Uwaga...uwaga,.. monitoring miejski pokazuje jakiegoś Jegomościa pijanego w bele,... nie podano tożsamości Mówiono, że ten Ktoś sepleni jakieś kawałki wyrazów: ..gis, ..wzro..., dał...cia.., zjeb....ness, sekuku.... itp. ...ponad to tenże On w trakcie zatrzymania skutecznie wymachiwał kończynami dolnymi i górnymi, czym dał się funkcjonariuszom we znaki. Ale ...parę prostych w kierunku czaszki Onego poskromiło Go i zaliczył glebę.
Jegomość ten został odwieziony do Izby...w kaftanie i dalszy los nie jest już znany.
Pozdrawiam.
Zyję i dobrze się mam. W tym czasie gdy Wy doczekaliście się 4 zł ja mam 125% zwrotu na kapitale:) Swoja droga nie myslałem że ten smieć przekroczy 3,5 ale przekroczył. Po 4,1 i tak go wysypią bo potem bedą mieli problemy z obligacjami. Swoja droga gratuluje Wam dobrego samopoczucia podniecać się dwudziesto paro procentowym wzrostem jak inni wzrośli o 100 lub 200 % to fajne. Zwłaszcze, że niektórzy z Was brali powyzej 5 i trzymaja 6-7 lat a to juz jest mistrzostwo swiata.
Reasumując: zyje, dobrze się mam, nie mrożę kapitału w śmieciach. A Wy cieszcie się ceną 4 zł bo może sie to długo nie powtórzyć. No chyba ze hossa potrwa jeszcze z rok to może byc nawet 5. Ale wtedy colian bedzie za 8 zł, mci za 20, hawe za 8, impexmetal za 10.
Nie wiem czy Wam współczuć czy zaprosic Was na lekcje matematyki.
To miło ze odpowiedziałeś,znak że dalej śledzisz spółkę;ile to już lat jak zacząłeś po niej jechać?? Cały czas nie mogę zrozumieć twojej niechęci do ergisa ale zostawmy to.Zobaczymy jak będzie.Myślę, że teraz nastał czas takich spółek,zdrowych fundamentalnie,robiących nudną produkcję,i płacących dywidendę.Dwie pierwsze cechy do Ergisu pasują.Czy będzie płacić dywidendę?? Nie wiem,ale wykluczone to nie jest - podstawy do tego aby tak robił są.A wtedy kosmos,cena za akcję powyżej szczytu 11 zł nie wydaje się nierealna. Zobaczymy wkrótce jak będzie.Pozdrawiam
Nie jestem nieomylny. Kilkukrotnie na spółce zarobiłem więc jakis sentyment mam, ale raz też straciłem. Wiem jak ona funkcjonuje dlatego nie oceniam jej dobrze. Szczególnie zarządzanie ją. Najbardziej nie podoba mi sie przerost formy nad treścią, który nie przekłada sie na real life. Jestem na giełdzie od początku i wiem, ze najgorszą rzeczą jest trwanie w przywiazaniu do spółki/chyba ze sie jest w organach zarządzajacych:)/. Fundamentalnie posiadanie akcji ergisu długoterminowo nie ma najmniejszego sensu co nie oznacza, że w czasie hossy nie da się zarobic równiez na ergisie. Jednak na innych spółkach można zarobić wiecej i łatwiej/obroty na ergisie są względne bardzo bardzo rzadko/. Tak więc tak to wyglada. Na giełdzie najwazniejszy jest timing/kiedy kupić i kiedy sprzedać/ i umiejetnośc pogodzenia się czasem ze strata. Głupie nie jest popełnienie błędu ale tkwienie w nim.
Pozdrawiam i życzę 12 zł choć w/g mnie jest to mniej prawdopodobne niz 100000 na wigu.
W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 19/2013 z dnia 13 listopada 2013 roku Zarząd ERGIS-EUROFILMS S.A. ("Emitent") z siedzibą w Warszawie informuje, że w dniu 2 grudnia 2013 roku Emitent dokonał wykupu wszystkich wyemitowanych obligacji na podstawie uchwały nr 4 z dnia 28 października 2009 roku Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Emitenta na kwotę 30.000.000,00 zł (słownie: trzydzieści milionów złotych).