Dobrze oceniam jest ok że Ktoś się znalazł i chce uzdrowić spółkę po ile kupi mnie nie interesuje nich zacznie działać a chyba już od lipca skupuje i cienias nie jest
Warunkowe podwyższenie kapitału zakładowego następuje w drodze emisji nie więcej niż 28.311.870 (słownie: dwadzieścia osiem milionów trzysta jedenaście tysięcy osiemset siedemdziesiąt) akcji na okaziciela, serii M, o wartości nominalnej 0,10 zł (słownie: dziesięć groszy) każda.
§ 6
Do obejmowania akcji serii M będą uprawnieni posiadacze warrantów subskrypcyjnych serii M.
§ 7
1. Cena emisyjna jednej akcji odpowiadać będzie średniemu kursowi zamknięcia notowań tych akcji na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z ostatnich 3 miesięcy poprzedzających dzień złożenia przez posiadacza warrantów subskrypcyjnych serii M oświadczenia o objęciu akcji serii M, minus:
a. 15% dyskonta w przypadku, gdy wspomniany średni kurs akcji wyniesie mniej niż 0,34 zł (słownie: trzydzieści cztery groszy);
b. 10% dyskonta w przypadku, gdy wspomniany średni kurs akcji wyniesie więcej lub jest równy 0,34 zł (słownie: trzydzieści cztery groszy).
2. Cena emisyjna ustalona zgodnie z ust. 1 powyżej nie może być wyższa niż 1,00 zł (słownie: jeden złoty), ani też niższa niż 0,24 zł (słownie: dwadzieścia cztery grosze) za jedną akcję.
§ 8
Akcje serii M mogą być obejmowane za wkłady pieniężne.
a kto teraz rządzi w spółce ? ktoś ma siłę na przegłosowanie emisji bez pp ?
o ile dobrze pamietam, to do przegłosowania takiej emisji jest potrzeba większej ilości głosów niż normalnie
Kolega wyżej się myli jeśli chodzi o inwestora takowego nie ma gdyż. W sytuacjach szczególnych (np. akceptowane wejście inwestora strategicznego do akcjonariatu danej spółki akcyjnej), możliwe jest wyłączenie dotychczasowych akcjonariuszy z prawa poboru przy nowej emisji akcji, wskutek podjęcia podczas walnego zgromadzenia akcjonariuszy stosownej uchwały. Więc z tego co się orientuje takowej uchwały o wyłączeniu prawa poboru nie było.
Ok , dzieki za wyjaśnienie.
Jeszcze jedno z moich pobieżnych wyliczeń przez ręce ostatnio przeleciało ponad 10% free flot ,jak szybko publikuje sie informacje o przekroczeniu 5 % akcjonariatu ?
I czy tylko ja mam wrażenie że i dzisiejszy komunikat i skup w ostatnich dniach to zmiana "warty" w spółce a przed walnym znajdzie się nagle nowy duży akcjonariusz ?
Może ktoś bardziej doświadczony mnie oświeci.
No nie doczytałem, co nie zmienia faktu że nie znajdą inwestora i wyjdzie na to że akcjonariusze będą kupować akcje.. sami tego nie wykluczają.. A tymczasem jest panika i powrót na 32 grosze.