• UOKiK nałożył na MNI Telecom 0,97 mln zł kary Autor: ~Info [89.75.190.*]
    Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów nałożył na MNI Telecom z grupy MNI karę w wysokości 0,97 mln zł za niedozwolone praktyki m.in. brak informacji o możliwości odstąpienia od umowy oraz pobieranie opłat w sytuacji rozwiązania umowy w ustawowym terminie - podał urząd w komunikacie prasowym.

"Praktyki stosowane przez MNI Telecom utrudniały odstąpienie konsumenta od zawartej umowy. Urząd ustalił, że przedstawiciele handlowi spółki zawierający umowy w domach konsumentów nie informowali ich o prawie odstąpienia od kontraktu, nie wręczali wzoru oświadczenia rezygnacji z usługi. Ponadto, na te osoby, które zdecydowały się odstąpić od umowy w ustawowym terminie 10 dni, nakładana była kara finansowa"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

UOKiK ukarał MNI,
    a KNF ukarał MIT (MIT Mobile Internet Technology SA będzie musiała zapłacić 300 tys. kary za "nienależyte wykonanie obowiązków informacyjnych” przy sprzedaży wydawnictw kartograficznych PPWK Sp. z o.o.

Dwie żółte kartki :/
  • Re: UOKiK nałożył na MNI Telecom 0,97 mln zł kary Autor: ~ja [1.54.191.*]
    Kara smiesznie mala ale dobre i to !!!!! :-) :-) :-)
    Pelikany rusza na boj :-) z jednym guru od wzrostow na czele :-) :-) beda sie zabijac , bo taniocha :-) :-) a ja poczekam mam czs !!:-) :-)
    Pelikany rusza na boj :-) z jednym guru od wzrostow na czele :-) :-) beda sie zabijac , bo taniocha :-) :-) a ja poczekam mam czs !!:-) :-) a co mi tam daleko mi do pelikana :-)
    Pelikany rusza na boj :-) z jednym guru od wzrostow na czele :-) :-) beda sie zabijac , bo taniocha :-) :-) a ja poczekam mam czs !!:-) :-) a co mi tam daleko mi do pelikana :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
[x]
MNI 0,00% 0,03 2018-03-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.