• Arcus dokładna analiza raportu Autor: ~icm [217.149.245.*]
    podam kilka liczb dlaczego 100% wzrost przychodów nie dał zysku netto. Pozycja zyski zatrzymane 19 mln !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Niezrealizowane należności z tytułu dostaw 65 mln !!!!!!!!!!!!!. Zwróciłem uwagę na wzrost zatrudnienia o 9% i wzrost gotówki o 52% do sumy 23 mln zł.Zapasy wzrosły z 16 do 33 mln . Dlatego w pozycji koszty własne zakupu jest 188 mln do 89 mln przed rokiem. Wnioski -dochód i to spory pokaże się w następnych kwartałach. Jest dobrze panie i panowie.Raport dostępny dla swoich uczestników na Bossa.pl
  • Re: Arcus dokładna analiza raportu Autor: ~kris b [141.0.8.*]
    arcus to porazka.natlukli 200 mln i zero zysku a nawet strata.dostali za spor z zusem ponad 3 mln.gdzie one sa dlatego nikt tego nie dotyka .trzymam to bo co mam robic a przed chwila wziolem 200 pr.zysku na abm-solid.to byl najtrudniejszy fix w moim zyciu-5tys.po 0.37 dzis s po 0.99gr.zarabia sie na bankrutach.takie czasy
  • Re: Arcus dokładna analiza raportu Autor: ~lolo [193.105.122.*]
    a co jesli te duże zapasy to rzeczy, które szybko starzeją się technologicznie...
  • Re: Arcus dokładna analiza raportu Autor: ~icm [83.16.123.*]
    ludzie dzisiaj nieumiejący czytać oddawali w popłochu , ja sporo kupiłem. 19 mln czystego zysku zaksięgują w następnym lub 1 kw. 2014 .Mają 25 mln CZYSTEJ GOTÓWKI przy 7,4 mln akcji =3,37 zł na akcje $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Kris gratuluje i cierpliwości na Arcusie.
    arcusa trzymam bo mowi mi tak glowa.chociaz jego akcjonariusze to pewnie stali bywalcy u kardiologa albo melin pijackich-aby zapomniec.sama spolka nie rozpieszcza ani wynikami ani relacjami inwestorskimi plus zero w mediach.jesli masz wolne srodki bierz hutmena i ferrum-ruszyly w ciszy te zapomniane perelki.dobralem tez cormeya/kropla krwi/
    Ferrum przytuliłem , zbierałem też Investconsalting w okolicach 80 Bgr.Cormay -wyniki cienkie , chociaz spółka OK
    kraza po rynku plotki o mozliwej fuzjii ferrum z izostalem-gdyby sie to okazalo prawda to powstanie podmiot ktory bedzie kontrolowal i produkcje i handel rurami w pl.pomijam fakt ze to tez b.znaczacy eksporterzy.a jesli wypala w pl.lupki to te ceny beda jeszcze dlugo wspominane.icm calkowicie pozbylem sie biprometu/papier martwy./ i podskubowalem ostatnio relpola.wierze dalej w niego/pozdro
    Bipromet - jak mieć to tylko teraz( rozliczenie Głogowa ) , to moje zdanie . Arcus ma kasę na koncie powyżej obecnej wyceny na GPW + 19 mln zysku niezaksięgowanego. Mądrze zbierają akcje z rynku i są cierpliwi. Ponownie obserwuje Arctic Paper , chyba znowu jest do brania.
  • Re: Arcus dokładna analiza raportu Autor: ~arys [81.190.224.*]
    Coś tutaj będzie na dniach. Spółka mocno zdołowana, a z ciekawą przyszłością... Po umorzeniu akcji zacznie się ciąg dalszy skupu, a ten wyciągnął kurs ostatnio na ponad 5 zł. Poza tym samo umorzenie zwiększy wartość księgową i znów wskaźniki up!
[x]
ARCUS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.