosili upadlosci
Moze to ze wzieli kredyt uratowalo spolke przeciez trzeba ja splacic to nie tak jak w Polsce ze oglaszasz upadlosc wszystko jest cacy nie musisz splacac zobowiazan a nastepnego dnia otwierasz nowa firme
Dostawy wegla mniejsze niez 20 tys t sa nieoplacalne
a co do zakladu do gazyfikacji wegla bedzie on wybudowany dopiero w 2015
Witaj- papier parzy czy wystąpiły zakwasy? Kredyt był brany na budowę zakładów
odzysku wungla! - na dzień dzisiejszy roczny odzysk to 900 tyś t. - około 20$ + koszt sprzedaży ( manipulacyjne) i inne=1t zecik x tony rok =zysk - obsługa długu . To dotyczy tylko
ZAKŁADÓW a kopalnie to inna sprawa - Wy widzicie same minusy więc i kurs za nim podąża!
To, co tu się wyprawia i na Coal sorry, ale szkoda słów .
Mogę się mylić?
A co do raportu zastanawia mnie to,że - jet pokrętny w jakimś celu i info o zaleganiu w EBOiR -przybył z prędkością światła !!! a nie zalegają w stosunku do osób trzecich- ciekawe?
Dnia 2013-12-12 o godz. 15:27 ~zakwas napisał(a):
> Witaj- papier parzy czy wystąpiły zakwasy? Kredyt był brany
> na budowę zakładów
odzysku wungla! - na dzień dzisiejszy
> roczny odzysk to 900 tyś t. - około 20$ + koszt sprzedaży (
> manipulacyjne) i inne=1t zecik x tony rok =zysk - obsługa
> długu . To dotyczy tylko
ZAKŁADÓW a kopalnie to inna
> sprawa - Wy widzicie same minusy więc i kurs za nim podąża!
> To, co tu się wyprawia i na Coal sorry, ale szkoda słów .
> Mogę się mylić?
A co
> do raportu zastanawia mnie to,że - jet pokrętny w jakimś
> celu i info o zaleganiu w EBOiR -przybył z prędkością
> światła !!! a nie zalegają w stosunku do osób trzecich-
> ciekawe?
Witaj
Nie bralem udzialu w dyskusji poprostu brak dojscia do komputera
i super.
znasz powiedzenie: kupuj gdy leje się krew?
tu nikt nie kupuje, a na pewno ja żeby sprzedać jak urośnie do 60 gr, kurs najwyższe notowania miał po 12 zł, teraz jest mniej niż 60 gr, przy marnej kapitalizacji i niskim free float.
kurs spada bo w ogóle jest teraz bessa na rynku i ludzie boją się zostać z akcjami, zbliżają się święta itd. Ale jak wrócą wzrosty na gpw a do tego dojdzie info pozytywne z Sadowayi, to kurs tutaj szybko wróci na złotówki a jak wszystko wróci do normy, będą zyski to szybko w przyszłym roku kurs wróci na powyżej 5zł. A Ukraińcy to nie Polaczki i kasę mają, zaczną ładować w firmę spore pieniądze, jak dojdzie jeszcze do zbliżenie Ukrainy z UE do tego to na pewno również to wpłynie pozytywnie na kurs. I do tego sroga zima, Ukraina i Rosja tam są zawsze spore mrozy i zapotrzebowanie na węgiel spore.
ale z was naiwniacy ogień pali ruski na ukrainie jemu pasuje rozbicie na 2 części ta z Donbasem pójdzie do rosji i nastąpi nacjonalizacja dlatego parchy weszły na giełde żeby frajerom podać towar oni już wiedzą na 100% co będzie wielki filozof Froud pisał że 85% ludzi na świecie to idioci poniżej kreski 10% na kresce a 5% rządzi baranami rozwiązać testy są na necie i popatrzeć się w lustro i co zobaczycie sami się zaopiniujcie jak są problemy to zapraszam do mnie na stronę www.egzorcysci.prv.pl
haha, ładna ściema, dokładają na prawą stronę na S żeby ludzie zniechęcić do kupowania a zniechęconych spadkami sprowokować do sprzedaży. Piękne numery, może pewnie się złapią ale widać że kurs się ustabilizował w ok 58gr i czekać tylko na kolejne mocne wybicie w górę i jakieś dobre infa.