• No to mamy 68 PLN Autor: ~zorro2 [195.66.68.*]
    Jak przebije to będzie się telebał w kierunku 75 PLN, widać też , że ktoś pilnuje kursu , widać potrzebuje wysoki na koniec roku
  • Re: No to mamy 68 PLN Autor: ~xyx [83.28.4.*]
    Naturalne ,ze ktoś będzie kontrolował kurs do końca roku,bo ważna jest stopa zwrotu na koniec roku dla funduszy z uwagi na OFE i I kwartał 2014 tez będzie ważny dla funduszy.
    Koniec roku 92-94 zł a na koniec I kwartału 130-160zł.
    Dług publiczny USA będzie spłacany dużą inflacją w tym kraju a koszty inflacji jankesów poniosą głównie Chiny i reszta swiata. Na inflację najlepiej pieniądze trzymać jest w towarze czyli w akcjach
  • Re: No to mamy 68 PLN Autor: ~Rudy [189.204.38.*]
    Ja się trzymam swojej poprzedniej oceny - za 1-2 tygodnie zobaczymy 75-80 PLN. jeśli przez święta Polacy wydadzą tyle co zwykle, to z początkiem stycznia spółka zacznie się przesuwać z tego poziomu na 95-100 PLN i dojdzie tam do 20 stycznia. Potem już właściwie wszystko się może zdarzyć - zaczniemy mieć wstępne info jak rzepak zimuje, zobaczymy czy wychodzimy w końcu z kryzysu. Ja się najbardziej obawiam, że będziemy mieć kryzys polityczny w Polsce i ludzie zaczną oszczędzać na wypadek gdyby miał zacząć rządzić PiS... Wtedy to wogóle trzeba sprzedać wszystko i czekać
    Odwrotnie będzie,bo mamy juz wiedzę jak PIS dojdzie do władzy. Jesteśmy przygotowani juz na tą opcję, tylko musimy zalegalizować pieniądze i to się juz dzieje. Wig 20 osiągnie jak PIS będzie u władzy około 5tys. pkt bo teraz co roku jest transferowane za granicę 40miliardów $ bez opodatkowania,później to zostanie opodatkowane i co najważniejsze juz nie będziemy musieli szukać schronienia u Łukaszenki czy na Ukrainie. Teraz jest Tusk naszym wrogiem Nr1 a Schetyna to nasz szef. Paru chłopaków naszych wpadło za ostro poszli z tymi samochodami, zawsze były w Niemczech podstawiane na parkingu zaraz za Polską granicą.
    Rajd sw. Mikołaja ogłaszam ,ze został rozpoczęty
  • Re: No to mamy 68 PLN Autor: ~Rudy [189.204.38.*]
    Dla mnie najważniejsze jest to, że dzisiaj różni ludzie wystawiali paczki po 2-4 tys akcji i fundusze to wszystko łykały. To jest dowód na to, że jest jeszcze rezerwa na kolejne 20-30% i przebijamy się dalej w najbliższym czasie. Dzisiaj kolejne 20 tys akcji zeszło z rynku i znowu robi się miejsce. Jak to mówią spece-technicy - przebiliśmy opór ;-)
    Jak PIS będzie u władzy to Kruszwica będzie musiała wykazywać zysk netto kwartalnie 100mil. zł bo inaczej o 6rano będzie gleba albo podłoga.
  • Re: No to mamy 68 PLN Autor: ~Rudy [206.18.106.*]
    I co? Chyba wszyscy czekają co się wydarzy po zmianie ministra finansów... Papier nadal mocny i do 75 PLN droga otwarta... Ja tak ciągle myślę czy to niedługo zamykać czy też czekać na styczeń i 90-100 PLN. To w sumie tylko jakieś 40%, to nie wiadomo czy warto siedzieć przy tej końcówce.

Co z tym MCI?
  • Re: No to mamy 68 PLN Autor: ~xyx [79.191.155.*]
    Dość długo stoi w miejscu ale jak wypali do góry to będzie tak szła jak Kruszwica. Do końca roku musi wystrzelić bo fundusze będą tym zainteresowane. Tylko tu będzie największy zarobek do końca roku. Kwestia, tylko pewnie kilku dni albo jeden.
    No wyniki ładne pokazali, ale to już raczej jest w cenie. Tam jest troche za dużo różnych inwestorów. Nie to co Kruszwica - 2 inwestorów, 2 fundusze, 1 OFE i pełna kontrola spółki.

Masz typ do ilu to może dojechać przy tej wycenie?
  • Re: No to mamy 68 PLN Autor: ~xyx [83.9.122.*]
    Nie jest w cenie, powinno byc już 26zł a do wiosny około 40zł.
    Ruch na akcjach zamarł,kwestia tylko czasu na odbicie a do konca roku musi nastąpić.
    Co powiesz Rudy na temat korupcji w MSW? Widzisz władza i my robimy wszystko na oczach Twoich i bez karnie. Po Nowym Roku wszyscy wyjdą za kaucją a później prokuratura umorzy śledztwo a Ty o tym zapomnisz.Dziękujemy Ci za wierność nam. Nie ma jak na początku zrobi się dobre pranie mózgu,to później juz można robic co się chce i do tego oficjalnie.Po takim praniu mózgu nikt juz się nie wyleczy,bo to jest uraz trwały. To to jest pikus co pokazano, autostrady to dopiero był przekręt, pewnie stulecia ale to wyjdzie na jaw dopiero po 10 latach jak się przedawni.
    W nosie to mam, bo nie płacę podatków w tym kraju. Przed kryzysem jak się ocierałem o wycenę akcji prawie milion złotych i wszystko miałem w Polsce to się bałem. Spakowałem się i wyjechałem za rządów PiSu. Teraz mam plażę pod nosem, 20 stopni w zimie, pracuję sobie na pół etatu i inwestuję z zagranicy. I raczej już nie wrócę, bo się człowiek przyzwyczaja do luksusów i pogody.

