• linka Autor: ~wig20 [83.23.86.*]
    http://www.attrader.pl/charts/s/41557/XrgsSAfZn0KwQPAnlsSG7g.png
  • Re: linka Autor: ~Holandianinnn [84.84.100.*]
    wczoraj zakończyliśmy na ostatnich maksimach więc dzisiaj powinniśmy dalej iść do góry :) tak myślę :)
  • Re: linka Autor: ~mars [87.99.28.*]
    jak tam twoja linka, pekla ? ;)
  • Re: linka Autor: ~dd [80.53.132.*]
    chyba się powiesł na niej bo nie odpowiada
  • Re: linka Autor: ~wig20 [83.23.86.*]
    po to dałem linkę byście mieli świadomość, a nie dlatego ze chce sprzedać ... ale łosie z was. :)
    Sprzedaliście cos dzis?
  • Re: linka Autor: ~Karlus [83.5.167.*]
    Melduję, że sprzedałem... starą pralkę na Allegro, bo kupiłem nową.
  • Re: linka Autor: ~bufon [77.252.241.*]
    Wig20 tylko Ty sprzedajesz ze zmiennym szczęsciem my trzymamy i sysytematycznie dokupujemy z niezmiernym szczęściem:)
  • Re: linka Autor: Rotterdam [93.154.194.*]
    Ja sprzedałem po 1,47. Trochę za wcześnie, trudno.
  • Re: linka Autor: ~o0o [46.77.124.*]

Rotterdam nie mow ze wszystko oddales ???!

a mi dzis wciagneli 8 tys akcji po 1,5, nie zdażylem zjdac zlecenia, zreszta obstawialem dzis max 1,52 i powrot, nie spodziewałem się tak ładnej akcji, pachniało nawet widłami, lae ładnie ktoś hamował. I dobrze, im wyzej bez widel pojedziemy tym wyzej na widlach wyladujemy ;)
    Ale to ulamek tego co mam wiec nie placzę a sie cieszę ze reszta pociągnela na 1,55 :D

i co teraz jakas korekta ? bo cos mi sie wydaje ze bedzie bez korekty ostro w gore w nastepnym tygodniu :P
  • Re: linka Autor: ~Mesner [89.75.61.*]
    wezwanie kiedyś było po 2.1xzł, emisja po 3zł ale wówczas spółka nie generowała zysku tak więc cały czas była w trendzie spadkowym i dojechali do 51gr. No cóż teraz się wiele zmieniło i jedziemy w drugą stronę :)) Do ilu dojedziemy? tego nie wie nikt. Ja obstawiam 5-6zł w następnym roku i tego się trzymam :)))
  • Re: linka Autor: ~Amator [94.124.6.*]
    mam troszkę akcji DUON. zastanawiam się teraz czy to jest dobry moment żeby dokupić po cenie 1,53-1,58 czy może będzie jakaś promocja po 1,45 ?
    przyznac sie ktos sprzedal akcje ze starej ekipy ? ja narazie nie puscilem ani jednej, aczkolwiek dzisiaj moze byc dobry dzien na czesciowy obrot, tylko czy nic nie wisi w powietrzu jakis komunikat? :) mesner ja wchodzac prawie rok temu w spolke wyliczylem minimum 3zl , ale teraz faktycznie sytuacja spolki sie zmienia i mysle , ze twoja wycena moze sie sprawdzic
    amator nie obraz sie ale kto ci ma odpowiedziec na to pytanie ? rownie dobrze moze byc korekta jak i dalsza wspinaczka. kurs jest ciegle mocno niedoszacowany przy takim rozwoju, ale korekty sa wskazane tylko z jakiego poziomu ? tego nie wie nikt a jak ktos pisze ze wie to klamie .
  • Re: linka Autor: ~Amator [94.124.6.*]
    jestem tu od niedawna ... liczyłem więc na starą ekipę, która zakładam obserwuje, rysuje, analizuje... i luzik, na pewno się nie obrażę, dopiero się uczę. spodziewam się znacznie gorszych komentarzy adresowanych do mnie.
  • Re: linka Autor: ~wig20 [83.23.72.*]
    Ja powiem szczerze, że swój "lotny pakiet" dziś puściłem po 1.61.
    Przesiadłem się na zwg, ale na pewno wrócę jeszcze na dupona z tym pakietem, moze kupię drozej niz dzis sprzedałem, nie wiem - to giełda! :)))
  • Re: linka Autor: ~kt [213.199.193.*]
    ja na razie trzymam, wydaje mi się, że będą znowu dobre wyniki i podniesienie prognoz, więc nie będę ryzykował, że tak jak napisałeś odkupię drożej, oczywiście to giełda i spadek jest tak samo możliwy
  • Re: linka Autor: ~Inwestor88 [89.70.146.*]
    Najpierw twierdzisz, że skończyłeś z częścią "ruchomą" tutaj:

