No dziś w Komputroniku nabyłem czarnego Nexta za całe 669zł. Nie jestem expertem w smartfonowym ale bawiłem się już kilkoma telefonami. Next to prawdziwy hit jeżeli chodzi o jakość do ceny. Wykonany bardzo dobrze i bardzo lekki jak na tak na swoją wielkość (oprucz grubości) i spory aklumulator. Prędkość działania jak w najnowszych topowych telefonach. Władowałem na MicroSD fotki kilkadziesiąt MB oraz filmy HD. Łyka je bez zająknięcia i przeżuca jak kiludziesięcio kilobajtowe bitmabpy. Jakość obrazu obłędna. Wszystko widać nawet jak telefon ustawimy prawie prostopadle!
Nie chę tu robić recenzji ale naprawde jest dobrze.
Teraz kilka hintów do panów handlowców i marketingu:
- zadbajcie o to aby w większych sieciach np. Komputronik kolesie przynajmniej wiedzieli że taki Next jest już u nich w sprzedaży. Musiałem tłumaczyć kolesiowi o który tel mia chodzi...a gdzie pole do polecenia klijentowi Nexta jak przyjdzie po niski model Samsunga lub innej marki
- Teltorium - tu też z promocją i zachętą bardzo blado a to już zakrawa o beznadzieję. Koleś wyciągnął mi Nexta z szuflady gdzie gablotki wypchane są wiadomo czym! Na pól stoiska powinny być widoczne z drugiego końca galerii reklamy nowych produktów myPhone i Tab!!!
- Nie można się doszukać w necie konkretnych testów i recenzji tylko jakieś samozwawcze. Czy kolesiom z Tfona znane jest pojęcie Pijaru i Reklamy?!!! Nie mówie o wywalaniu kasy na TV w PrimeTime ale testy w różnych gazetach i dobrych stronach branżowych to chyba podstawa. Reklamowanie produktu poprzez wspólną akcje z Biedronką to nie jest budowanie pozycji marki zwłaszcza z produktami o wyższej jakości.
Podsumowując produkt jest super ale sam się nie sprzeda w większej ilości bo marka nadal się kojarzy z niską jakością i to o czym się się nie mówi tego nie ma!
Bardzo cenna informacja, zwłaszcza dla Zarządu Spółki. Kilka miesięcy temu również sygnalizowałem pewne braki w zakresie "Pijaru i Marketingu". Sytuacje, o których piszesz rzeczywiście są niedopuszczalne w biznesie i słusznie zauważasz, że nie chodzi o wielką kasę na reklamy w TV i radio. No chyba, że chodzi o jakąś inną strategię, której nie rozumiemy :/
Dzisiaj próbuje pijaru na własnym podwórku. Większość znajomych jest w szoku że mozna zrobić taki telefon w tej cenie. Niestety pokutuje nasza nieufność do nie znanych marek lub kojarzących się z tanimi i kiepskiej jakości produktami. Oczywiście iPhonowców wogóle się nie przekona...koleżanka przyłożyła do swojego 4S stwierdzając że za duży:) Ja osobiście nie podważając jakosci wykonania iPhona, trzymając go mam cały czas wrażenie że zaraz wypadnie mi z ręki (ciężar + kańciaste krawędzie) a myPhon leży niczym przyklejony:)
Tak czy siak dwie osoby już są prawie zdecydowane na zakup.
Wszystkich dziwi bardzo mała waga jak na gabaryty i tak duży/pojemny akumulator.
no chlopaki teraz po tym apelu na pewno zarzad ruszy do roboty. tu trzeba dobrego menadzera i wtedy by to hulało a nie jakies tam dziedki pierdzące w stołek i jakos to bedzie.
Ja jestem w większym szoku , że nikt tych akcji nie chce kupować z prawej i to przy tak zielonym rynku . No cóż miałem czas się przyzwyczaić że ta spółka na takim rynku nie chce rosnąć .
Zycze, zeby dobra opinia o produkcie mozna bylo powtorzyc po tygodniu, miesiacu i roku, bo opinie o jakosci pozostalych produktow i obsludze klienta, ktore mozna zalezc w sieci, to o wiele powazniejszy problem niz brak PR, czy reklamy :(.
Pytanko do użytkownika:
Jak bardzo ci przeszkadza, albo nie przeszkadza gniazdo do ładowania microUSB u góry, gdybyś chciał tel. ładować i ktoś by zadzwonił, to masz kabel u góry !!!
Wiem, czepiam się szczegółów, ale czegoś trzeba :)
W sumie to ładowałem narazie raz i nie zastanawiałem się nad tym ale zakładam, że takowe przypadki raczej będą sporadyczne. Może byc to nieco upierdliwe przy dłuższym zasilaniu pod navi w samochodzie ale w sumie można o 180st obrócić:)
Dodam, że telefon ma niezłej jakości układ dźwiękowy ale niestety słuchawki odstają. Dla fanów dobrej jakości audio polecam zakup innych. To też hint do poprawy dla kolejnych dostaw/wersji. Ludzie zwracają uwagę na słuchawki i nie wiem czy designerski przewód wystarczy -> 2USD więcej i Chińczyk wrzuci do pudełka słuchawki o dwie klasy lepsze:)
Jako miniakcjonariusz ;-) poczułem sie w obowiązku kupić Nexta. Mam go juz 9 dni i na razie jest chyba nie najgorzej. Jest fajowy. Tapetka zmieniona na fotke zony :), aplikacje zainstalowane i nawet plynnie chodzą, gierki smigają itd.
Troche bateryjka slaba w porownaniu z konkurencja, no ale tego sie spodziewałem.
Niekopojące jest tylko to że juz 2 razy w ciągu tych kilku dni mi sie sam z siebie wyłączył :/
No ale do trzech razy sztuka, dopiero wtedy zareklamuję. Mam nadzieje ze nie trafił mi sie egemplarz jak duzej ilosci osob w internecie, ktorym rozne cuda sie juz powydarzały z ekranem/napięciem itd :/
-GMBH
Zastanawia cie to dlaczego nikt nie kupuje akcji z prawej strony.
Hmmm mysle ze najprawdopodobniej dlatego, ze wszyscy/wieksosc wie jak to sie skończy, jak po wzrostach ktos zechce jeszcze (do)kupić i nagle z niewyjasnionych przyczyn bedzie zjazd.Tez kisze akcje TFONE i chcialbym zeby poszlo w gore bo moglbym sie wreszcie ich pozbyc, tak chociaz jeszcze z 20gr. No ale z drugiej strony rozumiem rynek/ludzi ktorzy nie chcą kupować, bo dostali nauczkę kilka razy, albo po prostu bacznie obserwowali-przeanalizowali historię liczbową tej spolki i jakie przypadki wystepowaly.
Widzę , że akcjonariusze mocno zniechęceni nikt nic nie pisze . Zobaczcie sobie wykres prawie dokładnie rok temu byliśmy na historycznych minimach . Dziś to zupełnie co innego a minął ledwie rok .