• INFO!!! Autor: ~John [83.7.131.*]
    http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=PYL&id=55989&id_tr=1
  • Re: INFO!!! Autor: ~filozof [77.114.92.*]
    To dofinansowanie również wpłynie na zwiększenie majątku firmy, nie ma co jutro już chyba zbieranie się kończy i większy ruch w górę.Myślę ze przejecie udziałów po 14 gr dla nowych udziałowców a zarazem kooperantów było powiązane ze spodziewanym dofinansowaniem i rozwojem spółki chyba wynikało też z podpisanych warunków współpracy z dotychczasowymi akcjonariuszami...wszyscy na tym w sumie skorzystają.
  • Re: INFO!!! Autor: ~meczyn [178.180.119.*]
    jeszcze oby raport bez straty i moze wyklaruje sie
    trend wzrostow
    pozdro dla niezdecydowanych, bo watpliwosci chyba
    coraz mniejsze ;)
  • Re: INFO!!! Autor: ~przy [83.19.102.*]
    takich wynikahc skąd oni wezmą 200 tyś na wkład własny he he
  • Re: INFO!!! Autor: ~karlsmen [81.210.22.*]
    a co to taka cisza...
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PYLON-Udzial-Emitenta-w-AudioShow-2013-2997865.html
  • Re: INFO!!! Autor: ~John [83.5.183.*]
    Cisza bo akcje przechodzą w silne ręce (tu wchodzą długoterminowi) Oddawali po 10groszy i ktoś z ukrytego zbierał... teraz znowu oddają po 12 i ktoś znowu zbierał... akcje są warte co najmniej kilka kilkanaście razy więcej... tylko trzeba patrzeć w przyszłość... Nie wiecie co posiadacie nawet:) Zamknięcie roku będzie na plus i to 1/3 a może 1/2 ? kapitalizacji! to już są fakty. Niebawem kolejne info wyjdzie o nowych kanałach dystrybucji... na szeroki rynek. Przychody mogą się zwiększyć kilkukrotnie, ja nie mam obaw do tego bo produkty tej firmy są doskonałe, a każdy dobry produkt się sprzeda.

Możecie mnie wyśmiać, ale ja tu widzę złotówki a nie grosze za jedną akcję. Oczywiście perspektywa 2 lat.
  • Re: INFO!!! Autor: ~łun [83.5.183.*]
    a jak skomentujesz John osobę którą powołali dziś do RN ?
  • Re: INFO!!! Autor: ~john [83.5.183.*]
    Z takim zapleczem wszystko mozliwe. W biznesie licza sie znajomosci zwłaszcza w początkowej fazie rozkrecania biznesu. Od poczatku debiutu same pozytywbe informacje? Kwestia czasu jak rynek ruszy.. Żeby zarobjc krocie trzeba ryzykowac ale nie wtedy gdy juz w tym widzą wszyscy korzyść ale gdy sie to czuje! jestesmy w trakcie tego... kto przegapi tego jego sprawa, niech wejdzie w oil-a lub inną wydmuszke:)
  • Re: INFO!!! Autor: ~ano [46.169.5.*]
    na pewno ciekawa
  • Re: INFO!!! Autor: ~meczyn [5.134.64.*]
    Dnia 2013-11-25 o godz. 20:54 ~John napisał(a):
    > Cisza bo akcje przechodzą w silne ręce (tu wchodzą
    > długoterminowi) Oddawali po 10groszy i ktoś z ukrytego
    > zbierał... teraz znowu oddają po 12 i ktoś znowu zbierał...
    > akcje są warte co najmniej kilka kilkanaście razy więcej...
    > tylko trzeba patrzeć w przyszłość... Nie wiecie co
    > posiadacie nawet:) Zamknięcie roku będzie na plus i to 1/3
    > a może 1/2 ? kapitalizacji! to już są fakty. Niebawem
    > kolejne info wyjdzie o nowych kanałach dystrybucji... na
    > szeroki rynek. Przychody mogą się zwiększyć kilkukrotnie,
    > ja nie mam obaw do tego bo produkty tej firmy są doskonałe,
    > a każdy dobry produkt się sprzeda.

