• faktoring Autor: ~mak [87.207.206.*]
    O co biega z tym podwyższeniem z 25 na 50 mln? Dobrze to i jesteśmy bogaci, czy aby do wiosny?
  • Re: faktoring Autor: ~po [87.207.89.*]
    Faktoring zwiększa płynność finansową spółki. jeśli jakaś firma spóźnia się z zapłatą to NTT może zapłacić za nowe komponenty pieniędzmi pożyczonymi. Zwiększenie z 25 do 50 mln zł świadczy o zwiększeniu zaufania do firmy przez instytucje finansową. Więc firma prezentuje lepsze perspektywy.
  • Re: faktoring Autor: ~egzorcysta [95.40.171.*]
    w rzeczywistości to firma na więcej sobie może pozwolić i hulaj dusza większe premie nagrody a po co frajerom(czytaj akcjonariuszom) dewidendy kupuje się tanio ziemie i sprzedaje drogo spółce a chajc do Zurichu albo genewy .Ponieważ jestem z Wrocławia tak zrobił p.Antkowiak na Gant (znamy obywatela bardzo dobrze kręt jakich mało Gant był w szczycie 150 zl ale za 1 akjce dawali gratis trzy to było 450 zl ile dzisiaj to każdy widzi
  • Re: faktoring Autor: ~mak [87.207.206.*]
    Dzięki PO za rzeczową informację i trafną interpretację; Panie E., a Pan jak zwykle - tym razem jednak bez Icków - dziurę w całym widzi; są tego dobre strony, bo sceptycyzm ma długą i chlubną tradycję, ale bez przesady... Już widzę naszych Kurków co to kasę całą wyprowadzają i chajcają po Zurichach, jak prezes Tęczy!
  • Re: faktoring Autor: ~makler24 [93.154.164.*]
    Panowie i Panie brać póki jest promocja!!!
  • Re: faktoring Autor: ~hmmm [46.115.86.*]
    jutr skapnie w dol... z idm to nie urosnie
  • Re: faktoring Autor: ~po [46.170.42.*]
    Będzie mocny ruch, ciekawe czy w dół czy w górę. Ja uważam że w dół...
  • Re: faktoring Autor: ~erka [213.95.68.*]
    dajcie zleciec temu smieciowi bedzie resplit
    Jaki re-split? Popatrz na obroty, niskie, do zwalania użyto cienkiej kasy, a więc raczej radziłbym podbierać; do tego mają jeszcze przeszło milion PLN na skup własny - myślę, że to IDM się teraz bawi i będziemy mieli spore odbicie, ale znów w okolice 85 gr; i tak wkoło Macieju - do marca;
  • Re: faktoring Autor: ~erka [46.115.97.*]
    bedzie resplit powyzej 1 zl nie beda sztucznie trzymnac tego, rey dac mu spasc na 40-50gr i z tego poziomy z 30% -40%i znowu sprzedac...gdyby insjader wiedzial ze bedzie dobrze to nie sprzedalby nawet w pakiecie nie oddal tylko wywalil w rynek...
    Z całym szacunkiem, nie rozumiem tego co piszesz - może inaczej jakoś, jaśniej? Oczywiście wszystko jest możliwe, ale prawdopodobieństwa są różne. Trzymając się wyników na poziomie zeszłego roku - przy kursie 50 gr - dywidenda daje 7%-9% czystego zysku; ja bym się schylił; generalnie na szerokim jest zamęt, fundusze wychodzą, więc ktoś korzysta i za 50 K zwala kurs o 20%. Tylko ile można podebrać taką strategią? Na skup mają jeszcze 2 lata...
  • Re: faktoring Autor: ~po [87.207.89.*]
    Naprawdę teorie o splitach i resplitach są dla mnie jak teorie spiskowe. NTT od początku nie robiła takich manewrów, także nie dodawała nowych akcji to puli obecnych na rynku. Więc widać tu pewną stabilność. Dzisiaj (12.12.2013) był obrót 49 tys akcji co stanowi 0.37 % Free Flota'a co pokazuje że ci to co trzymają nie chcą tego sprzedać. Ten dzisiejszy obrót to zakładam że nawet nie jest sprawka żadnego funduszu. Dzień jak co dzień. Proszę sobie porównać inne firmy. Osobiście chciałbym dokupić jeśli spadnie tylko nie wiem czy będę w stanie przy takich obrotach (będzie mało akcji). Nie uważam NTT za super spółkę, ostatnie nowe produkty to dobre oznaki tylko że tymi produktami starają się dogonić rynek. Byli w tyle co groziło dalszą degradacją firmy. Zakładam że w marcu będą już przedstawione lepsze rezultaty finansowe i liczę na wzrost do 2 zł - 2.50 zł. Więcej nie. Musieliby zaprezentować coś naprawdę innego na rynku. Rynek smartphonów i tabletów jest już dość nasycony. Jednak to że wprowadzili te produkty świadczy o tym że firmie są ludzie którzy dostrzegli to że trzeba pójść do przodu a nie cofać się.
