przecież to spółka która od lat oszukuje drobny akcjonariat, pisze to od dawna, podobnie zreszta jak yogi i azs, ale co chwilę pojawiają się(i znikają) mądralińscy zachęcający w bezczelny sposób do zakupu śmiecia!
Tymniemniej mam nadzieję, że jakaś część inwestorów dzięki naszym działaniom nie straciła pieniędzy i nie daje się doić oszustom.
Niektórzy zarzucają nam, że naganiamy na spadki. Ja na spadki nie naganiam, ja ostrzegam o niebezpieczeńswie zakupu.
Nie chcę aby złodzieje, którzy pozakładali spółki na cyprze czy w luxemburgu doili polskiego inwestora, przy aprobacie KNF, instytucji powołanej do przestrzegania prawa w Polsce!!!!
Mądrzy inwestorzy posłuchali naszych rad, mniej roztropni nie posłuchali i potracili majątki!!!!! (kretynów ujadających pod moim adresem, jak również pod adresem Yogiego70 i Azs mi nie szkoda)!!!
I tak jak pisałem we wcześniejszych postach jak kurs był jeszcze po 20-ścia kilka groszy, ja nie mam zamiaru tych akcji kupować !!!!!(no może w przyszłości jak kurs wróci na 30 groszy, a spółka zacznie prowadzić działalność. Na dzień dzisiejszy nie potrafię sobie tego wyobrazić).
Ludzie nie łapie się spadających noży, to jest podstawowa zasada inwestowania!!!
Żałośni to są Ci, którzy ordynarnie naganiają na wzrosty od 0,3..........
Jak potrafisz liczyć to policz sobie ile by Ci zostało z zainwestowanych 100k, (w dowolnej chwili od wejścia w msx w ostatnim miesiącu!)
Potrafisz napisać coś merytorycznie???
Złodziej to ma jednak w Polsce raj!!!!
Nie dość, że okrada i dyma wszystkich na wszystkie strony, to go jeszcze tłumoki bronią!!!!!-)))
Polsca to taki dziwny kraj..........
Pozdrawiam myślących i "inteligentnych inaczej" również!!!!
jakby tak wszystkich za i przeciw posadzić przy kilku kuflach piwa to działo by się jeszcze więcej niż przy kursie MSX a to wszystko -- MONGOLIA -- stepowa i górzysta --węglem płynąca -- 3 mln ludzi -- gospodarka -,kopalnie i rolnictwo , wyznanie -buddyzm tybetański 53 % i ateizm 38% zarobki 200 dolarów - nic wielkiego klimat zmienny od plus 30 c do minus 30 c gdzie ZSRR piętno zostawiło , a ile emocji za i przeciw
Śmieszne jest ta kampania nienawiści i pogardy wobec MSX. Ci którzy ja napędzają są chyba debilami bo każdy wie że poważny inwestor interpretuje nastroje publiczne na odwrót. Jeżeli chcecie aby inwestorzy sprzedawali powiedzcie że to zajebista spółka i aby kupować. Nie jesteście na targu i nie gadacie z wieśniakami tylko z inteligentnymi ludźmi.
Mówiąc poważnie to każdy kto inwestuje w MSX wie chyba jaka jest sytuacja spółki. Nie jest to jakościowa spółka ale brak większych długów i płynność finansowa świadczy że spółce nie grozi bankructwo. Obecna cena akcji jest ok 6-cio krotnie zaniżona w stosunku do wartości księgowej. Osoby sugerujące że księgowość jest zafałszowana a akcje są obracane po cenach niższych niż obowiązujących w dniu spisania umowy są zobligowani do zgłoszenia tego faktu do prokuratury i złożenia wyjaśnień bo oszustwa podatkowe są przestępstwem tak jak i nie ujawnianie ich mimo posiadania wiedzy o ich istnieniu. Tak więc forum nie jest miejscem na informowanie o tych faktach.
Mając na uwadze mój wstęp powiem wam: Nie kupujcie tych akcji to dno nad dnem. Sprzedawajcie jak najszybciej bo zaraz centy zaczną spadać, a jak osiągną poziomy ujemne to wtedy dopiero pożałujecie, jak przyjdzie wam dopłacać do każdej posiadanej akcji ;)
Analityku, czy aby na pewno potrafisz czytać raporty???? (bez komentarza)
A czy masz choć trochę wyobrażni????
Jak myślisz, spółka nie ma żadnych przychodów z bieżącej działalności, tak więc z czego będzie brać pieniądze na bieżące funkcjonowanie, opłacać pana prokurenta, przed emerytalnych pracowników i lokal, z czego obsłuży dług?????
O przejęciu działek na marsie, oj przepraszam w mongolii, nie wspomnę.........
Podpowiem Ci.......z dodruku papierów. Przewiduję, że dodruk będzie "spory".
Chciałbym Ci napisać, że od dziś będę chwalił "spółkę i zarząd", ale niestety nie mam żadnego argumentu za.......więc nic merytorycznie nie będę potrafił nic napisać..........
Płynność finansowa spółki jest taka, że na każdym biurku w biurze-mieszkaniu są pięczęcie komorników informujące o zajęciach. Ktoś pisał, że w sprawozdaniu jest zobowiązań na 36 mln. - z czego to oni mają spłacić jak nic nie robią? Policz za ile musieliby wykonać robót budowlanych, żeby przy rentowności kontraktów na poziomie 5% zarobić taką kwotę?
pisałem na tym forum od dawna o przekrętasach, którzy dorwali się do rządzenia spółką. Wielu mi nie zaufało niestety................. a te tłumaczenia szefa RN msx, że nic nie wiedzieli to żenada.......to mi przypomina tłumaczenie kancelarii prezia odnośnie wizyty w Japonii i robienia sobie zdjęcia na stojaka na krześle dla spikera,...........ale cóź....... w Polsce ciemny lud wszystko kupi........... Tak czy siak, nie o tym tutaj rzecz. ...........a odnośnie szefa RN msx to teraz się chłopina jeszcze do mongoli na wycieczkę wybierze za waszą kasę..............żeby sprawdzić czy da się jeszcze coś zrobić.............