Wyciągam na wierzch, bo w poprzednim wątku pojawił się bardzo prosty, ale genialny pomysł ze strony "Optimianina z netu" - CZAS PODNIEŚĆ CENĘ SPRZEDAŻY.
Przekleję jeszcze jego kolejny post:
"Niestety spora grupa inwestorów ustawiła zlecenia sprzedaży na 9,45zł (po co było się w takim razie denerwować przez kilka miesięcy i zamrażać kapitał jeśli można było skorzystać z wezwania?) A przecież oprócz inwestorów indywidualnych jakąś część akcji mają inwestorzy instytucjonalni (prawdopodobnie - bo po wezwaniu w pozycji pozostali akcjonariusze jest ciągle ponad 15%) i to raczej oni w końcówce zdecydują o cenie PMD. No chyba że sie mylę ale mam nadzieję, że w takim przypadku ktoś mnie sprostuje."
Wszystko tu jest, nie ma co komentować. Trzeba się tylko poczuć podmiotem w tej całej akcji (od każdego indywidualnie wiele zależy - pod warunkiem, że będziemy mówić jednym tym samym głosem). Nie znamy się - ale może to być pierwsza akcja w historii polskiej giełdy kiedy anonimowi internauci coś dociągnęli do końca, cierpliwości. Ostatnio przyznaję, trochę ze mnie para zeszła, ale przemyślałem sprawę. Paradoksalnie niewiele nam brakuje. Czas wrócić do akcji - wystawiamy po 30PLN. Co Wy na to?
Pozdrawiam przy okazji
Nie wygramy,to szulerrnia,instytucja KNF NA TO PRZYZWALA,bo chyba co niektórzy biorą cos do łapy.Gotówy więcej w kasie niż wartość ,a oni zazwalają na zejscie z giełdy .Masakra
Hej ty
Odbieram to jako efekt złych snów, które Cię nawiedziły dzisiaj w nocy. Spoko, sam jestem po nieprzespanej nocce.
KNF nie ma wpływu na jedno - na cenę po jakiej chcesz oddać papier. To od CIEBIE to zależy.
Szacuneczek
Jeszcze jedna uwaga (zaraz znikam - obowiązki wzywają). Aktualne wystawki po 9.45 i w tych okolicach - dlaczego stoją, nie znikają? Były takie pytania. A jeżeli to jego własny papier? Dotychczas przerzucał z lewej do prawej skarpety i spowrotem małymi pakiecikami - co do tego nie mamy wątpliwości. Ale w tych krytycznych chwilach musi zrobić coś bardziej przemawiającego do wyobraźni wahających się. 12tys, oj to już wyglada na wysyp. Też stanę w tej kolejce. I o to mu chodzi. Prawdziwe oferty zaczynają się wg mnie od 11PLN. O wiele za mało. Powinniśmy żadać ceny emisyjnej. Póki co 30PLN - policzmy się. Pzdr
Oczywiście nikogo nie namawiam do trzymania ani do sprzedaży - każdy sam podejmuje decyzje, bo tu chodzi o jego pieniądze, ale dla przypomnienia i pod rozwagę:
- wg stanu na 10-09-2013 w rękach tzw "akcjonariuszy pozostałych" było 15,47% z 1 955 000 akcji PMD, czyli 302 438 szt.
wydaje się mało prawdopodobne żeby tyle akcji pozostało tylko u drobnych akcjonariuszy (a może jednak?) - ktoś musi mieć znaczny pakiet tych akcji i przypuszczalnie nie da się łatwo oskubać. Pytanie jest tylko jedno - czy my małe żuczki coś na tym skorzystamy? I ewentualnie co możemy zrobić jak akcje jednak zostaną wycofane z GPW?
Przecież decyzja jest, więc słowo "jednak" jest dziwne.
Oczywiście że zostaną wycofane 17 grudnia..
Interesuje mnie czy ktoś przechodził taki proces i jak wyglądają te zmaterializowane dokumenty własności i kto ma je wydać jeśli ktoś ma je w ogóle wydać.
Mam tych akcji okolo 1000.Za ta cena nie sprzedam.
Na pytanie co z akcjami pozniej to chyba dzisiaj w Parkiecie jest odpowiedz na pierwszej stronie w Szkola Gieldowa
W Polsce, a w szczegolnosci na Warszawskiej Gieldzie Papierow Wartosciowych do 17 grudnia slowo "jezeli jednak" (którego uzyl) jest w pelni uprawnione i zadnego innego nie nalezy stosowac. Decyzje decyzjami, a dzialania dzialaniami. Kropka
PS. Przepraszam wszystkich za brak polskich czcionek
Sądząc po popycie na PMD to i tak Ci którzy jednak po namyśle chcieliby sprzedać akcje Permedii mają na to małe szanse (i to nawet znacznie poniżej 9,45zł).
Czas chyba pogodzić sie z wycofaniem Permedii z obrotu i materializacją akcji.
Teraz tylko trzeba będzie pilnować procedur i terminów żeby te akcje otrzymać.
Było nawet na stronie parkietu wzmianka o tym na 100%. panowie powiedzcie bo zlecen nie widze dużo tego leży na S po 9,45??? jak tak głupie k""""wy będą dalej sypać to nam akcje odbiorą czy nam sie to podoba to czy nie...