• Przypominacie sobie... cuda, cuda ogłaszają;-)... Autor: ~sprawiedliwy wśród.. [178.42.60.*]
    To jest komunikat pana Bartela.

http://relacje.digate.pl/komunikat/25/novainvest-sa-zmieni-strukture-i-profil-grupy-kapitalowej-w-iv-kw-br-rozpocznie-dzialalnosc-operacyjna-na-rynku-it

Oczywiście nie miał pojęcia komu sprzedaje obydwie te firmy, ale wiedział że "wpływy z odsetek przeznaczy na budowe zespołów projektowych i struktur sprzedazowych..."
    Pózniej pan Kossakowski przyciśniety przez dziennikarza z PB, przyznał że nie ma odsetek a maja być wypłacone na koniec okresu, choć jak wynika z protokołów WZA akcjonariuszom przyznać tego nie chciał. Tylko kto mu zapłaci te odsetki? Czy nie powinien jako prezes zgłosić tej sprawy do prokuratury? A może sam brał w tym udział? Co o tym myśleć?

Pytania nasuwają sie same. Dlaczego? Poniżej chronologicznie przedstawiona sprzedaż tych firm przez ówczesnego prezesa...

Zobaczmy komu pan Bartel sprzedał (zgodnie z komunikatem) firmę Global VC? Jacy to inwestorzy, którzy mogli poreczyc takie obligacje i skąd mieli na to pieniadze? Skąd oni sie wzięli?

Od Novainvest spółkę kupują - najpierw oczywiście firma PMT Investment LLC, ale to tylko przykrywka. Firma zarejestrowana w Stanach reprezentowana przez człowieka zajmującego sie zawodowo zakladaniem tam spółek, pózniej on z PMT sprzedaje do:

1. Bolesław Parolniczak - wydał na spółkę ~ 1,5 mln zł (tyle miał w udziałach)
    2, Katarzyna Stefańska - j.w.
    3. Sequoia Investments Partners LTD - czyli pan Bartel, rownież 1,5 mln zł

Na domiar spółkę Nova Capital Advisors, pan Bartel z Novainvest sprzedał do:

1. Sequoia Investments Partners LTD - czyli pan Bartel, za 300k zł
    2. Marshall Nordic LTD - czyli pana Stachury, za 300 k zł

I teraz najciekawsze.

W dniu 16.05.2013, państwo Bolesław Parolniczak, Katarzyna Stefańska i Tomasz Allan Bartel działający w imieniu Sequoia Investments Partners LTD jako dyrektor upoważniony do samodzielnego reprezentowania spolki sprzedają solidarnie spółkę Nova Seed Found (czyli Global VC) niejakiemu panu Rowickiemu za .... 9 k zł napisze słownie bo może nie uwierzcie (dziewięć tysięcy złotych 00/100) - po 3 k zł każde z nich!!!

A w dniu 21.06.2013, panowie Tomasz Allan Bartel jako Sequoia Investments Partners LTD i pan Marek Tomasz Stachura jako Marshall Nordic LTD (taka sama formułka dyrektor, samodzielnie, reprezentacja, blee, blee, blee) sprzedają solidarnie spółkę Nova Capital Advisors niejakiemu panu Rowickiemu za .... 6 k zł nie będę już pisał słownie ale dobrze widzicie.

Czemu to zrobili? Nie było to wyprowadzenie majątku? Jeśli dalej myślicie, że wszystko tu jest OK. i że pan Kossakowski o niczym nie wiedział to szczerze powiem że żal mi was i pora pójść do lekarza, bo albo już najwyższy czas zacząć coś łykać, albo trzeba zwiększyć dawkę.;-)

Chyba, że potraficie takie ruchy racjonalnie wytłumaczyć, tylko nie tak jak ~achaja, tak ja wiem, mówię itd.. bo rozmawiałem z prezesem, tylko poważne argumenty i dyskusja. To co pisze prezes mnie nie interesuje, kłamie tak samo jak poprzednicy, niczego sie nie uczy i za to spotka go kara. Zadałem sobie trochę trudu, uszanujcie to i podyskutujmy serio a nie jak gnojki. Tym bardziej że jak tu ktoś napisał nie da sie teraz pociągnąć tego pod naganiania na spadki;-))))
  • Re: Przypominacie sobie... cuda, cuda ogłaszają;-)... Autor: ~blee [178.183.180.*]
    Mnie najbardziej interesuje zapis "wpływy z odsetek", świadczący wyraźnie iż przychody z odsetek miały być w liczbie mnogiej (czytaj: nie raz na koniec okresu odsetkowego); a potem okazuje się zupełnie co innego. Czy nie jest to manipulacja kursem akcji?
  • Re: Przypominacie sobie... cuda, cuda ogłaszają;-)... Autor: ~szarak [185.26.180.*]
    Ciekawe jest to co napisal autor watku. sama prawda
  • Re: Przypominacie sobie... cuda, cuda ogłaszają;-)... Autor: ~W sieci [95.49.244.*]
    Niestety tu na kilometr śmierdzi tragedia. Gdyby nie te nieprawidłowości juz dawno byłby wniosek o upadłość a tak..., co robić jak wierzyciele dusza, prokurator ściga, giełda węszy...
    Skąd wziąć pieniadze na syndyka? A jakby nawet to jak zacznie sprawdzać transakcje...?