Możecie mnie wyśmiać,
    > ale ja tu widzę złotówki a nie grosze za jedną akcję.
    > Oczywiście perspektywa 2 lat.

I to jest trzeźwa ocena sytuacji !!!
    A czytaliście ocenę zestawu z Audioshow (przedostatni akapit)
    Jakość audiofilska, nie zdziwiłbym się jak podpisali jakąś umowę na dystrybucję.
    Dla przypomnienia wklejam linka
    http://highfidelity.pl/@main-1841&lang=
    Pozdr
  • Re: INFO!!! Autor: ~karlsmen [95.41.15.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PYLON-Emisja-obligacji-serii-A-3007804.html

Zarząd Pylon S.A. informuje, że 5 grudnia 2013 roku, na podstawie zgody wyrażonej przez Radę Nadzorczą Spółki, Zarząd Spółki podjął uchwałę nr 01/12/2013 w sprawie emisji nie więcej niż 400 obligacji na okaziciela serii A o wartości nominalnej każdej poszczególnej obligacji 2.000 zł, o łącznej wartości nominalnej obligacji nie większej niż 800.000 zł. Informacja o zamknięciu emisji ww. obligacji zostanie przekazana przez Emitenta w stosownym raporcie bieżącym. Podstawa prawna: §3 ust. 2 pkt. 16) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu \"Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect\"

Osoby reprezentujące spółkę:
    Mateusz Jujka-Prezes Zarządu
  • Re: INFO!!! Autor: ~John [83.29.21.*]
    Coraz lepsze infa, i coraz bardziej atrakcyjna cena to wróży jedno:)... KONIEC KOREKTY

Pozdrawiam długoterminowych bo gra warta jest dźwięku!
  • Re: INFO!!! Autor: ~karlsmen [81.210.22.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PYLON-Pylon-S-A-Przydzial-obligacji-serii-A-3028217.html

Źródło: EBI (raporty spółek)
    PYLON: Pylon S.A.: Przydział obligacji serii A

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 27/2013, Zarząd Emitenta [Pylon S.A.] informuje, iż na podstawie uchwały z dnia 31 grudnia 2013 roku dokonał przydziału Obligacji na okaziciela serii A. Obligacje zostały przydzielone 9 [dziewięciu] Inwestorom w oparciu o wpłaty dokonane przez subskrybentów w terminie przeprowadzonej subskrypcji tj. do dnia 31 grudnia 2013 roku. Warunki emisji Obligacji serii A: Przedmiotem emisji było nie mniej niż 200 [dwieście] i nie więcej niż 400 [czterysta] Obligacji serii A o łącznej wartości nominalnej nie niższej niż 400.000 zł [czterysta tysięcy złotych] i nie wyższej niż 800.000 zł [osiemset tysięcy złotych]. Wartość nominalna i emisyjna 1 [jednej] Obligacji serii A wynosiła 2.000 zł [dwa tysiące złotych]. Celem emisji obligacji serii A było pozyskanie środków finansowych na działalności statutową Emitenta. Data rozpoczęcia subskrypcji: 5 grudnia 2013 roku; Data zakończenia subskrypcji: 31 grudnia 2013 roku; Data przydziału obligacji: 31 grudnia 2013 roku; Liczba przydzielonych obligacji: 395 Obligacji serii A Łączna wartość przydzielonych obligacji serii A: 790.000 [siedemset dziewięćdziesiąt tysięcy złotych] Podstawowe warunki wykupu obligacji serii A: 1. Emitent zobowiązuje się do wykupu Obligacji w terminie 18 miesięcy od dnia przydziału obligacji, tj. w dniu 30 czerwca 2015 roku; 2. Obligatariuszowi przysługuje oprocentowanie w wysokości 4,25 proc. [cztery i dwadzieścia pięć setnych procent] w skali roku. Warunki wykupu przedterminowego: Po upływie 6 [sześciu] miesięcy od dnia wystawienia obligacji, tj. po dniu 30 czerwca 2014 roku do poprzedzającego Dzień Wykupu, Emitent jest uprawniony do przedterminowego wykupu obligacji na poniższych warunkach: a.zobowiązuje się zapłacić obligatariuszowi kwotę równą wartości nominalnej obligacji podlegających przedterminowemu wykupowi albo; b. jest uprawniony do złożenia obligatariuszowi oferty objęcia akcji zwykłych na okaziciela nowej emisji celem wykonania prawa zamiany Obligacji na akcje Emitenta. Warunkiem skorzystania przez Emitenta z uprawnienia określonego w punkcie poprzedzającym jest podjęcie, do dnia poprzedzającego dzień złożenia oferty objęcia akcji nowej emisji, uchwały przez Walne Zgromadzenie Emitenta w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta poprzez emisję akcji w trybie subskrypcji prywatnej przeprowadzonej zgodnie z przepisami k.s.h.. Podstawa prawna: §3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu \"Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu\".

