• myPhone NEXT - opinie Autor: ~maarc [212.118.224.*]
    Produkt niezły, w dobrej cenie (zakładam, że w detalu będzie można kupić za około 100-150 zł taniej niż obecna cena sugerowana). Ale jak zwykle patafiany z TF1 nie potrafią wykorzystać szansy. Zero marketngu, niska świadomość marki myPhone, więc kto to kupi? Za 600-700 zł jest multum przyzwoitych smartfonów Samsunga, Sony, etc.
    Skończy się tak, że rzucą kilka tys. szt. do Biedronki w cenie 499 zł i ch..j na tym zarobią.
    Jakby wymienić Zarząd nieudaczników, może by coś wreszcie coś się zaczęło dziać i w samej spółce i na papierze.
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Tak się zastanawiam właśnie nad reklamą tych smartfonów . Faktycznie nie widziałem żadnej reklamy w telewizji (może akurat nie trafiłem na tą reklamę) i gdybym nie wpisał w gogle nazwy tego telefonu to bym się nie dowiedział że coś takiego w ogóle jest . Można na kilku stronach znależć pierwsze recenzje tych telefonów i podobno niezłe pierwsze wrażenia . Tylko że to trochę za mało . Może pan Paweł napisze ,czy spółka zamierza zwołać jakąś konferencję prasową przy okazji premiery nowych modeli smartfonów ? Pozdrawiam !
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~czeslawmak [90.156.25.*]
    co by nie bylo, info w sieci wystepuje,
    na wiekszosci serwisow gsm, technowineck ect znajdziesz informacje o nowym produkcie myphone,
    a w tv, w zasadzie nie reklamuje sie nikt poza najwiekszymi koncernami
    a szkoda, bo produkty myphone, mogly by smialo konkurowac na szerszym rynku
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~maarc [212.118.224.*]
    Z drugiej strony znalazłem coś takiego:

Nowe modele smartfonów myPhone już 30 września trafią do sprzedaży. Wkrótce dostępne będą w największych sieciach handlowych oraz u operatorów sieci komórkowych.