"Re: No i znowu was załadowali
    Autor: ~wig20 [83.23.86.*], 2013-10-10 14:55
    Dobra panowie, to ja zakończyłem przygodę z tymi kupionymi od 1.12 do 1.24
    Został mi pakiet ponizej 0.90 - to sobie zostawiam, "

czyli, że sprzedałeś po około 1,41 patrząc na godz. (po zejściu z lokalnego szczytu) - interpretacja Twoja, że będzie spadać i odkupisz taniej.

W tym celu zamieszczasz tego posta po zamknięciu sesji czwartkowej, żeby spróbować wystraszyć innych inwestorów:

"linka
    Autor: ~wig20 [83.23.86.*], 2013-10-10 18:27
    http://www.attrader.pl/charts/s/41557/XrgsSAfZn0KwQPAnlsSG7g.png"

Kurs w piątek i poniedziałek rośnie - na co Ty dzisiaj piszesz:

"Re: linka
    Autor: ~wig20 [83.23.72.*], 2013-10-15 11:20
    Ja powiem szczerze, że swój "lotny pakiet" dziś puściłem po 1.61.
    Przesiadłem się na zwg, ale na pewno wrócę jeszcze na dupona z tym pakietem, moze kupię drozej niz dzis sprzedałem, nie wiem - to giełda! :)))"

Chyba jakiś Czarodziej z Ciebie, albo lubisz naginać rzeczywistość do swoich zachowań - ale tok i sens Twoich działań niech już każdy z forumowiczów sam oceni - etyczność nieudolnych prób naganiania na spadki, żeby samemu taniej odkupić, a jak ten scenariusz nie wychodzi to chwalenie się stojące jawną sprzecznością z tym co sam wcześniej pisałeś. Wiarygodność masz dla mnie ujemną po takich akcjach.

Życzę Ci dobrze z resztą Twojego pakietu - niech Tobie i nam rośnie Duon, lecz proszę wykaż trochę szacunku dla innych i daruj sobie takie komentarze mające na celu zdyskredytowanie krótkoterminowe kursu dla własnych partykularnych interesów.
    Widzę @inwestor88, że mocno śledzisz, to dobrze. :-)))
    Musisz wziąć pod uwagę jeszcze trzy hipotezy.

1. mogłem podzielić swój "lotny pakiet"
    2. mogłem uznać, że zwiększa wartość "lotnego pakietu"
    3. mogłem odkupić pakiet, tracąc tylko prowizję

Możesz też sobie zadać pytanie ile w ogóle ma / miał akcji wig20.
    Ale nic się nie martw jak nie wpadniesz na odpowiedź,
    je też kiedyś byłem młody i też kiedyś dużo traciłem,
    ot taki lajf.

• Re: linka Autor: ~Inwestor88 [89.70.146.*]
    O hipotezach oczywiście pomyślałem, lecz zwróciłem uwagę tylko na to o czym piszesz i do czego mogę się realnie odnieść, a nie do moich domysłów.