Osoby reprezentujące spółkę:

ciekawie to wyglada :)
  • Re: INFO!!! Autor: ~ds [94.254.146.*]
    najciekawsze jest oprocentowanie - 4,25% - bardzo korzystne finansowanie.

obligacje moga zostac zamienione na akcje, miejmy nadzieje że nie niżej niż 20 groszy.
  • Re: INFO!!! Autor: ~pylon's [80.53.213.*]
    Nawet jak będzie po 20 groszy to będzie ich masa... mam mieszane uczucia do tego infa:( Jak kasy nie będzie to będą zmuszenie do emisji ale nie po 20 groszy tylko dużo niżej.
  • Re: INFO!!! Autor: ~ds [83.19.162.*]
    o brak kasy bym się nie martwił.

spółka generuje dodatnie przepływy, jak widać w raportach finansowych na produkcj i sprzedaży kolumn mają rentowność około 20-25% - a odsetki od obligacji to tylko 4,25%.

jeżeli kasa z emisji pójdzie na zwiekszenie produkcji to jestem spokojny o środki finansowe bo kolumny się coraz lepiej sprzedają.
  • Re: INFO!!! Autor: ~mija [81.161.204.*]
    Spółka póki co zachowuje się racjonalnie. Ilość akcji jeśli faktycznie zmienią obligacje na akcje będzie albo bardzo dużo, albo bardzo mała do sytuacji w której będziemy w roku 2014-2015.
    Zobaczymy, ciekawy jestem kolejnych informacji.
  • Re: INFO!!! Autor: ~Courtial [89.79.110.*]
    Póki co kurs trzyma się na tych 18 groszach, nie jest źle jednak zastanawiam się czy przebijemy 20 groszy w tym miesiącu , być może dopiero po raporcie za IV Kwartał ruszymy na wyższe poziomy, co o tym sądzicie ??
  • Re: INFO!!! Autor: ~ds [83.19.162.*]
    jeżeli spełnią prognozę czyli około 260 tys zysku netto to kapitalizacja 1,2 mln zostanie wspomnieniem.
  • Re: INFO!!! Autor: ~John [83.29.250.*]
    Witam,

Info złe dla inwestorów krótkoterminowych oraz średnio. Dodatkowo wyrysował się podwójny szczyt ,więc wracamy najprawdopodobniej na 12-14 groszy.
  • Re: INFO!!! Autor: ~taki tam [178.56.189.*]
    bedzie okazja dobrac bo sprzedac raczej w tym roku nie mam zamiaru:)
  • Re: INFO!!! Autor: ~_olo_ [31.175.118.*]
    TRUO WAM WYPADŁ Z SZAFY ? CZY JAK?
  • Re: INFO!!! Autor: ~ano [31.2.117.*]
    ? Spółka na niskim oprocentowaniu uzyskała 790 tysięcy złotych. Ma łatwość spłacenia tego zobowiązania. Jaki trup?
    Nadal spokojnie czekamy na wynika za 2013 rok, potem na poczynania w 2014. Sytuacja nadal jest taka sama jak wczoraj czy przed wczoraj.