    Najbardziej niepokoi mnie wysokie notowania giełdy w USA, jeśli ona spadnie to pociągnie naszą w dół.
    Trzeba pamiętać że w końcówce hossy najmocniej i często jako ostanie ruszają firmy informatyczne więc widzę tu możliwość.
  • Re: faktoring Autor: ~eskulap [212.67.134.*]
    Nie pojmuję dlaczego ciągle zachecasz do kupowanie. Płacą ci za to, czy co?
  • Re: faktoring Autor: ~egzorcysta [5.60.21.*]
    no i macie factoring myśle że ktoś kto m a zyski i nie chce płacić podatku robi staty jak ma 2 konta to się udaje kurki podobno siedzieli na maladiwach jesienią a póżniej na bali cały miesiąc byli na rejsie po indyjskim a potem Singapur Wietnam bangkog honkong itd. był widziany przez człowieka z wrocławia popijali razem podobno można zobaczyć w necie ale ja nie potrafie eskulap może ty jesteś biegły w temacie bo nie wiem jaki statek ale znamy termin
    Nie idzie ujechać z tutejszymi inwestorami, a właściwie naganiaczami. Jak nie dywidenda to cięcie kosztów podatkowych - zajebistne teorie dla leszczyków. Moim zdaniem oddali spółkę w ich ręce takich inwestorów i ostatnio próbują swoich sił. Wyraźnie ktoś gdzieś napisał, że kurs rośnie za sprawą inwestorów, którzy chcą wzrostów. Dlatego macie co widzicie. Kurs urośnie za sprawą tz."onych" (nazwa zaczerpnięta z forum polimexa :), ale kiedy to będzie to chyba nawet oni nie wiedzą.
    Osobiście mam to gdzieś i dałem sobie spokój z giełdą, dlaczego. Bo nie mam takiego szczęścia jak inni. Np. mój dobry kolega kupił za kupę kasy pewną spółkę na wiosnę, a ostatnio sprzedał z 50% zyskiem. Tak sobie wyobrażam inwestowanie na giełdzie, inaczej nie ma to sensu.
    Pozdrawiam, jak będziesz coś więcej wiedział o NTT, np, że wzrośnie o 500% to pisz na email. Mówie poważnie :)
    Panie Eskulap, proszę wyłączyć komputer do marca...
    Ci inwestorzy to prawdziwi optymiści, a marzec to niby co? wyniki, czy moje urodziny.. Kompa nie wyłączę, jedynie pisanie ograniczę :)
    Poszedłeś na Opole, akurat w najgorszym momencie, ale któż to wiedział - jak tam uśredniam od 2.17, więc mieszkanie po rodzicach warte jest teraz klawiaturę, na której to piszę, ale - jak nie będzie upadłości - to do 1 dobije. A tutaj przeżyłem już różne sytuacje i chyba najgorszą dwa lata temu, kiedy musiałem wygrać przetarg na działkę, a kurs był w okolicach 50 gr. Ale już w lutym było 100% do góry! Także wyłącz komputer i czekaj do wyników za 2013. Szkoda że nasze chłopskie społeczeństwo nie chce się pobawić na giełdzie - siak czy tak, będziemy tu zarobieni że hoho
    Dlatego piszę, że giełda nie ma sensu.
  • Re: faktoring Autor: ~ehhh [213.95.68.*]
    tak sie konczy sztuczne podtrzymywanie dac mu zleciec i czekac do resplitu nawet tfone odbil
  • Re: faktoring Autor: ~Adwersarz [188.146.216.*]
    Wszystko wskazuje na to, że Ci, którzy teraz zbierają, po nowym roku będą mnożyć zyski!!
  • Re: faktoring Autor: ~egzo [46.215.53.*]
    nastroje wam latają raz do góry raz na dół jak na kolejce górskiej
[x]
NTTSYSTEM -1,07% 9,28 2025-10-24 15:32:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.