Ciekawe o jakich operatorów chodzi......
    To trochę za mało . Ty wiesz bo się tym interesujesz a może nawet jesteś akcjonariuszem . Jeśli jednak chciałeś kupić smartfon to dopóki nie wejdziesz na jakąś stronę ze smartfonami to się nie dowiesz . Gdzie reklamy telewizyjne - kanał szerokiego odbiorcy ? No tak lekka czerwień na szerokim i już spadamy . To cudo chyba nie ma zamiaru wzrosnąć . Przynajmniej póki co .
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~Exciter [217.113.231.*]
    Jak byś miał trochę pojęcia o kosztach reklamy to byś wiedział, że takiego Tfona nie stać na reklamę w mediach o ogólnopolskim zasiegu. Pytanie proste, kiedy ostatnio widzielićcie reklamy w TV największych producentów Smartfonów/Tabletów ? Oni mają miljardy na reklamę a i tak reklamują się za pośrednictwem pośredników.
    Jednak ruszyła maszyna po szynach ospale .
    Dobra teraz o spółce tylko dobrze . Proponuję spółkę pochwalić bo się trochę napracowali nad tymi smartfonami .Mam nadzieję , że dział promocji i reklamy popisze się i zrobi jakiś szum informacyjny mądrą kampanią reklamową poświęconą nowemu produktowi spółki . Poniedziałek może być ciekawy bo toż przecież będzie premiera w sklepach . Zobaczymy co nam przyszły tydzień przyniesie .
    Hej Exiter ja zdaję sobie sprawę że to duże koszty , ale właśnie chodziło mi o reklamę przez pośredników jak np. media markt albo saturn . Reklamują teraz jakiś aparat fotograficzny czy inną rzecz a mogliby smartfona myphona , czyż nie ?
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~Exciter [31.182.75.*]
    Jasne ze taka forma reklamy jest dobra pod warunkiem ze Tfon nie bedzie musial takiej sieciowce sprzedawac dampingowo. Najlepsza droga to poczta pantoflowa i jak najwiecej testow na branzowych mediach. Operatorow lepiej omijac a dzieki dual rzesza chetnych moze byc spora. Ja sie zamierzalem na samsunga ale zakupie Nexta. Tego posta pisze na myTabie 10 i naprawde rewelka jakosc/cena.
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~ops [31.175.98.*]
    Nowe smartphone, nowe możliwości dzieki technologii, perspektywy sprzedaży w sieciówkach (bo tak jak przedmócy nakreślili nie ma co konkurować z grubymii tego świata)itd. Wszystko całkiem fajnie brzmi, w szczególności przychody :) - przy sieciówkach jest szansa wykręcić sprzedaż wpychając wszystkim kupującym mleko i ser przy okazji taniego (po kosztach) smartphonika przy płaceniu w kasie i to bez koszto-chłonnych kampanii reklamowych.
    Ale powiedzmy byłoby to tylko zjadliwe, jeśli odizolować to wszystko od bieżących problemów spółki. Niestety o znaczącym wpływie :/ Cały czas zostaje problem do którego przyczepił się KNF, a spółka milczy...długo tak pod dywan tego zamiatać nie będzie mogła :// Jak historia wielookrotnie pokazywaa z urzędem tego typu kwestie nie przejdą, bo już nawet opłacani audytorzy się wypowiadają negatywnie o takiej kreatywności... a wtedy prognoza sprzedaży musiałby być z 8-10 razy większa i bardziej marżowa (a na to sieciówki nie pójdą przecież). no cóż trzymam kciuki za polską firmę i za siebie bo ugrzązłem jeszcze przy poziomie 5,80 :(
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~KW [5.173.245.*]
    hehe ~ops nie załamuj mnie. o czym ty marzysz???
    Popatrz: Kurs od kilku miesięcy na dobrym kierunku, niby b. dobre wyniki finansowe (oczywiście nie uwzgl. tych machlojek, o których sam piszesz), prognozy wypowiadane pod publike tez, zapowiedzi nowości itd., a tu nagle masz ci licho w niepespełna 2 tyg. pod koniec sierpnia w obliczu samych dobrych informacji (poza tą dot. KNFu, którąś ktoś usłużny na rynek wyprowadził żeby oświecić ludzi) z giełdy wyszło ponad 20% akcjonariuszy :] przypadek?

Przecież wiedząc że będzie jeszcze lepij nikt by nie uciekał...po prostu wiedzą że do d... za co robią im się dobiorą wcześniej czy później i wtedy korekta wyników będzie drastyczna, w konsekwencji zjazd...Inaczej dziś byłoby już 10zł przy tej prognozie
    Teraz pewnie pod świeżą informację o smartphonach podpomopowano kurs o kilka procent - idealnie dla tych wycofujących się.
    Coś podobnego przerabiałem ponad rok temu na jednej spóce,w zanim w porę się zorientowałem już Ci co wiedzili już wyszli, a ja zostałem i do dziś boli :// ratuj co możesz bo jak urelanią wyniki to kurs pewnie zatrzyma sie w okolicach 2...a nie o tym marzysz.
    powodzenia!

PS. NIeważne czy firma z PL kapitałem, czy nie...ratuj d... ;-)
    Masz zapewne racje, patrząc na pakiety rzeczywiście musiało być nawet kilku wiekszych.
    Zapewne mieli wcześniej od reszty info i konsekwentie pod dobry trend i hasło "dobre wyniki" wyprowadzai co swoje.
    Oczywiście nie mogli zrobic tego jednego dnia bo kurs by zjechał niemiłosiernie i sami by na tym nie skorzystali, ale kilkanaście dni wystarczyło i ponad milion akcji poszło...echhh oborty takie ile normalnie w pół roku ...