Pozdrawiam
    ano
  • Re: INFO!!! Autor: ~ds [83.4.65.*]
    nie do końca taka sma. po emisji obligacji znacznie wzrósł wskaźnik zadłużenia. mnie to akurat nie przeszkadza, dobrze rozwijające się spółki z wysoką rentownością powinny finansować się długiem, zwłaszcza takim tanim.

komus jednak to nie spasowało i sprzedał. takie jego prawo. może liczy, że odkupi po 12 gr w co wątpię.
  • Re: INFO!!! Autor: ~John [83.29.250.*]
    Ktoś już przed Świętami i po sprzedawał z ukrytego, może to ten sam inwestor co kupił obligacje? niskie oprocentowanie może jest podyktowane emisją? Dlatego tak chętnie zostało odebrane bo nowi inwestorzy dostaną po atrakcyjnej cenie akcje. Te info jest bardzo złe dla drobnych inwestorów, dla Spółki i dla nowych inwestorów bardzo dobra wiadomość. Granie pod wyniki za 2013r. nie ma najmniejszego sensu bo 20 groszy będzie bardzo ciężko przekroczyć biorąc tak dużą niepewność co do ceny i ilości nowej emisji, lub czy do niej w ogóle dojdzie. Druga sprawa to nowy rok, jeśli nie dojdą nowe kanały dystrybucji możemy mieć spadek przychodów bo tak się niestety kształtuje ten rynek że szybko się nasyca. Cięgle potrzeba nowych nabywców i trzeba ich szukać w innych miejscach... Bez tego będziemy stali w miejscu, a nowe akcje tylko "rozwodnią zyski".

Dlatego uważam że się cofniemy, ile? tego nie wie nikt:) to NC. 14 groszy to będzie poziom bezpieczeństwa. Bo w najgorszym wypadku (tak myślę) będzie na tym poziomie emisja.
  • Re: INFO!!! Autor: ~ds [83.7.183.*]
    pewne jest jedno. spółka pozyskała 800 tys taniej gotówki. Pytań jest kilka:
    -na co przeznaczą środki z obligacji
    -czy spłacą ją faktycznie akcjami czy to tylko wyjście awaryjne gdyby się noga powinęła.
    -kto objął obligacje ( 8 podmiotów). Jeżeli osoby spoza kręgu spółki to wątpie żeby wyemitowali im akcje taniej niż te 20 gr. Jeżeli dla krewnych i znajomych - wszystko jest możliwe.

Do czerwca pewnie nic się w tym temacie nie wydarzy. Teraz najważniejsze są wyniki za ostatni kwartał.
  • Re: INFO!!! Autor: ~ds [83.7.183.*]
    John, to Twój wpis z końca listopada::
    "Cisza bo akcje przechodzą w silne ręce (tu wchodzą długoterminowi) Oddawali po 10groszy i ktoś z ukrytego zbierał... teraz znowu oddają po 12 i ktoś znowu zbierał... akcje są warte co najmniej kilka kilkanaście razy więcej... tylko trzeba patrzeć w przyszłość... Nie wiecie co posiadacie nawet:) Zamknięcie roku będzie na plus i to 1/3 a może 1/2 ? kapitalizacji! to już są fakty. Niebawem kolejne info wyjdzie o nowych kanałach dystrybucji... na szeroki rynek. Przychody mogą się zwiększyć kilkukrotnie, ja nie mam obaw do tego bo produkty tej firmy są doskonałe, a każdy dobry produkt się sprzeda.

