........właśnie chyba o mojej głupocie , liczyłem na szybki zarobek ( podobnie jak większość ) nie posłuchałem rad wytrawnego inwestora" kosmy" , który w porę się ewakułował nie tracąc zysków nawet ten "ja" a raczej jego naganianie na spadki nie wzbudziły mojej czujności ! no cóż widać jeszcze dużo nauki przede mną , teraz pozostaje mi zaakceptować straty i liczyć , że na innym walorze odrobię a jest czego !! zainwestowałem w swojej głupocie środki ze sprzedaży kawalerki , niestety dla mnie ! od razu chcę uspokoić nie naganiałem , wierzyłem w szybki zysk bo skoro mit i hyperion rosną to dlaczego nie miałoby się to przełożyć na mateczkę ? jak okazuje się było to w naszych polskich warunkach błędne myślenie !! więc w poniedziałek wysiadam !! łapiąc spadające noże można się tylko boleśnie okaleczyć !!! powodzenia życzę posiadaczom i przyszłym inwestorom oby los był dla was łaskawszy !
Podszywasz się pod zen i na dodatek piszesz totalne bzdury.
Jako nie tak doswiadczony inwestor jak kosma, od którego między innymi najprawdopodobniej poczyniłem zakupy w przedziale 2 - 1,84 a który wtedy realizował zyski, ja te zyski realizowałem w przedziale 2,14 - 2,24 pozbywając się połowę swoich akcji bo uznałem, że korekta musi nastąpić. Pisałem o tym i nastąpiła. Zasięg jej poniżej 2 również zapowiedziałem.
Teraz zapowiadam dalsze wzrosty, ponieważ nadal znajdujemy się w trendzie wzrostowym i 70 do 30% stawiam na zwyżki, sadzę, że nawet do ograniczenia kanału zwyżkowego co teraz daje 2,29 a być może nawet do 2,54 gdzie przewiduję silną podaż i ponowną głębszą korektę. Będzie to zależało oczywiście w dużej mierze od tzw. szybkich oscylatorów
Gdyby były spadki a jest to oczywiście możliwe, to bronią nas opory - teraz 1,89 i 1,83 a następny 1,79-1,77 i ostatni 1,67. Poniżej tego to już wesołości by nie było.
Po drodze będą oczywiście różne mniejsze lub większe niespodzianki, jak to na giełdzie.
Panika i chciwość jest złym doradcą. Mnie kłamstwa gł. akcjonariusza odpowiadają, odpowiada mi skład rady nadzorczej szczególnie w osobie Pana Gwiazdowskiego a i do stringów i sukienek jeżeli to prawda, mam stosunek ambiwalentny.
Sprawa dywidendy - albo dywidenda i stagnacja albo jej brak i rozwój spółki. Stawiam na rozwój a ograniczanie kosztów prowadzenia firmy w wykonaniu Piechockiego uważam za godne naśladowania. Dlatego tu jestem.
Dnia 2013-11-23 o godz. 16:55 ~ja napisał(a):
> Ty kurna prorok jestes !!!
:))))))))
Trzeba mieć dużo tolerancji aby traktować cię poważnie. Ja myślałem, że ty ~ja~ - zmądrzałeś!!! Wszyscy widzą jako to kicha, tak myśleć. Jeżeli masz to nabyte, to masz szanse, jeżeli wrodzone, to jesteś bez szans.
te Lancet - może Tobie odpowiada skład rady nadzorczej , ale mnie nie !!!
przytoczony pan Gwiazdowski więcej wydaje na waciki niż ja na akcje MNI
generalnie mi to lotto co robi ze swoimi pieniędzmi , ale jako akcjonariusza MNI
to se tak myśle..., że facet będący w radzie nadzorczej jak nie wierzy w biznes z którego żyje jest albo pierd..o..lnięty, głupi , chciwy, albo po prostu nie gra na rynku kapitałowym i ma ważniejsze sprawy na głowie
a co oni tam za darmo siedzą lub w czynie społecznym ???
O gustach się nie dyskutuje, jedni wolą czekoladę a drudzy jak im z nogów czuć. Ja wolę czekoladę.
To, że mało inwestujesz w MNI, to twoja sprawa. Twój pogląd, że jak się nie gra na rynku kapitałowym, to jest się pierd..... dla mnie jest abstrakcyjny.
Co do wynagrodzeń kadry zarządzającej, ilości zarządzających oraz średniej takowych w porównaniu do innych spółek, to nie widzę rozpieszczania i rozrzutności.
Osoba Gwiazdowskiego - jest w wielu kręgach ekonomicznych uznawana za niezłego ekonomistę o ciekawych poglądach. Facet nie jest populistyczny i tuzinkowy.
Dnia 2013-11-25 o godz. 18:10 ~zzz napisał(a):
> o ile mi wiadomo to jest prawnikiem
co z tego, że z wykształcenia jest prawnikiem. Ważne w czym jest ekspertrm i czym się zajmuje. Prezesem ZUS-u nie będąc w polityce, to się nie zostaje na piękne oczy. Pokaż mi facetów w tym kraju, którzy sami potrafią zrezygnować z takiej fuchy.
Jest jeden taki i nie trzeba daleko szukać - to niejaki ~ja~ z naszego forum. Facet i zdolny i nieprzewidywalny. Przypuszczam po jego elokwencji, że studia wyższe na jakimś tam wydziale, w jakiejś tam uczelni też skończył najlepiej w historii tej uczelni a doktoratów ma kilka.