No cóż, ja mam nadzieję że zdąrze jeszcze urwać kilka groszy w pon. i potem puszczam zanim będzie za późno.
    Z ciekawości to chyba, będąc w Biedronce i kupując bułki, kupię też i ich nisko budżetowego super MyPhone smartfonika :D:D:D. W końcu dają gwarancję!
    Ja też kupię nexta , ale białego bo jest fajniejszy . Oczywiście to jest subiektywne . Tak się zastanawiam co Wy żeście się tak uczepili tego artykułu . W artykule tym było napisane że knf zwrócił się z prośbą a nie z żądaniem wyjaśnienia jakiś tam kwestii . Prośba a nie żądanie czujecie różnice ? Przeczytajcie sobie artykuł jeszcze raz .
    zdecydowanie biały, popieram :)

artykuły o spółce i branży, komentarze w radiu w odniesieniu do tych kwestii, konsultacje ze znajomionym audytorem (nie raz przerabiał takie kreatywne kwestie w spolkach i to jest jak zgniłe jajko na krótką metę) no i to co też bardzo słusznie zauważył też w wypowiedzi KW..
    Nagle wysyp pozytywnych informacji. nowe premiery. dobre wyniki. prognozy ze niejedna spolka by takie chciala miec itd. wiec kurs powinien wystrzelić na potęgę, powinna być bitwa o akcje, przy takich prognozach i ząłożeniach (jesli w nie grubi gracze mieliby ufac) to cena akcji to minimum 8-10 zł....Ale jak sie rzeczywiście przyjrzeć a z drugiej strony w 2 tyg. tuż przed wysypełm pozytywów przepuszczanie dużych pakietów akcji zakończone już ostrym zjazdem. Po co się pozbywać tak rokującej spolki. Musi być drugie dno, o którym wiedzialo/wie kilka osob... nie jest to naturalne zachowanie w takich okolicznosciach. dziwne. nie ryzykuje, oby udalo sie wyrwac jeszcze kilka groszy w poniedzialek
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~chocimski [93.181.165.*]
    jeżeli całą firma zmierza w tym kierunku co ich telefony (przeszły niesamowitą ewolucje od czasu ostatnich produktów) to warto. To są w końcu telefony, które lekko wyprzedzają obecne telefony na rynku
    wyprzedzaja to moze za wiele powiedziane,
    ale w konkretnej półce cenowej biją rywali na głowę, next ma te same parametry co S2, wyzsze niz Ace2, a kosztuje tyle samo
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~jerzy [93.181.165.*]
    natomiast nie cieszą się zaufaniem klientów co tymi 3 modelami są w stanie zmienić.
    wpuszczajac 10 modeli na raz na rynek tez nic nie zmienia,
    ale jesli 1/2 z 3 modeli sie przyjmie, to juz akcept marki znacznie wzrosnie,
    szczegolnie jesli taki model jak next ma na prawde niezle parametry w sotunku do ceny
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~Ja [89.191.128.*]
    a ja jestem w trakcie wymiany Symbianosa na Androidosa
    jak narazie wybór był prosty Huawei Y300
    ale teraz ten myPhone Next namieszał, niestety jest dużo droższy od Huaweia, ale ma lepsze parametry
    poczekam aż będzie promocja w Biedronce lub gdzieś indziej :D
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~chocimski [87.99.32.*]
    Huawei to oczywisty wybór? Next w promocji powinien kosztować ile wg. Ciebie?
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~Ja [46.238.214.*]
    Huawei Y300 to był oczywisty wybór, dopóki nie wszedł na rynek myPhone NEXT

