• WARTOŚĆ I PERSPEKTYWY Autor: ~jojo [83.1.135.*]
    czy ktoś mi może dokładnie podsumować wartośc robót...jaka marża ,,ile jest akcji w obrocie jaki jest c/z c/wk .....dzięki wielkie
  • Re: WARTOŚĆ I PERSPEKTYWY Autor: ~se [109.231.4.*]
    szkoda gadać
  • Re: WARTOŚĆ I PERSPEKTYWY Autor: ~jojo [83.1.135.*]
    jak napiszesz ocenię więc??? będę wdzięczny
  • Re: WARTOŚĆ I PERSPEKTYWY Autor: ~stiopa [89.78.214.*]
    Powiem tak - wartość kontraktów od początku roku to wg. moich obliczeń co najmniej 70 mln zł tj. kilkakrotnie więcej niż w 2012.

w tym roku mają przychody średnio 100 procent wyższe niż w ubiegłym (za II kwartał mają już ok 2 mln zysku netto)

Na koniec roku 2012 mieli przychody ok 90 mln zł i coś ok. 2, 5 mln zysku netto (trzeba tu zwrócić uwagę że nie było to uzyskane z przeszacowań jak w 2011)

Nie wyobrażam sobie aby na koniec roku nie mieli przychodów co najmniej 100 procent wyższych niż w 2012 tj. co najmniej 180 mln, zakładając marże jak w ub. r. powinien być zysk co najmniej 5 mln

Jeśli zysk ok. 5 mln, a kapitalizacja firmy ok. 12 mln to c/ z śmich na sali ok 2

Wydaje mi się przy tym że przy takich kontraktach i przyśpieszeniu jakie mają od II kw to zysk może być o wiele większy. Poza tym zawsze patrzę na przepływy operacyjne - cały czas od 2012 są dodatnie i to bardzo.

N a temat spółki wypowiedział się niedawno Raiffaisen - i jest tam oceniona najwyżej wraz z projprzemem z całej budowlanki.

Na jej minus przemawiają niejasne kombinacje właściciela kontra mniejszościowi (ale wydaje mi się że to już przeszłość - został dość mocno postraszony) i pozwolenie na uwalenie kursu do tak skandalicznego poziomu. Są też dość mocno zadłużeni, ale nie widzę tu jakiś zagrożeń uwzględniając realne przychody i zyski, a nie wartość giełdową na poziomie dobrego szmatexu

Ja trochę nabrałem i czekam na wystrzał. Pozdrawiam
  • Re: WARTOŚĆ I PERSPEKTYWY Autor: ~jojo [83.1.135.*]
    dzięki stiopa troszkę mnie dziwi zadłużenie i konflikt z drobnymi ale patrząc na perspektywy na wartość to faktycznie cena jest śmieszna ..jak ruszy z kopyta ciężko będzie to zatrzymać jak pozwoli na to ten kto to trzyma w przyszłym tgodniu wezmę na próbę konsolidacja trwa zbyt długo a przebicie 2.15 bardzo realne....pozdrawiam
  • Re: WARTOŚĆ I PERSPEKTYWY Autor: ~rafal [164.126.70.*]
    mam aniole od poltora roku raz zarobiłem po wynikach za chyba 1kwartal jak na 5 zl z 3.8 wystrzelila sprzedałem 22tys akcji po4,6 średnio
    potem zbierałem po 4 3,8 3,2 2.6 no i 1.1 mam tego trochę i widze ze najgorsze dla kursu już minelo teraz wybicie z konsoli pow 2.18 potwierdzi trend zapoczątkowany od stycznia 2013 z 1zl startowaliśmy
    kontrakty wyniki i wzrost zainteresowania spolka obroty większe przy wyższej cenie będą j
    jestem z wami ale po 2.5 nie oddam
    pozdrawiam
  • Re: WARTOŚĆ I PERSPEKTYWY Autor: ~KOWAL [178.212.24.*]
    jojo masz rację spólka na granicy ceny tak byc nie może..jestem z wami
[x]
PBOANIOLA -30,00% 0,07 2015-11-13 15:27:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.