Tragedia, a prezes nie wyglada na takiego który poradziłby sobie z tym problemem. Tym bardziej że sam ma dużo za uszami i siedzi w tym bagnie po uszy.
  • Re: Przypominacie sobie... cuda, cuda ogłaszają;-)... Autor: ~stach [83.30.171.*]
    Pytanie czy tak jest naprawde?, czy to gra na spadki,notowania odwiesili .

Czy są przecieki z prokuratury, po tym artykule w PB, mineło juz trochę czasu, ale robi wrażenie artykuł .
  • Re: Przypominacie sobie... cuda, cuda ogłaszają;-)... Autor: ~sprawiedliwy wśród.. [83.9.203.*]
    Czy tak jest na prawdę?

Po co pytać, wystarczy wydać kilka złotych zamówić sobie akta spółek z KRS-u i wszystko bedzie jasne. Po co niedomówienia, domysły itd...

Cieszy mnie że odwiesili notowania, zawsze bedzie ciekawiej, no i bedą kolejne kompromitujące komunikaty ze spolki. Tu sie nic prosto nie skończy, ani z obligatariuszami ani wierzycielami.

Ktoś chcąc uratować te spółkę musiałby wyłożyć min 3 mln w pieniądzu, nie żadnych "instrumentach finansowych":-) - bo w to nikt nie juz nie uwierzy. Tylko czy znacie takiego desperata, który zainwestuje takie pieniadze w dzieci tworzące strony internetowe???

I jeszcze jedno, ten milionowy przychód jest zwykłym zabiegiem księgowym pomiędzy dwoma firmami powiązanych ze sobą ludzi. Ja fakturę tobie, ty mi przychody sie zgadzają, zysku i podatków nie ma.
    Sprzedaje ci psa za milion, a ty mi dwa koty po pół miliona;-)

Myśleć, bo myślałem ze wiecej wydadzą na te pseudo wzrosty, ale wyglada na to że i to Toruński NDW, co miało być zbawicielem firmy jest puste jak główa prezesa.
  • Re: Przypominacie sobie... cuda, cuda ogłaszają;-)... Autor: ~franek [83.4.181.*]
    Dnia 2013-12-14 o godz. 11:54 ~sprawiedliwy wśród.. napisał(a):
    > Czy tak jest na prawdę?

Po co pytać, wystarczy wydać kilka
    > złotych zamówić sobie akta spółek z KRS-u i wszystko bedzie
    > jasne. Po co niedomówienia, domysły itd...

Cieszy mnie że
    > odwiesili notowania, zawsze bedzie ciekawiej, no i bedą
    > kolejne kompromitujące komunikaty ze spolki. Tu sie nic
    > prosto nie skończy, ani z obligatariuszami ani
    > wierzycielami.

Ktoś chcąc uratować te spółkę musiałby
    > wyłożyć min 3 mln w pieniądzu, nie żadnych
    > "instrumentach finansowych":-) - bo w to
    > nikt nie juz nie uwierzy. Tylko czy znacie takiego
    > desperata, który zainwestuje takie pieniadze w dzieci
    > tworzące strony internetowe???

I jeszcze jedno, ten
    > milionowy przychód jest zwykłym zabiegiem księgowym
    > pomiędzy dwoma firmami powiązanych ze sobą ludzi. Ja
    > fakturę tobie, ty mi przychody sie zgadzają, zysku i
    > podatków nie ma.
    Sprzedaje ci psa za milion, a ty mi dwa
    > koty po pół miliona;-)

Myśleć, bo myślałem ze wiecej
    > wydadzą na te pseudo wzrosty, ale wyglada na to że i to
    > Toruński NDW, co miało być zbawicielem firmy jest puste jak
    > główa prezesa.

Hm to zobaczymy jak to się potoczy ale widze że ty sprawiedliwy wśród., masz wiedze i pewnie te Akta już ściągłeś czy mi się wydaje że na innym wątku Ci usunięto wpisy, czemu ?
  • Re: Przypominacie sobie... cuda, cuda ogłaszają;-)... Autor: ~sprawiedliwy wśród.. [83.9.203.*]
    Czemu usunęli wpisy... Hummmmm, niech pomyślę......???

Trzeba by zapytać prezesa Kossakowskiego, jego jedynym zajęciem jest czytanie forum i pisanie bzdur pod różnymi nickami. Jaka spółka taki PR, trudno wymagać lepszego:-)

Inaczej wytłumaczyć pewnych wpisów, blokowania i usuwania postów sie nie da. Bo chyba nikt inny nie byłby tak prymitywny aby pisać że sprawa w Sądzie Gospodarczym na milion złotych zakończy sie na pierwszej rozprawie, a prokuratura juz zakończyła zapewne śledztwo. Piszący to człowiek (gdyby nie był "od prezesa":) musiałby być takim idiota że inwestowanie na giełdzie sprawiało by mu ból.
    Choć może, kto wie:-)))
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.