Y300 jest do wzięcia za 469zł x-komp.pl
    NEXT jest za 699zł gdziekolwiek

różnica tylko aż 230zł

parametry parametrami, ale zawsze się obawiam o trwałość i jakość, jednak marka Huawei o lata doświadczeń, a myPhone ?
    wg mnie nie ma nawet pola wspolnego zeby porownac huawei y300 do myphone next, to jest po prostu inna liga, inny poziom technologiczny

huawei moze jest kilka lat wiecej na rynku, ale niech Cie to nie zwiedzie
    to jest niska marka

dzis mialem okazje trzymac w ręce tego myphone next, na zdj wydaje sie mniejszy, ale plastik i wykonanie są w porządku
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~zacier [89.70.85.*]
    gdzie można je zobaczyć? w jakimś sklepie?
    jeszcze parę dni temu skapiec pokazywał, że jest dostępny w 9 sklepach.
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~chocimski [89.70.85.*]
    teraz dostęne są w wielu sklepach i po różnych cenach, są ciekawe ofarty.
    Oni jeszcze nie mieli telefonu, który prezentował tak dobry stosunek cena/jakość pomimo wielu modeli, które były bardzo tanie, tańsze niż konkurencyjne czy takie, które wyznaczały nowe trendy. Dopiero te telefony wpasowują się w standardy nowoczesnej technologii.
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~vt [195.138.200.*]
    podoba mi sie tel na dwie karty cena naprawde przestepna
    Takich Nextów na Aliexpress jest pełno pod różnymi nazwami. Zamówili poprostu partę u producenta z własnym logo i opakowaniem i pierd....ą, że niby są producentem.
    Każdy może być takim pseudo-producentem - wystarczy, że zamówi 500 szt. a Chinole wygrawerują mu nawet fiuta na tyle obudowy....

• Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~JayD [5.173.221.*]
    No to zamów i sprzedaj. I jeszcze na tym zarób.
    A poza tym to do ceny dolicz transport z US i wtedy możesz porównywać.
    Teraz prawie każdy wytwarza w chinach. Jak nie całość to większość podzespołów.

Benzyna w US też jest tania i co z tego?
    co to za porównanie
    Przecież każdy może zamówić ją w Iraqu czy Arabi Saudyjskiej i co będzie drugim Shell'em?
    hehehe
    Jeszcze kilka tygodni będzie trwała taka promocja na akcjach TFONE. Zobaczycie co będzie się działo pod koniec roku. A zjazd z 3,6x do 2,8x miał na celu wystraszenie i wyleszczenie.
    Wszyscy liczyli że po wynikach będzie lekki zjazd standardowo jak ostatnie kilka kwartałów.
    Cofnijcie się do roku 2009/2010 jak po roku strat były niezłe zyski. Wtedy widać jak rosły akcje i w jaki sposób.
    Pozdro dla cierpliwych.
    Ale ja nie twierdze, że na tym nie można zarobić, wręcz przeciwnie. Tylko słowo "Producent" zamieniłbym na "Dystrybutor". Bo jedyne co zaprojektowali w tym telefonie, to pudełko...
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~no [195.116.183.*]
    ciekawe,czy VEDIA nie macza palców????
    Producent sam twierdzi na tym opakowaniu, że cały produkt jest/był zaprojektowany w Unii Europejskiej.
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~Ja [89.191.128.*]
    Zajrzę chyba do komputronika, żeby ten telefon obmacać, może się przekonam.
    jestes pewny że one są juz na magazynakch komputronika, bo slyszalem ze tylko na zamowienie mozna dostac myphone next teraz
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~jeh [78.8.146.*]
    przeciez sa normalnie dostepne na stronie komputronika. na allegro poza tym masz w ch. tego
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~zacier [89.70.85.*]
    jeszcze niedawno w komputroniku były tylko na zamówienie. btw. to jedyny sklep?
    a jednak zobaczyłem
    byłem dziś w komputroniku i akurat dostali, nawet sprzedawca wypowiadał się o nim dobrze (btw. nic innego mi nie polecił),
    na uwagę zasługuje ekranik, wyraźny i czuły
    klawisze sterujące (menu, wstecz, home), poza ekranem (nie zabiera dolu ekranu)
    co ciekawe klawisz wstecz jest po prawej,
    odpowiednia waga, nie za cieżki, nei za lekki
    fajna tylna klapka, w dotyku wydaje się "gumowata", brak nacięć, gdzie mógłby się zbierać się brud
    na szczęście nie jest tak wielki jak galaxy S2/S3