Możecie mnie wyśmiać, ale ja tu widzę złotówki a nie grosze za jedną akcję. Oczywiście perspektywa 2 lat."

a wczoraj piszesz:
    "Granie pod wyniki za 2013r. nie ma najmniejszego sensu bo 20 groszy będzie bardzo ciężko przekroczyć biorąc tak dużą niepewność co do ceny i ilości nowej emisji, lub czy do niej w ogóle dojdzie. Druga sprawa to nowy rok, jeśli nie dojdą nowe kanały dystrybucji możemy mieć spadek przychodów bo tak się niestety kształtuje ten rynek że szybko się nasyca. Cięgle potrzeba nowych nabywców i trzeba ich szukać w innych miejscach... Bez tego będziemy stali w miejscu, a nowe akcje tylko "rozwodnią zyski"."

Sprzedałeś akcje i nagle spółka jest BEEE ??
  • Re: ostatnio sprzedawal John Autor: ~detektyw [194.187.200.*]
    pieknie zmienil horyzont ale wiadomo ze po 14 gr chetnie odkupi.
  • Re: ostatnio sprzedawal John Autor: ~ds [83.4.39.*]
    albo nie odkupi bo inne wezmą po 16 i pociąg pojedzie bez Johna...
  • Re: ostatnio sprzedawal John Autor: ~John [79.191.217.*]
    Witam,

Otóż się mylicie. Posiadam akcję od pierwszych dni debiutu, i nie zamierzam sprzedawać do 2 lat. Taki sobie horyzont obrałem i tego się trzymam. Oceniam trzeźwo sytuacje i każde info, to że napisałem że dla drobnych inwestorów (krótkoterminowych) jest zła informacja i macie z tym problem to niestety, ale zbyt entuzjastycznie do tego tego podchodzicie. Nie piszę tylko z superlatywach, piszę obiektywnie. Dla mnie się nie zmieniło nic, ponieważ dalej wierzę w sukces i czekam na konkretne mocno fundamentalne info związane z uruchomieniem zagranicznych "kontraktów". Będzie to potwierdzenie że Firma działa w sposób prawidłowy a nie nastawiona na kombinowanie z emisjami... Musiało by spaść na 12 groszy żebym dokupił bo jak na tą chwilę posiadam wystarczający pakiet który zamierzałem posiadać przed inwestycją w PYLONA.

To że już wywiesiliście mnie na palu w niczym mi nie przeszkadza, to świadczy tylko o Was że tu wolno pisać tylko dobrze, obiektywnie już nie... a źle to już by była katastrofa. Trochę spokojniej reagujcie, bo akcjonariat powinien być wyluzowany, a nie stać murem do każdej odmiennej konstruktywnej wypowiedzi.
  • Re: ostatnio sprzedawal John Autor: ~ano [95.40.119.*]
    Nie ma co się tłumaczyć. Mam podobną filozofię - czekam do 2 lat, w tym czasie oczekuje od firmy sygnałów fundamentalnych które podniosą jej wycenę.

Nie zgadzam się natomiast z oceną tej emisji obligacji. Ona jest dobra dla krótkoterminowych. Dla nas, o dłuższym horyzoncie czasowym jest o tyle złą wiadomością o ile Spółka nie będzie się rozwijała. Jeśli zwiększy swoją wartość księgową o wartość tej emisji, spoko. Jeśli będzie coś więcej, coś extra, super. Jeśli wejdzie na rynek europejski, bomba.

Spokojnie czekajmy.
  • Re: ostatnio sprzedawal John Autor: ~pylon's [80.53.213.*]
    Co to się dzieje? Takie złe to info jest? Przecież jak potrzebują kasę to mają plany na rozwój i widać że zapotrzebowanie jest na ich produkty.
  • Re: ostatnio sprzedawal John Autor: ~ds [94.254.212.*]
    w infie pojawiło się magiczne słowo emisja i komuś puściły nerwy. jedni wyszli, inni wejdą - ot normalne.
[x]
JRCGROUP 0,71% 0,14 2025-10-01 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.