Moim skromnym zdaniem jak już ktoś chwali się konkretną transakcją to dla celów weryfikacyjnych warto, żeby wcześniej napisał moment i cenę zakupu, (w tym konkretnym przypadku "pakietu lotnego"). Inaczej to trochę nie rozumiem sensu takiego "chwalenia" się niż odrobiną poczucia dowartościowania się wśród braci inwestorskiej - co zazwyczaj jest efektem kiepskich rezultatów inwestycyjnych w rzeczywistości. Ale to już tylko moja teoria i hipoteza. Każdy z nas tak ma - to są normalne ludzkie reakcje, tylko dobrze jest mieć tego świadomość. Zarówno Ci piszący jak i czytający.

Nie odniosłeś się jednak w swojej wypowiedzi do najważniejszej moim zdaniem prośby o nie wpisywanie komentarzy mające na celu zdyskredytowanie krótkoterminowe kursu dla własnych partykularnych interesów.

Szanuję Ciebie jako inwestora, gdyż doceniam w swoim życiu ludzi, którzy są aktywni, lecz potępiam takie zachowanie jako moim zdaniem nieetyczne.

Odnośnie zagadnienia ile masz akcji itp, to już dawno wyrosłem z takich porównań - sam mam pakiet akcji, co do którego są inwestorzy na Duonie którzy posiadają ich więcej, i tacy którzy posiadają ich mniej.

Podobnie jak Ty też już sporo straciłem i wiele się po drodze nauczyłem zarówno o giełdzie jak i o sobie od 1996 roku odkąd to aktywnie inwestuję na GPW. Przeżyłem sporo kryzysów i wyciągnąłem konkretne lekcje.

Poza tym jest takie stwierdzenie w Stanach, że każdy amerykański milioner zanim został milionerem zbankrutował średnio statystycznie 2,8 raza :).

Tym optymistycznym akcentem kończę i życzę nam, żeby nasze bankructwa dotyczyły już tylko przeszłości.
    uu no cos ty wig 20! miales zostac z tym pakietem na dluuugo:) bedzie nam brakowac twoich analiz tych trafionych i tych mniej trafionych. pozdrawiam
    Podstawowy pakiet mam, natomiast sprzedałem ten, którym obracam i kupiłem ZWG,
    średnia 6.86
  • Re: linka Autor: ~kt [213.199.193.*]
    pojawiają się straszaki, zazwyczaj dobrze to wróży :-)
  • Re: linka Autor: ~Mesner [89.75.61.*]
    A ja te wahania mam gdzieś, do tych 3zł nie zamierzam, choćby na chwilę oddać ani jednej akcji:))
    A czy kupować po obecnych cenach?? na to pytanie trzeba odpowiedzieć sobie samemu.
    Ja powiem tak spekulacyjnie na krótko to raczej darowałbym sobie, a jak ktoś patrzy na fundamenty i może mieć te akcje dłużej to jak najbardziej. A cena czy to będzie 1.45zł czy 1.65zł jest dla długoterminowców mało istotna!!

Pozdrawiam i życzę powodzenia i samych trafnych decyzji.
  • Re: linka Autor: ~Holandianinnn [84.84.100.*]
    Nie wiem jak wy ale ja obstawiam do końca roku 2,8zł. Dużo, niedużo ale w przyszłym roku będzie 5-6 zł. Nigdy nie byłem długoterminowcem ale ostatnio stwierdziłem że przy dłuższym inwestowaniu mam lepszy komfort psychiczny i nie ruszają mnie chwilowe spadki. Ogólnie zastanawiam się jeszcze nad LSTCapital na dłuższy termin. Myśle że podobnie jak Duon spółka ma dobre rokowania na przyszłość.
    chyba wlasnie poszlo sporo sl
[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.