czekam jak trochę jeszcze spadnie cena :D
    jaki poziom ceny uwazasz za odpowiedni ?
    oraz czy miales mozliwosc uzyc tego telefonu, ?zobaczyc czy pracuje plynnie ect ?
    Jako były sprzedawca w sklepie komputerowym, chciałem zawsze sprzedać coś jak najdrożej, marże na częściach komputerowych są tragicznie niskie (około 7-15%), w tym są zawrte koszty ewentualnego serwisu, wysyłki itd

Jako klient, chciałbym kupić coś jak najtaniej, ale psychika ludzka jest dziwna, bo jak można kupić tanio coś, co jest dobre !!!
    Z takiego założenia wychodzą "najwięksi", Samsung, Apple...., no bo tak naprawde czym różnią się ich produkty od tańszych wersji ? Układem scalonym, prockiem, ilością bajerów, które używa się przez pierwsze dni. a potem telefon słuzy do dzwonienia, sms-ów, do zdjęć i kilka aplikacji.

Telefon był włączony, mogłem chwile posmyrać po ekranie. Cóż powiedzieć, wysztko działało, ekran czuły, przypadkowe smurnięci kciukiem czy dłonią coś tam uruchomiło :)

Poziom cenowy, który mnie interesuje to do 600zł brutto.
    jest większy niż S2, wielkością jak na moje oko odpowiada iphonowi 5. co do ceny to nie spadnie poniżej 600 zł.
    no wlasnie,
    jeszcze pare dni temu tylko na zamowienie,
    teraz na skapcu widzialem juz z 10 sklepow gdzie jest dostepny next
    plus allegro
    Podobno jest taka ilość zamówień, że z Chin do Polski płyną wielkie kontenery z częściami NEXTa wraz z kilkoma tysiącami małych chińczyków, którzy całą drogę do Polski siedzą w tych kontenerach i je skręcają.

btw. w euroagd też już są w ofercie

niech tylko cena spadnie do 600zł
    a teraz ile wynosi ?
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~koti [109.173.197.*]
    679zl w promocji w auchan
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~chocimski [89.70.85.*]
    bądź co bądź ale z polskich producentów telefonów i ich wytworów to właśnie model NEXT jest najlepszy i najciekawszy, ma również najlepszy stosunek cena/jakość
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Jako ciekawostkę dodam, że w Komputroniku, w którym kupowałem miesiąc temu swojego NEXTA (kolesie nie wiedzieli że takowego mają), ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu w gablotce obok Samsungów pojawił się NEXT na zaszczytnym i widocznym miejscu.
    To oznacza, że jest to dla nich ważny produkt i dobrze się sprzedaje.
    Mój status po ponad miesiącu użytkowania -> rewelacja! Właśnie zerwałem umowę z Play na sima z netem ia pocztą idzie Areo2 -> idealne rozwiązanie na takiego DualSima.
    sklepy jesli nie maja umow lojalnosciowych z sieciami telekom. to promuja to co sie dobrze sprzedaje, to co jest dobre jakosciowo,
    w zasadzie to next parametrami jest na poziomie SII czy SIIImini, za polowe ich ceny
  • Re: myPhone NEXT - opinie Autor: ~datatr [93.181.165.*]
    zgadzam się. SII jest na podobnym poziomie a jest to już w zasadzie dwuletni telefon.
    na pewno next jest znacznie lepszy od km live i goclever, w cenie i w parametrach, tak pokazuja wszelkie testy
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.