Oglądam te Twoje MCI i ABC Data i tak sobie myślę, że to niegłupi pomysł. Zacząłem już tą Kruszwicę sprzedawać, bo mi troche zejdzie. Mam ładnych pare tysięcy akcji :-)
    Honor mi nie pozwala,żeby pracować za granicą na kogoś. Ja w kraju się czuje jak ryba w wodzie. To jest kraj tylko dla ludzi mądrych. Zrobiliśmy Cię w konia 6 lat temu a teraz wstydzisz się przyznać jak większość. Dla nas to jest bez znaczenia kto rządzi,u nas nie ma brzydkich, ładnych tylko liczy się kasa, bo ona nas podnieca.

Nie widzę lepszego zarobku do konca roku jak na MCI a Kruszwicy nie muszę sprzedawać. Sprzedam jak Ziobro przyjdzie, to mu pokarze skąd mam i się odczepi i jeszcze nam zaproponuje biznes legalny i bedzie pokazywał nas jako wzór w TVP. Życie jest piękne jak człowiek jest mądry
  • Re: No to mamy 68 PLN Autor: ~xyx [83.28.233.*]
    Jak ten sk...iel rudy ruszy naszego szefa, to będzie skończony. Dni jego rządów będą policzone i pójdzie jeszcze siedzieć za Smoleńsk. Mamy na niego wszystkie haki jakie się dopuścił
  • Re: No to mamy 68 PLN Autor: ~xyx [83.28.184.*]
    To są perełki, które jeszcze dadzą dużo zarobić. Jeśli przebijemy 70zł, to koniec roku zamykamy kursem akcji Kru. 85zł. Od tego poniedziałku zostało nam prawie trzy tygodnie na rajd sw. Mikołaja

http://www.parkiet.com/galeria/7,6,1348057.html#bigImage
  • Re: No to mamy 68 PLN Autor: ~xyx [79.185.43.*]
    Dzisiaj albo jutro opór 70zł pęknie. Do 10 grudnia osiągniemy kurs akcji 85-93zł. Po Nowym Roku wzrosty do końca stycznia na 120-140 zł za akcje Kru.
    Zysk za IV kwartał Kru. będzie olbrzymi na czysto około 70 mil.zł
  • Zmieniam zdanie Autor: ~Rudy [206.18.106.*]
    Ja właśnie podjąłem decyzję, że czekam do Nowego Roku ze sprzedażą. Muszę opóźnić zapłatę podatku o rok, bo będzie tego kilkadziesiąt tysi... Szkoda płacić jak moze popracować przez tyle czasu.

Zmieniam też zdanie dotyczące wyniku za 4 kwartał. Obstawiam 80-100mln NETTO, a 100-130 mln na poziomie operacyjnym. Wyniki spółek dóbr konsumpcyjnych wskazują, że gospodarka ma się super i święta będą takie jak należy :-)
  • Re: Zmieniam zdanie Autor: ~xyx [83.28.241.*]
    Logiczne jest,ze teraz nie sprzedaje się akcji,chyba że ktoś chce zapłacić podatek, to musi byc świrem aby tak zrobić. Trzymać trzeba do wiosny akcje Kru. i później podjąć decyzje, ale wydaje mi się ,ze trzeba je juz trzymać cały czas dla dywidendy. Restrukturyzacja firmy dała efekty, nawet jak surowiec będzie droższy to nie wpłynie na wyniki spółki. Rynek żywnościowy ma rosnąc do góry co roku około 20%. Nawet jak giełda się załamie a załamie się jeszcze raz około 30% w dół na Wig 20, to na Kruszwicy ten spadek będzie mały,korekcyjny.

Wyniki za IV kwartał będą wysokie, tak samo I kwartał 2014r. zysk będzie podobny do IV kwartału. Zyski Kru. co roku będą przekraczały 200mil.zł niżej juz nie będzie, chyba ,ze wojna
  • Re: No to mamy 68 PLN Autor: ~zorro2 [95.40.106.*]
    Czytam Rudego post i myślałem przez moment , że to ja pisałem , też zrezygnowałem ze sprzedaży , za duży podatek plus wyniki będą super , powiem tak >>dodatkowe 12 PLn na papier , ale jutro od razu by mnie skusiło, nie inaczej
    Ja ostatnio się dowiedziałem kilku ciekawych rzeczy z rynku i wychodzi na to, że 100 PLN zobaczymy z początkiem roku. Dlatego na razie jest zbieranie bez litości, bo jeszcze 50% wzrostu w zanadrzu. Miałem się przerzucać na inne spółki, ale zrozumiałem, że warto poczekać. Podpowiem - mogą sie poskładać na raz trzy rzeczy:
    - mega wynik w 4 kwartale
    - sprzedaż działki po starych zakładach w Warszawie
    - przejęcie

Dodam, że spółce warto teraz coś przejąć, bo jej się zaraz kończy tarcza podatkowa i wydanie dużej ilości kasy przed końcem roku byłoby wskazane
[x]
KRUSZWICA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.