Zajmuje się zawodowo czarnym pijarem spółek giełdowych, szczególnie MNI. Jest mistrzem krótkich i bardzo treściwych stwierdzeń na tematy spółki. Taki inwestorski typ felietonisty, bardzo zdolnego i poczytnego felietonisty i eksperta oczywiście też.
widzisz lanceciku co sie dzieje z twoja psychika gdy zapomnisz o lekarstwach ??
bredzisz cos bez sensu , miotasz sie i bluzgasz ;))
na przyszlosc nie zapominaj o lekarstwach zwlaszcza tych na twoja glowke ;) a jezeli dalej bedziesz mial klopoty to wroc do starej sprawdzonej metody bierz mlotek i wal z calych sil w ta glupia , pusta pale !! powodzenia..........
Dnia 2013-11-26 o godz. 12:22 ~ja napisał(a):
> widzisz lanceciku co sie dzieje z twoja psychika gdy
> zapomnisz o lekarstwach ??
bredzisz cos bez sensu , miotasz
> sie i bluzgasz ;))
na przyszlosc nie zapominaj o
> lekarstwach zwlaszcza tych na twoja glowke ;) a jezeli
> dalej bedziesz mial klopoty to wroc do starej sprawdzonej
> metody bierz mlotek i wal z calych sil w ta glupia , pusta
> pale !! powodzenia..........
Kol. ~ja !!! Czyżbyś nie potwierdzał swojego wykształcenia i wybitnych zdolności w posługiwaniu się krótkim tekstem. Rozumiem, że to wrodzona skromność. Ty widocznie nie zdajesz sobie sprawy z tego, że jesteś geniuszem skrótu. Pomyśl sobie - taki tytuł - cyt. "kierunek 1,5 ..." i wyśmienity tekst cyt. " jedyny słuszny kierunek na tej spółeczce". Toż to geniealne, kwintesencja oceny i merytoryki. Wiem, że takie długie teksty w moim wykonaniu nie są do objęcia percepcją przez takiego geniusza i mistrza skrótu
Kolejny raz polecasz mi lekarstwa. Twoja oferta by była pełna powinna zawierać nazwę leków, które proponujesz, może też już jakieś brałeś, że osiągnąłeś taki profesjonalizm. Chciałbym ci dorównać - mistrzu !!! Uchyl rąbka swojego sukcesu !!!
lanceciku , wystarczy ,ze regularnie bedziesz bral swoje lekarstwa w tworkach :) a jezeli i one juz ci nie pomagaja to lap chlopie mlotek i wal z calych sil w ten pusty leb innej rady dla ciebie niestety nie widze :)) lepsze to niz pisanie bzdetow na forach !!
Dnia 2013-11-26 o godz. 15:25 ~ja napisał(a):
> lanceciku , wystarczy ,ze regularnie bedziesz bral swoje
> lekarstwa w tworkach :) a jezeli i one juz ci nie pomagaja
> to lap chlopie mlotek i wal z calych sil w ten pusty leb
> innej rady dla ciebie niestety nie widze :)) lepsze to niz
> pisanie bzdetow na forach !!
Ty taki delikatny, wrażliwy na ostrzejsze słowo, kulturalny i wymagający od innych, dobrze wychowany,kasujący każdy post bez pochlebstw, gentelman z krwi i kości wydaje mi się, że się irytujesz. Merytoryka, która jest twoją najsilniejszą stroną i gwiazdą najjaśniejszą tego forum, zaczyna przygasać.?
Nie ośmieliłbym się napisać do ciebie, że masz pusty łeb, nawet jakby to była prawda. Dobre wychowanie i kultura do której mnie kilakrotnie przywołałeś, jakoś wróciła do moich utrwalonych genetycznie norm życia. Ty jako nuworysz, może jeszcze nie masz tego utrwalone ale z czasem, jak będziesz ćwiczył, to tak jak Dyzma, z czasem będziesz nie do odróżnienia. Uważaj tylko zawsze na buty, żeby końcówki słomy starannie ukryć przed innymi.
jakbys kupowal w dole 1,22 to bys nie narzekal tak w gore to nawet trakcja nie wspinala sie przez jakis czas mysle ze tu zacznie za pare dni sie znow
i 2,70 w kilka dni wszystko na te spolke nie postawie ale widac chyba skup akcji
Jestem autentycznie zachwycony mistrzostwem przekazu kol. ~ja~ , zawartoscią merytoryczną i poczuciem humoru, wyobrażnią a nawet jego ezoteryzmem. Po poziomie wypowiedzi okultystycznych widzę, że kol. ~ja, jest już po inicjacji ezoterycznej. Na potwierdzenie kilka wpisów kol z ostatnich tygodni:
- "chcesz stracić, kup MNI !!!" i niesamowite rozwinięcie tytułu cyt. "j.w."
- "co mi mówi szklana kula?" i ta ezoteryka, cyt. "na temat jutrzejszego raportu bardzo wiele."
i absolutny gwóżdż programu !!!
- "jutro dalsze spadki !!!! i nieprawdopodobnie logiczne rozwinięcie opisowe tytułu cyt. " a kierunek jeden ........: "
Brawo, brawo, jesteś niepowtarzalny, jesteś mistrz !!! Tak nie kształcą nawet w Harwardzie. To ty kol. ja powinieneś być w radzie nadzorczej MNI a nie jakiś Gwiazdowski. Jesteś kol. the best.
Dnia 2013-11-27 o godz. 08:58 ~ja napisał(a):
> oj lancecik , wiesz czym sie roznimy ? mianowicie tym ,ze
> piszesz bzdury marzac o kasie ja zas kase mam ,
> pozdrowienia z wietnamu ( sprawdz
Czym się różnimy, to akurat wiem doskonale. Z tą kasą to walnąłeś jak chory w kubeł po kwąśnym mleku ale nie dziwię się, wietnam nie jednego biegunkami wykończył. Rozumiem, że z tej pięknej krainy, nadajesz te twoje krótkie reportaże o MNI.